Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4216 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 18:55

BALAT SANAT MEYDANI AÇILDI

Büyüt
Küçült
BALAT SANAT MEYDANI

Fatih Belediyesi ve Avrupa Birliği (AB) Fener Balat Rehabilitasyon Projesi’ kapsamında restore edilen ve önceki yıl açılışı yapılan Dimitri Kantemir Müzesi’nin ön kısmında yer alan, içinde İstanbul Gravürleri Baskı Atölyesi ve Balat Sanat Cafe bulunan ‘Balat Sanat Meydanı’ Romanya’nın İstanbul Başkonsolosu Stefana Greavu ve birçok sanatseverin katıldığı tören ve konser dinletisiyle açıldı.

Istanbul Gravürleri Baskı Atölyesi ve Balat Art Café’yi bünyesinde barındıran Balat Sanat Meydanı’nın koordinatörü Zeynep Arabacıoğlu Özbilen, hepsi birbirinden değerli birçok sanatçının bu meydanda eserlerinin sergileneceği ve bu eserlerin vatandaşın alım gücüne uygun imkanlarla da sunulacağını söyledi.

Açılışta konuşan Başkan Mustafa Demir, İstanbul’u İstanbul yapan, şehrin tüm tarihi ve kültürel eserlerini içinde barındıran yegane ilçenin Fatih olduğunu söyledi. Bu toprakların ortak değeri olarak kabul ettikleri tarihi eserlerin restorasyonuna özel önem verdiklerini belirten Demir, bu kapsamda son 6 yılda 420 restorasyon çalışması gerçekleştirdiklerini bildirdi. AB’nin, Türkiye’deki tüm yerel yönetimler içinde başladığı ve bitirdiği en büyük projesinin Fener Balat Rehabilitasyon Projesi olduğunu ifade eden Demir, bu kapsamda 126 binanın restorasyonunun yapıldığını kaydetti.

Balat ve çevresinde görülen birçok binanın proje kapsamında restore edildiğini belirten Demir, “Bu tür eserlerin restorasyonu, projelendirilmesi, kayıt altına alınması, nüfus cüzdanlarını çıkarılması son derece önemli. Restorasyon kadar binalara fonksiyon verilmesi de önemli. Binalara anlam kazandırılması, geçmişlerinin günümüze yansıtılması, bizden sonraki kuşaklara aktarılması önemli.

Değişimi gerçekleştirmek son derece zordur. Kendi haline bırakırsanız, her gün gazetede bir haber duyarsınız, kendi başına çökmüş evleri görürsünüz. AB ile yaptığımız projede evlerin tek tek restorasyonuyla ilgili çalışma gerçekleştirdik. Şu anda tüm Fener ve Balat’ın sahilindeki evlerin restorasyonuyla ilgili çalışma başlattık. O evlerin tekrar anlam kazanması ve yeniden yaşanması için uğraşıyoruz. Bu işleri yapmak zordur. İşler başladığında yapılan protestolar, proje bittikten sonra yerini teşekkür alkışlarına dönüştüğünü yaşayanlardanım.” dedi.

Belediye Başkanı Demir’in konuşması sırasında bir grup genç bölgede başlatılan yenileme ve rehabilitasyon çalışmalarını ‘Evlerimize Dokunmayın’ yazılı pankart açarak protesto gösterisinde bulundu. Bunun üzerine Başkan Demir, çeşitli sloganlarla tepkisini dile getiren protestocu gençlerin yanına geldi. Gençlerle birlikte (Febayder) Fener, Balat, Ayvansaray Mülk Sahipleri ve Kiracılarını Koruma Yardımlaşma Derneği binasına giderek, dernek yöneticileriyle bir araya geldi. Burada bir süre dernek yöneticileri ve semt sakinleriyle sohbet eden Başkan Demir, sorunlarını dinledi. Başkan Mustafa Demir, dernek ziyareti sonunda binadan çıkarken gençler ve semt sakinlerinin teşekkür tezahüratı ve sevgi gösterileriyle alandan ayrıldı.

Törende daha sonra Romanya’dan gelen İmago Mundi Müzik Topluluğu bir konser verdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024