Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3833 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 13:23

Büyük dönüşüm başlıyor

Büyüt
Küçült
Büyük dönüşüm

Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum İstanbul'a yapılacak olan büyük dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Körfez ülkelerinden Avrupa ve ABD'ye kadar şirkete dikkat çekic bir  ilginin olduğunu belirten Kurum, Emlak GYO'nun geldiği noktayı şu sözlerle anlatıyor:
"Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığıyız. Portföy değerimiz 6.9 milyar, net aktif değerimiz 4.8 milyar lira. Eğer büyümemiz böyle devam ederse dünyada ilk 10 arasına da gireriz."

HALKA ARZ GELİRİ YENİ ARSALARA

Murat Kurum Emlak Konut hisselerinin yüzde 25'inin halka arz edileceğini ve bu satıştan 1-1.5 milyar lira gelir beklediklerinin altını çiziyor.
'Peki bu para ne olacak?' diye sorunca, net bir cevap geliyor: "Yeni arsalar almak ve yeni projeler geliştirmek için kullanacağız."

"HİSSE FİYATI YÜKSELECEK"

Kurum, hisse fiyatı konusunda da iddialı. Üstüne basa basa 'hisselerin değeri çok yükselecek' diyor. 'Nasıl bu kadar eminsiniz?' deyince de anlatmaya başlıyor:
"Çünkü önümüzdeki dönemde elimize ciddi bir kaynak gelecek. Ayrıca dönen bir çarkımız var ve büyük montanlı işler yapmaya devam edeceğiz.

FATURAYI PROJE SONRASINDA KESİYORUZ

Şu anda hasılat paylaşımlı proje satışlarımız çok iyi gidiyor. Soyak Park Aparts Halkalı, Avrupa Konutları Ispartakule, Bizim Evler 2, Ağaoğlu My World Europe, Ağaoğlu My Towerland, Varyap Meridian... Ayrıca Tuzla ve Gebze'deki kendi projelerimiz... Buralardan paralar akıyor. İhale edilen arsaların karları sonra gelecek çünkü biz faturayı proje bittikten sonra kesebiliyoruz."

YENİ ULAŞIM AKSLARINA YATIRIM

Kurum'un bu noktada en büyük güvencesi kentsel dönüşüm ve yeni ulaşım aksları. Mesela 3'üncü köprü:
"Yeni ulaşım aksları üzerinde yeni yerler oluşturacağız. Örneğin üçüncü köprü ve güzergahında yeni arsalar üreteceğiz. Ayrıca İstanbul'a hızlı tren geliyor. Bu güzergaha, Çorlu tarafına, Kocaeli tarafına da yeni projeler yapmak lazım. Merkezlerde kentsel dönüşüm, dışarıda ise yeni arsalarla olacak."

İSTANBUL 10 SENEDE DEĞİŞECEK

Kentsel dönüşüm demişken, bu konu önümüzdeki dönemde çok daha önemli hale gelecek. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da bu vurguyu sık sık yapmaya başladı. Gelen işaretler İstanbul'un büyük bir dönüşümün eşiğinde olduğunu gösteriyor.
Murat Kurum da aynı şekilde konuşuyor...
"Kentsel dönüşüm ülke için çok önemli. Önümüzdeki 10 yılda İstanbul'u salaş yapılardan tamamen kurtarıp kentsel dönüşüme ağırlık vereceğiz.
Ama bu sadece bizimle olmayacak. Özel sektörün de büyük desteği gerekiyor. Gecekondu nerede varsa buralar yenilenecek."

"ŞANTİYEYE DÖNMESİ LAZIM"

Kurum'un anlattıklarından 'İstanbul yeniden şantiyeye dönecek' sonucu çıkıyor. Ona göre 'zaten İstanbul'un şantiyeye dönmesi gerek.' Kurum, şöyle anlatıyor:
"İstanbul'un şantiyeye dönmesi Türkiye'nin büyümesi için bir kazançtır. İnşaat büyümenin motorudur, ayrıca işsizliğe de katkıda bulunursunuz. Önümüzdeki dönemde kentsel dönüşümün hızlandığını ve yoğunlaştığını göreceksiniz."(Hürriyet)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024