Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3584 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 13:25

K.M.Paşa Türk Sanatı icra Merkezi Olacak

Büyüt
Küçült
K.M.Paşa Türk Sanatı icra Merkezi

İstanbul Bilim, Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Fatih Çıtlak, resmi açılışı gerçekleştirilen Sümbül Sinan Tekkesi binasında müsiki, hat, ebru gibi Klasik İslam Sanatları derslerinin verildiğini anlattı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, metruk bir şekilde ele aldıkları Sümbül Sinan Tekkesi’nin restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Demir, Sümbül Sinan’nın tarihi önemine değinerek, böyle bir eserin restorasyonu sfonksiyon verilmesinin önemine dikkat çekti. Binanın eğitim amaçlı kullanılmasının doğru bir fonksiyonlandırma olduğunu kaydeden Başkan Mustafa Demir, Tarihi Yarımada Fatih’te 10.000 tarihi eser yer aldığını söyledi.

“Dünyada metrekare başına düşen tarihi eser sayısı en çok Tarihi Yarımada Fatih’te bulunmaktadır. Hükümetimiz döneminde çıkartılan yasa ile tarihi eserlerin restorasyonlarına ayrılan kaynakları bir fırsat olarak görüyoruz. Bu kaynakları millet adına milletin   Hizmetine sunmak ve en iyi şekilde değerlendirmek için gayret sarf ediyoruz” diye konuşan Başkan Demir, Fatih’te 420 tarihi eser üzerinde çalıştıklarını, kiminin restorasyonunu, kiminin röleve ve restitüsyon projelerini gerçekleştirdiklerini belirterek, çalışmalardan birkaçının bilgisini verdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sümbül Sinan Tekkesini gösterek Fatih Belediyesi’nin yaptığı çalışmalardan birini yerine görmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Bakan Arınç, ilçe genelinde yapılan restorasyon çalışmalarının rakamlar ve bütçeleri ile özetlenen bilgilendirme afişlerini göstererek Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’i candan kutladığını söyledi. Bakan Arınç, hizmet yarışında olduklarını, İstanbul’da peş peşe büyük eserlerin açılışlarını Yenikapı Mevlevihanesi, Yavuz Sultan Selim Cami ve Beşiktaş'ta açılan Cami örneklerini vererek gerçekleştirdiklerini anlattı. Bakan Arınç, virane, metruk sahipsiz veya amacı dışı kullanılan birçok eseri, medeniyete sahip çıkma bilinci içerisinde ayağa kaldırdıklarını anlattı.
onrasında doğru bir şekilde





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024