Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4205 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 16:15

Türk Edebiyat Vakfı Hizmette

Büyüt
Küçült
Türk Edebiyat Vakfı

Başbakan Recep Tayip Erdoğan Sultanahmet’teki restorasyonu sona eren Türk Eğitim Vakfı binası olarak kullanılan Cevri Kalfa Sıbyan Mektebi’nin açılış törenine katıldı. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Vakıf Başkanı Servet Kabaklı, merhum Ahmet Kabaklı’nın kardeşi Esat Kabaklı ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Açılış konuşmasını yapan Türk Edebiyat Vakfı Başkanı Servet Kabaklı, Başbakan, bakan, yazar ve çizerler ile Ahmet Kabaklı’ya vefa gösterildiğini söyledi. Kabaklı, vakıf binasının restorasyonunda Başbakan Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde de şimdide çok büyük katkıları olduğunu söyledi.

 

Büyük bir üstadı, mütefekkiri, gönül insanını rahmetle andıklarını ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Geride bıraktığı onca eserin, yetiştirdiği onca şair ve yazarın yanında bize miras bıraktığı Türk Edebiyatı Vakfı, Türk Edebiyatı Dergisi, Ahmet Kabaklı merhumun hatırasının yaşatılmasında eminim ki en güzel vasıtalar olacak.” dedi. Edebiyatçı ve yazarların Kabaklı için dile getirdikleri nitelemeleri sıralayan Erdoğan, “Bir insan için en büyük bahtiyarlık geride bıraktığı bu tessürdür. Böyle bir tanımlamayı yakalamaktır.” diye konuştu.
Kabaklı ile yakından tanıştığını ifade eden Başbakan Erdoğan, “Özellikle gençlik dönemimde kendisinden istifade etmiş, kendisiyle de yakından tanışma şerefine erişmiş biri olarak bugün burada kendisi için şehadet ediyor ‘İyi bilirdik’ diyorum. Türk Edebiyatı Ansiklopedisi her an müracaat ettiğim bir kaynak oldu.” dedi.

 

Kabaklı’nın kafatası milliyetçiliğine prim vermediğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Tarihte ve kültürde devamlılık üzerine kurduğu milliyetçilik anlayışı adeta bir neslin meşalesi olmuştur. Kuru milliyetçiliğe haşa kafatası milliyetçiliğine, slogan milliyetçiliğine asla prim vermemiş, muhteşem bir tarihi geleceğe tahvil etmenin mücadelesi içinde olmuştur. Tarihi kuru kuruya bir hamaset olarak görmeyip belgeye bilgiye dayandıran bir hassasiyet içindeydi.” dedi.  Tarihi eserlere büyük önem verdiklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, dünyanın her tarafındaki eserleri bulup dünya kültür mirasına kazandırdıklarını ifade etti. Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan ve beraberindekilerle birlikte kurdeleyi kesti. Ahmet Kabaklı’nın kardeşi Esat Kabaklı da Erdoğan’a plaket verdi.

Başbakan Erdoğan daha sonra beraberindekilerle vakıf binasını gezdi. Vakıfta Esat Kabaklı, sazı ile ‘Kırmızı gül goncası’ ve ‘Er meydanı’ isimli eserleri seslendirdi. Kabaklı, Başbakan Erdoğan’ın isteği üzerine ‘Sarı gelin’ türküsünü de çaldı.

 

fatih belediyesi/edebiyat vakfı/açılış /Tayyip Erdoğan





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024