Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3444 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 14:04

Alman Bakan Fatih'te

Büyüt
Küçült
Alman Bakan
Almanya`nın Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Adalet, Entegrasyon ve Avrupa`dan Sorumlu Devlet Bakanı Jörg Uwe Hahn, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir`i ziyaret etti.

Fatih Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, konuk bakan Hahn, Avrupa İşleri Müsteşarı Nicola Beer, Hıristiyan Demokrat Partisi milletvekili İsmail Tipi, Sosyal Demokrat Parti milletvekili Dr. Michael Reuter, Hessen Eyalet Meclisi Hukuk ve Entegrasyon Komisyonu Başkanı ve Hür Demokrat Partisi Milletvekili Dr. Frank Blechschmidt ile Demir`i makamında ziyaret etti.

Konuk bakan Hahn, iki ülkenin iki önemli kentinin kardeşlik sürecinde bulunmalarından büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Bu sürecin entegrasyon çalışmaları için önem arz ettiğini kaydeden Hahn, iki ülke arasında, Türkiye`nin AB`ye giriş süreciyle ilgili yanlış değerlendirmeler olduğuna dikkat çekti.

Türkiye`nin AB`ye giriş müzakerelerinin ucu açık olarak sürdürüleceği ve imtiyazlı ortaklık gibi bir konunun gündeme gelmediğini ifade eden Hahn, iki ülke arasında yanlış anlaşılmaların giderilmesi, kuşku ve güvensizliklerin kaldırılarak, duygulardan uzak akılcı bir şekilde, soğukkanlı yaklaşımlarla sürecin devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise Türkiye ile Almanya`nın ortak tarihi geçmişi bulunduğunu, Hessen Eyaleti`nin başkenti Wiesbaden şehri ile Fatih ilçesinin kardeşlik çalışmalarının sona yaklaştığını belirtti.

Görüşmenin sonunda Belediye Başkan Demir, konuk Bakan Hahn`a üzerinde Osmanlı Padişah tuğrası bulunan bir kol saati ve Mimar Sinan`nın eserlerinin fotoğraflarla anlatıldığı bir kitap hediye etti.

Alman Bakan Hahn ise Belediye Başkan Demir`e el yapımı özel işlemeli bir fincan takımı hediye etti.

Buradaki ziyaretin ardından konuk Bakan Hahn ve beraberindekiler, Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Süleymaniye Külliyesi içerisinde restorasyonu devam eden Şifahane binasında incelemelerde bulundu.



Kaynak : Anadolu Ajansı
25





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024