Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4383 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 15:58

Türk İslam Eserleri Sergisi

Büyüt
Küçült
Türk İslam Eserleri

Türk İslam Sanatları Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen sergide hat, tezhip, minyatür, ahşap oyma, ebru gibi İslam Sanatı eserleri yer alıyor.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir açılışta yaptığı konuşmasında kültürümüzün vazgeçilmezi olan sanatlarımızın tanıtımının önemine dikkat çekerek, “Türk İslam Sanatlarını yaşatmak için çalışmalar yapan ve pek çok sanatı kaybolmaktan kurtaran Türk İslam Sanatları Merkezi işbirliğiyle Ramazan ayı boyunca halkımızın ziyaretine açık kalacak olan sergimizi, Fatihlilerin evi olarak gördüğümüz belediyemizde düzenledik. İki yönlü olan bu çalışmamızla, hem halkımız sanatla, hem de sanatçılarımız halkımızla buluşacak. Belediyemiz de bu buluşmada bir köprü vazifesi görecek.” dedi.
Türk İslam Sanatları Merkezi Genel Müdürü Zafer Kıyıcı, Başkan Mustafa Demir’e, Hattat Mevlüt Beşir’in hat sanatı ile yazdığı “Bu da geçer ya hu” yazılı bir levha takdim etti. Türkiye’de ciltçilerin hocası olarak bilinen İslam Seçen de teşekkür plaketini Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in elinden aldı. Ayrıca sergiye emeği geçen hocalara da çeşitli ödüller verildi.

Aşağıda sergide eserleri yer alan sanatkarlar ve sanat dalları yer alıyor. Günümüz sanatkarlarının da eserlerinin sergilendiği açılışa katıldı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024