Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3828 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 02:23

Mimar Sinan Ölümünün 423. Yılında Süleymaniye de Anıldı

Büyüt
Küçült
Mimar Sinan Ölümünün 423. Yılında Süleymaniye de

Mimar Sinan, ölümünün 423. yıl dönümü nedeniyle kalfalık eseri Süleymaniye Camii avlusunda düzenlenen törenle anıldı.  

 Mimar Sinan ,ölümünün 423. yıl dönümü nedeniyle kalfalık eseri Süleymaniye Camii avlusunda düzenlenen törenle anıldı. Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen anma programı kapsamında vatandaşlara Mehter Takımı eşliğinde Osmanlı pilavı ikram edildi.

Cuma namazı çıkışı cami avlusunda düzenlenen programa vatandaşlar ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterdi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ecdadı yad etmek için sık sıkı böylesi programlar yaptıklarını bugün de  Mimar Sinan ı  yad etmeyi amaçladıklarını söyledi. Demir, Kabirlerinin yanı başında onları anmak istedik. Bu vesileyle bunu Cuma namazı sonrası pilavla paylaşmak istedik. Derdimiz burada bu eserlere ruh veren tarihi büyüklerimizi yad etmek. İnsanlar da bundan son derece memnun oluyorlar. şeklinde konuştu.

Belediye tarafından dağıtılan pilavdan tadan vatandaşlar aynı zamanda mehter takımı gösterisini de izledi. Süleymaniye Camii ni ziyarete gelen yabancı turistler mehter takımını ilgiyle izledi. Fotoğraf ve video çeken turistler hem Süleymaniye Camii nin hem de Mehter takımını çok beğendiklerini söyledi. -

fatihaktuel





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024