Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3783 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 16:35

Kamuoyu 1-Belediye 0

Büyüt
Küçült
Kamuoyu 1-Belediye

Uzun süreden beri Fatih kamuoyunu meşgul eden ve çeşitli mahfillerde uzun ve çetin tartışmalara konu olan mahallelerin birleştirilme projesinde  uzatma dakikalarında  stk' ların (sivil toplum kuruluşları) desteğini alan kamuoyunun attığı bir gol ile belediyenin mağlubiyeti ile sonuçlandı. Son dakikalarda baskılı oynadığını ve topun kendilerinde  olduklarını zanneden  belediye oyuncuları  gol atmak üzere olduklarını düşündükleri uzatma dakikalarında topun kendi  ceza sahasında rakibin ayağında olduğunu farketmediklerinden yedikleri gol ile maçı yenik tamamladılar. İlginç olan, gol atacaklarını zanneden santrafor ve takım kaptanı ile teknik direktörün  ayaklarındaki topun sanal olduğunu, gerçek topun kendi ceza sahalarında rakibin ayağında olduğunun farkında olmamaları idi.

İşin esprisi bir yana, Fatih Belediyesi' nce oluşturulan mahallelerin birleştirme komisyonunda uzun ve çetin tartışmalara sebep olan birleştirilecek mahalleleri ile isimlerinin tespitinde kamuoyunun tepkisinin dikkate alınmayarak Fatih Belediyesi karar vericilerinin isteği doğrultusunda çalışmanın sonuçlandırılması idi. Ancak, bu komisyon mahalleleri birleştirmeden önce gözardı ettiği söylenen gerek tarihi gerekse kültürel kodları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş' ın konu ile ilgili uzmanlarla yapmış olduğu görüşmeler neticesinde  dikkate alması  sonucu bu projeyi veto etmesine sebep olduğu bildiriliyor. Projenin iptal edilmesinde siyasi beklentilerin olup olmadığı hususunda konuşmak için henüz erken olduğu düşünülüyor.

Bu durumun, bu projeyi hayata geçirmeye çalışanlara iyi bir ders olduğu, artık karar vericilerin hazırlanacak toplumsal projelerin hazırlanması aşamasında gerek STK' lar, gerek ilgili kişi ve kurumlar ve gerekse kamuoyu ile daha sık görüş alışverişinde bulunmaları gerektiğinin anlaşıldığını gösterdiği her tarafta konuşuluyor. Aksi takdirde, siyasi arenada kaybedilecek üç puan  futbol maçı sonrasında kaybedilecek üç puana pek benzemez. Zira kaybedilen siyasi üç puan takımı küme düşürdüğü gibi, durumun ceremesini teknik direktör, kaptan ve santrafora ödetirler. Bizden söylemesi. 

Not olarak düşmek istediğimiz başka bir husus da Bor pazarının henüz kaldırılmadığı.....

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024