Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4682 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 02:40

FATİH BELEDİYE MECLİSİ 2010 Faaliyet raporu gündemli toplandı

Büyüt
Küçült
FATİH BELEDİYE MECLİSİ 2010 Faaliyet raporu gündemli

Meclis üyelerinin yeterli olduğu tesbit edilerek oturumun Yahya ATICI tarafından açılması  ile gündem maddeleri okunarak oylandı .

CHP Grubu Tarafından Kent Konseyi Toplanma  ve oluşturulama esnasında kanuna aykırı davranıldığı, Belediye Başkanı Hasan Suerin ben yaptım oldu usullü konsey  çalışmasının yasalara aykırılığı dile getirirlerek bu konuda Belediye Meclisine soru önergesi verildi.

2010 Faaliyet Raporlarının sunumunu Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir gerçekleştirdi.

Hizmetlerinin detayına girmeden önce hizmet ettikleri ilçenin önemini belirten Mustafa Demir. Biz çalışmalarımızı bu bilinç üzerine gerçekeleştiriyor ve şekillendiriyoruz dedi.

 

Hizmete geldikleri 2004 den bu yana 13  amaç -88 tane hedeflerinin olduğunu ve 2010 sonu itibarı ile raporlardada belirtildiği üzere %100 lere varan başarılar sağladıklarını bunun yadsınamaz bir başarı olduğunuj belirtti.

2010 için öngörülen bütçenin 165 milyon tl olduğunu gerçekleşen bütçenin ise 164.069 olarak gerçekeleşerek hedeflerine bu yöndede %99 yaklaşatıklarını ifade etti.

Eğitimdeki akılla tahtadan, sağlıktaki sağlık ocakları na kadar hedeflerine ulaştıklarını ve devam edeceklerini sine vizyonlu sunumla sundu.

Tarihi bir yarımadada olma şuuruyla hareket ettiklerini ve Fatih halkına yeşil alalnlar üretme peşinde olduklarını söyleyen Demir 2004 de fatihte kişi başına 2 metrekare olan yeşil alan miktarının 2010 sonu itibarı ile 4 metrekareye çıkardıklarını ifade etti.

 

Yenileme alanları, ve yeşil alanları projesi hakkında da bilgiler sunan Mustafa Demir:

 

1-Sulukule projesinin Fatih için bu projelerin ilki olması hasebiyle önemli bir yeri olduğunu vurguladı.165 blok inşaattan oluşacak bölgenin % 45 inin tamamlandığını  ve projenin 2012 ortalarında tamamlanacağını ifade etti.

 

2-Fener Balat projesi: 59 ada 909 parsel ve civarı yenileme projesi için 6 mimari grupla çalışıldığını ve projeye dahil bölgedeki mülk sahipleri ve sakinleriyle anlaşmalar sağlanmaya başladığını 2011 yılında projenin  inşaat ve yapılandırma işleminin başlayacağını ifade etti.

 

3-Atik Mustafa Paşa (Türk Mahallesi)  yenileme alanı Projesi:

69 parsel 14444 metrekarelik bir alanın proje dahilinde olduğunu  , sivil mimarlık 6 anıt eser inşası yapıalcak alanın 700 gün içerisinde alt yapısı yapılarak ihale edildiğini 2012 in ikinci yarsısında yani sulukule projesiyle aynı anda tamamlanmaya çalışıldığını bildirdi

 

4-Ayvansaray yenileme alanı yenileme projesinin mart 2011 da gerçekleştiğini ve yasal işlem ve çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

 

5-Süleymaniye yenileme alanı Projesi:

Alanın çok büyük bir alanı kapsaması nedeni ile proje kısımlara ayrıldığı ve projede Fatih belediyesinin TOKİ İle 1.etap kısmında ortakalaşa çalışmalar gerçekleştirdiklerini 9adet anıt ,rövelve,mimarlık projelerinin onaylatıldığını belirten Mustafa demir Dadece bu onayalatma işleminin bile belediyecilikte önemli bir hizmet olduğunu belirtti

 

6-Yalı Mahallesi – Yenikapı sahili şeridi yenileme alanı projesi: Çalışmanın Fatih belediyesi ayağının kenedy caddesi ile demir yolu arasındaki alanı kapsadığını ifade eden Demir 29 ada 629 parsel projelendirilmelerinin yapıldığını ve kurul onayının bekelendiğini ifade etti.

 

Kapalı çarşı projesi 3 yılda bitirilecek .

Vurgu yaptığı çalışmalar:

 Sokak sağlıklaştırma çalışmaları, kültür evleri hizmetleri, gönüllü turizm elçiler hizmeti,e- belediyecilik ve kent bilgi sistemine ekledikleri bilgi verileri ,park çalışmaları,Edirnekapı meydan çalışması, çatladı kapı nikah salonu inşaatı ,Mahmut paşa ve komşu yokuşlarının üstlerini örtme çalışmaları, 69 camiye sivil kuruluşlarların destekleriyle Alt yapılarının yapılması ve tüm bunlar yapılırken 2010 bütçesinde açık vermeden gerçekleştirilmesi

 

Belediye başkanından sonra söz alan Chp Grup Başkanı Soner Özimer’in rapor hakkındaki görüş   ve eleştirilerinde öne çıkanlar ise:

 

Tarihi ihya ettiklerini söyleyen  Belediyenin Yedikule surlarını nasıl yanlışlıkla yıktıklarının , çeşmeleri kurtarıyoruz diyerek 1 dergahın nasıl yerle bir edildiğinin, park ve yeşil alan çalışması yapıyoruz derken çevreyi parke taşlarıyla nasıl ördüklerinin , velhasıl yapmak istiyoruz dedikleri her olayda yapış şekli istekleri aksi istikametinde gerçekleştiğini söyleyedi. Fatih te tüm kentsel dönüşüm ve değer katan çalışmada var olacaklarını ama işin boyutunun rantsal dönüşüme kaydığını kaydetti. Tüm bu çalışma bütçe ve projelerin mecliste tartışılarak kabulle olması gerekirken biz meclis üyeleri de  yapılan tüm çalışmaların bilgisini fatih halkı  gibi bu sunumlardan elde ediyoruz  bu sağlıklı bir meclis  ve belediye çalışması değil diye sözlerini tamamladı.

 

Daha sonra CHP Meclis üyesi Gülay Yedekçi Arslan kendi adına söz alarak Belediyenin çalışmalarını mimar gözüyle değerlendirdi. Fatih’te depremle ilgili bilgilerin hala ortada olmadığını ,binaları giydiriyoruz derken binaların depereme dayanma oranlarının düşürüldüğünü ilmi tesbitlere değil popilist yaklaşımlarla Fatih’in dönüştürüldüğünü kaydetti.

 

Saadet Meclis Üyesi Tevfik Bey ise çalışmalardaki ben yaptım oldu, yaptım olmadı sök yine yap tekniğiyle işlemlerin yapılmasını ti ye aldı. Çocukların sahil kenarındaki kumdan kale yapıp bozmaları gibi icraatların Fatih’imiz yakışmadığını ,bildirdi. Her yerin sözüm ona Avrupa kentleri gibi olacağız diye parkelerle donatıldığını bu parkelerin kaynağının ve parke imalatçısının AK PARTİ ile olan münasebetini çok merak ettiğini söyledi.

 

Ak Parti Meclis Üyesi Necati Erol ise bir eğitimci olarak Mustafa Demir’in eğitim ve diğer alanlarda gerçekleştirdiği icraatların alkışlanması gerektiğini bildirerek mecliste alkış tufanı yaşanmasına vesile oldu

 

Oturum sonun da  eleştirilere cevab vererek kapanış konuşması yapan Mustafa Demir.:

Bizler yaptığımız işlerde müsterihiz vazife aşkıyla yapıyoruz. Hatasız değiliz hata yaparsakta düzeltiriz dedi.Nitekim kapalı çarşı esnafına geçici ruhsat veriyorduk bu yanlıştan artık sürekli ruhsat vererek kurtulduk dedi.

 

OTURUM OYLAMA VE TEMENNİLER İLE KAPANDI.

 

MECLİS FOTO GÖRÜNTÜLERİ

   MECLİS VİDEO GALERİ

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024