Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4015 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 13:34

Festivall Missss

Büyüt
Küçült
Festivall

 

 

 

Dünyanın ilk fast food'u olarak gösterilen İstanbul simidini tüm yönleriyle tanıtmak, kültürel bir ürün olduğunu vurgulamak ve simide dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Sultanahmet Simit Festivali başladı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, festivalin açılış töreninde, Simidin, vapur, martı ve camiler gibi İstanbul'un kültürel bir değeri olduğunu belirtti.

Simidin hem somut hem de soyut bir kültürel miras olduğunu ifade eden Demir, daha önce bu topraklarda hüküm süren medeniyetlerin bıraktığı değerlerin yaşatılmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

500 yıllık gelenek

Demir, mazisi 500 yıl öncesine dayanan ve dünyanın ilk fast food'u olarak bilinen simidin, yine geçmiş kültürlere ait Karagöz-Hacivat, tahta bacak, İstanbul beyefendisi ve hanımefendisiyle tanıtılacak olmasının takdire değer olduğunu belirtti.

Demir, ''Tarihi eserlerin restorasyonu bizim için ne kadar önemliyse simidin değerinin ön plana çıkarılarak, yaşatılması da o kadar önemli'' dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024