Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4679 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 18:29

Gökhan TAHİR ise Başkan Yardımcısı

Büyüt
Küçült
Gökhan TAHİR ise Başkan

Fatih Belediyesi Çocuk Meclisi çekişmeli bir seçim sonrası başkanını seçti. Belediyenin sosyal tesislerinde yapılan çocuk meclisinin ilk toplantısında gerçekleştirilen seçimler sonucunda 8 sınıf öğrencisi Buse Çalık, Meclis Başkanı seçildi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, demokrasinin temel taşlarından birinin seçme ve seçilme hakkı olduğunu söyledi.
 
İlçedeki ilköğretim okullarının başkanlarından oluşan 70 öğrenci Kent Konseyi yürütme kurulunda kendilerini temsil edecek Meclis Başkanını seçmek için Fatih Belediyesi’nin Topkapı Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi. Birçok adayın yarıştığı başkanlık seçimi öncesi öğrenciler birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Her aday kendilerini tanıtarak okullarında yaptıkları çalışmalardan örnekler verdi.
 
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, seçimlere geçilmeden önce oldukça heyecanlı olduğu gözlenen EHA Haberçocuklarla bir müddet sohbet etti. Demir, öğrencilerin yapacakları çalışmalarda hem fikirleriyle katkıda bulunacağını, hem de aktif şekilde kendileriyle çalışacaklarını ifade etti. Başkan Demir, kendisi gibi seçimle göreve gelen okul başkanlarıyla bir arada bulunmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, demokrasinin temel taşlarından birinin seçme ve seçilme hakkı olduğunu söyledi.

Fatih halkının teveccühü ile ikinci beş yıllığına yönetimini emanet aldığını ve bu emanete layık hizmetler sunmaya çalıştığını belirten Demir, beş yılın çok önemli bir süre olduğunu, bu yüzden de belediye başkanlığının çok büyük sorumluluklar içeren bir görev olduğunu söyledi.

Başkan Demir, çocuk meclisinin Kent Konseyi için bir vazgeçilmez olduğunu, okullarda seçimle işbaşına gelen 70 okul başkanı seçtikleri başkanı Kent Konseyi’ne gönderiyorlar. Bu arkadaşımız Kent Konseyi’nin yürütme kurulunda görev alacak ve Çocuk Meclisi’nin taleplerini Kent Konseyi’ne, oradan da Fatih Belediye Meclisi’ne gönderecek. Bu da bizim için büyük önem arz ediyor. Çocuk Meclisi’nden gelen projeler bizim öncelikli işlerimiz arasında yer alacaktır” dedi.

Çocuk başkan adayları, yaşadıkları, sokaklarında oynadıkları kentle ilgili düşüncelerini, projelerini hayata geçirmek için iddialı olduklarını dile getirdi. Açık oylamayla yapılan seçimlerin sonunda, Fethiye İlköğretim Okulu 8.Sınıf öğrencisi Buse Çalık Çocuk Meclisi Başkanı seçildi. Gazi İlköğretim Okulu 8.Sınıf Öğrencisi Gökhan TAHİR ise Başkan Yardımcısı oldu. EBM HABER





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024