Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu yazı 2932 kez okundu.
Yazının Tarihi :   06 Nisan 2020 - 11:22:52

ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI: VİRÜS SAVAŞLARI

Büyüt
Küçült
ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI: VİRÜS

Hüseyin Demir

 


Hüseyin Demir



 



Çin’de ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (kovid-19) denilen bir salgınla Türkiye ve dünya panikte. Uzmanlar bunun bir “biyolojik savaş” olduğunu dillendiriyor, üçüncü dünya biyolojik savaşları başlatıldı diye açıklamalarda bulunuyorlar.



 



Tarihe baktığımızda böylesine bir salgın hastalıktan bahsedildiğini görmüyoruz. Zira veba, kolera vb. salgınların hepsi belli bölgelerle, belli şehirlerle sınırlı kalmış, o dönemin ‘kapalı toplum’ şartlarında bu hastalıkların yayılma hızları çok düşük olmuştur.



Bugün topyekûn insanlık olarak bir salgınla karşı karşıyayız. Dünya böylesine küresel bir salgına hazırlıksız yakalandı. Fakat buna rağmen Türkiye bu salgınla mücadelede çok güçlü imkânlara sahip olduğunu göstermiştir. Bir defa Türkiye, sosyal devletin bütün kurumlarıyla, halkıyla el ele mücadeleyi sürdürme kararlılığını bizzat göstermiştir.



Halkın sosyal güvence kapsamında faydalandığı sistem sosyal devletin nasıl işlediğini gösterecek mahiyettedir. Sağlık sisteminde yapılan reformlar ve şehir hastanelerinden Anadolu’nun en ücra noktalarına kadar uzanan modern alt yapıya sahip sağlık tesislerine kadar inşa edilen sağlık merkezleri insanların her derdine çare olacak bir imkânı şimdiye kadar göremeyenlerinde, görmek istemeyenlerinde önüne koyarak göstermiştir.



 



Dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de koronavirüs test sayısında büyük artış yaşanırken, yeni bir aşamaya geçildi. Koronavirüs şüphelilerine bir süredir boğaz ve burundan alınan örneklerle test yapılıyordu ancak yeni süreçte kan örnekleri alınıyor ve daha detaylı bir testten geçiriliyor. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Bu yöntemle hem kişinin hasta olup olmadığını hem de hastalığa karşı bağışıklık kazanıp kazanmadığını öğrenebiliyoruz. Bu testlerin çok önemli faydası var. Türkiye’de artık uygulanmaya başlandı." açıklamasında bulundu.



 



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, koronavirüse karşı aşı çalışmalarıyla ilgili gerçekleştirilen sanal konferansta, bilim insanları aşı ve ilaç için kolları sıvadı" dedi. Devamla, “Tüm işletmelerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Aşı ve ilaç araştırmalarına TÜBİTAK liderlik ediyor. Konuyla ilgili 40 kurumdan yüzlerce araştırmacı çalışıyor. COVID-19 Platformu altında 7 aşı projesiyle kimyasal ve biyo-teknolojik yöntemlerin uygulanacağı 7 ilaç geliştirme projesi yer alıyor. 14 farklı aşı-ilaç geliştirme projesi var. Bu tehdide karşı birlikte başarmaya kararlıyız” dedi.



 



ABD’ ye gelince; ABD, son yirmi yılda Ortadoğu’daki işgallere, iç savaşlara, örtülü terör operasyonlarına 6.5 trilyon dolar harcamış. Ne için? Amerikan İmparatorluğu ve Büyük İsrail için. Neocon-İsrail aşırı sağı yeni işgaller için çalışıyor. Ama ABD, Korona (COVID-19) karşısında çaresiz.



 



Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Salgını yenecek güce sahibiz. Mücadeleyi sulandırmaya kimsenin hakkı yok. Siyasi, etnik, mezhebi farklılıklarımızı bir tarafa bırakalım. Böyle bir dönemde siyasi rant hesabı yapanları maşeri vicdan unutmaz. Gün ortak düşmana karşı birleşme günü” diyerek devletin konuya hayati önem verdiğinin altını çizdi.



 



Salgın durdurulacak, bugünler geçecek, korku sevince dönüşecek. Havaya, suya, toprağa, çiçeğe, ağaca, canlıya, insana bir başka bakacağız. Daha saygılı, daha zarif, daha insanca İnşaallah…



 



Bugün dünyada halen, sağlık sistemi açısından gelişmiş olarak kabul edilen ülkelerde kullanılacak ilaçların protokolleri üzerinde net bir konsensus yokken Türkiye ilk hastasını Sağlık Bakanlığının oluşturduğu protokol ile tedavi altına aldı.



Diğer taraftan, Bilim insanları ve ilaç firmaları, Korona (COVİD-19) ilacı için, iyimser tahmin olarak, Haziran sonunu gösteriyor. Avustralyalı araştırmacılar Korona hastaları için, tüberküloz/verem tedavisi üzerinde duruyor. 6 Nisan’da, bu konuda testlere başlayacaklarmış..



Ve bu gün için görünen o ki, Korona (COVID-19) sonrası güvenlik doktrinleri değişecek. Nükleer savaştan çok biyolojik savaş konuşulacak. Bir şeyi daha tartışacak: Biyoterörizm. Sistem içi, sistem dışı örgütler, insanlığı tehdit edebilir. Acilen küresel ölçekte uluslararası, önleyici düzenlemeler inşa edilmeli.



 



 



Selam ve dua ile.



 



04-04-20120


E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024