Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1028 kez okundu. | Array Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Şubat 2024 - 12:08

İsrail Vahşete Devam Ediyor.Yardım bekleyenleri vurdu

Büyüt
Küçült
İsrail Vahşete Devam Ediyor.Yardım bekleyenleri
İşgalci İsrail yardım bekleyen Gazzelileri vurdu! En az 80 kişi hayatını kaybetti.

 

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Filistin Sağlık Bakanlığı ise İsrail güçlerinin Gazze'nin güneyinde yardım bekleyen Filistinlilere açtığı ateşte 70 Filistinlinin hayatını kaybettiği açıkladı.Sağlık Bakanlığı hayatını kaybedenlerin sayısnın 100'ü geçebileceğini duyurdu.

Görgü tanıkları, yüzlerce Filistinlinin, Gazze Şehri'nin güneyindeki Dowar al-Nablusi yakınlarında yardım almak için beklerken İsrail ateşi altında kaldıklarını aktardı.

GAZZE SAĞLIK BAKANLIĞI: ÖLÜ SAYISI 100'Ü GEÇEBİLİR

Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 100'ü geçebileceğine vurgu yapılırken, İsrail ordusu sözcüsü " Gazze'deki saldırıya ilişkin bilgimiz yok" açıklamasında bulundu.

İsrail yardım almak için bekleyen Gazzelileri vurdu, en az 70 kişi hayatını kaybetti

SALDIRIYA SERT TEPKİ GÖSTERİLDİ

Gazze'de Hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail'in 146 gündür abluka ve saldırı altında tutarak kıtlığa sürüklediği Gazze kentinin güneyindeki Nablusi Kavşağı yakınında insani yardım almayı bekleyen yüzlerce Filistinliyi hedef alan saldırısına tepki gösterildi.

"BU OLAYDAN İSRAİL VE ABD YÖNETİMİ SORUMLU"

İsrail'in Gazze'nin kuzeyinde 700 bin kişiyi zorla aç bıraktığına vurgu yapılan açıklamada, "İşgalci İsrail ordusu, bu sabah Gazze kentinde bir lokma ekmeği bekleyen Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği korkunç katliamda 70'ten fazla kişi öldürüldü ve 250'den fazlası da yaralandı." ifadesi kullanıldı. İsrail ordusunun yaptığı katliama ilişkin, "İsrail işgalinin aç bıraktığı sivillerin öldürülmesinden İsrail'i, ABD yönetimini, uluslararası toplumu ve uluslararası kuruluşları sorumlu tutuyoruz." ifadesine yer verildi.

İsrail yardım almak için bekleyen Gazzelileri vurdu, en az 70 kişi hayatını kaybetti

"KATLİAM KASITLI VE PLANLI BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ"

İsrail'in kasıtlı olarak savunmasız sivilleri hedef aldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; "İşgalci İsrail, Gazze Şeridi halkına yönelik soykırım ve etnik temizlik bağlamında idam operasyonu yürüttüğü bu korkunç katliamı kasıtlı, planlı bir şekilde gerçekleştirdi. İşgal ordusu bu kişilerin, bölgeye yiyecek ve insani yardım almak için geldiklerini biliyordu ancak onları soğukkanlılıkla öldürdü."

TÜM DÜNYAYA "ACİLEN MÜDAHALE" ÇAĞRISI

Açıklamada, "İsrail ordusunun, toplu katliamları, soykırım ve zorla aç bırakma suçlarından İsrail'in yanı sıra ABD Başkanı Joe Biden ve yönetimi, uluslararası toplum ve sorumluluktan kaçan uluslararası kuruluşlar" sorumlu tutuldu. Başta İslam ve Arap ülkeleri ile kuruluşları olmak üzere tüm dünyaya seslenilen açıklamada, "Gazze Şeridi'nde Filistin halkımıza karşı yürütülen soykırım savaşını, akan kanı, sivillerin, çocukların ve kadınların öldürülmesini durdurması amacıyla İsrail işgaline baskı yapmak için derhal ve acilen müdahale etme çağrısında bulunuyoruz." ifadesi kullanıldı.

İsrail yardım almak için bekleyen Gazzelileri vurdu, en az 70 kişi hayatını kaybetti

CAN KAYBI 30 BİNİ GEÇTİ

İsrail'in halkı zorla aç ve susuz bıraktığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında öldürdüğü Filistinlilerin sayısı son 24 saatte 81 artarak 30 bin 35'e yükseldi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 146 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verdi.

İsrail yardım almak için bekleyen Gazzelileri vurdu, en az 70 kişi hayatını kaybetti

TOPLAM YARALI SAYISI 70 BİNİ GEÇTİ

İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi'nde 81 Filistinliyi daha öldürdüğünü kaydeden Kudra, Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının 30 bin 35'e yükseldiğini aktardı. Kudra, son saldırılarda İsrail güçlerinin 132 Filistinliyi daha yaraladığını ve Gazze Şeridi'nde toplam yaralı sayısının da 70 bin 457'ye ulaştığını bildirdi.

İsrail yardım almak için bekleyen Gazzelileri vurdu, en az 70 kişi hayatını kaybetti

SAĞLIK EKİPLERİ CENAZELERE ULAŞAMADI

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, hâlen enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğunu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığını vurguladı.

İsrail , Bombalama ,Gazze, Vahşet ,Ölü





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024