Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 5087 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 14:20

Törenle Açıldı

Büyüt
Küçült
Törenle

Seranit A.Ş'nin, üniversiteler iş birliğinde düzenlediği “Merdivenli Sokaklar Ulusal Öğrenci Tasarım Yarışması” kapsamında Fatih Belediyesi’nin destekleriyle yenilenen Sirkeci’deki Tarihi Hanımeli Sokağı törenle hizmete açıldı.
 
Açılışta konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, yokuş ve merdivenlerin İstanbul’un kültürünün bir parçası olduğunu anlattı. İstanbul'da ismi yokuşlarla anılan ve isminde yokuş olan birçok sokak olduğunu söyleyen Demir, yedi tepeli İstanbul’un, 7 tepesinin 7’sinin de tarihi yarımadanın içerisinde olduğunu belirtti. Tepelerin hepsinde çok önemli eserler bırakıldığını anlatan Demir, “Şehir, Sultanahmet, Süleymaniye, Mihrimah Sultan Camileri’nin etrafında hareler şeklinde oluşmuş. Bu sokaklarımız ve merdivenlerimiz, medeniyetin timsalinin sahile bağlandığı kesimlerdir. Bu sokaklar adeta esnafımızın yaşadığı, ticaretin bir parçası olmuştur. Ancak insanlar buradan geçmekte zorlanıyordu ve geçen binlerce turistimize karşı da mahcup oluyorduk. İlk defa bir üniversite ve seramik firmasının desteğiyle yenilenen sokak, tarihi dokuya modern çizginin nasıl atılacağının ve tarihi dokuyla bugünün medeniyetinin nasıl bütünleştiğinin bir örneği oldu. Mısır Çarşısı ve Tahtakale çevresinde de yayalaştırma çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
 
Seranit A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Atacıl Bozkurt Güçel, kültür başkenti İstanbul'a katkıda bulunmak amacıyla düzenledikleri Merdivenli Sokaklar Ulusal Öğrenci Tasarım Yarışması’nı Fatih Belediyesi’nin destekleriyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve üniversitelerin işbirliğinde gerçekleştirdiklerini kaydetti.
 
Yarışmaya 108 projenin katıldığını bildiren Güçel, “Yarışmaya katılan öğrenciler Beşiktaş, Beykoz, Beyoğlu, Fatih, Sarıyer, Şişli, Ümraniye ve Üsküdar’daki merdivenli sokaklar için projeler tasarladı. Yarışma sonucunda birincilik ödülünü İstanbul Teknik Üniversitesi kazandı. Öğrenciler 5 bin TL’lik ödülün yanı sıra özel bir tasarım okulunda 15 günlük yaz kursuna katılma şansını elde ettiler” dedi.

 

Konuşmaların ardından İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan, Fatih Belediye Başkanı Demir, Seranit A.Ş. yetkilileri ve AK Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Baha Öğütken kurdele keserek sokağın açılışını yaptılar. Törende, Fatih Belediyesi Mehter Takımı da bir konser verdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024