Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2766 kez okundu. | Array Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mayıs 2019 - 18:31

Rusya ve Esed rejimi İdlib'de sivilleri vuruyor!

Büyüt
Küçült
Rusya ve Esed rejimi İdlibde sivilleri
'İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi' uzun süredir Esed rejimi ve Rusya'nın saldırıları altında. Her gün onlarca sivilin ölüm haberi gelirken, video ve fotoğraflar da sosyal medyada yayılıyor.

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Esed rejimine ait savaş uçakları sabah saatlerinden bu yana düzenlediği hava saldırılarında onlarca sivili katletti. Bölgeden katliama ilişkin fotoğraf ve videolar paylaşılıyor. Kan donduran görüntülerin yer aldığı videolarda öldürülen ve hedef alınanların tamamının sivil halk olduğu görülüyor.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık da sosyal medya hesabından söz konusu video ve fotoğrafları paylaşarak "Bu insanları kendi devleti öldürüyor diye göz mü yumacağız?" dedi.

Mesajını ingilizce paylaşarak dünya kamuoyuna seslenmek isteyen Kınık, "Kime güveneceğiz?  Bu insanları kim koruyacak? Sivil ölümleri durdurun!" dedi.


2019-05-28_17h06_46

(Karısının ölüm haberini alan ve iki çocuğu molozların altında kalan bir baba)

D7lfWW8XoAAd0CP

D7lfV4EX4AAlANy

İDLİB'DE KATLİAM SÜRÜYOR, MUHALİFLERDEN TÜRKİYE'YE ÇAĞRI VAR

İdlib'de katliamlar sürerken İdlib'i yöneten 'Kurtuluş hükümeti' isimli oluşumdan Türkiye'ye çağrı geldi. Hükümet lideri Fawaz Hilal, Türkiye'yi geniş çaplı bir saldırıya karşı bölgeyi korumak için daha fazla çaba göstermeye çağırarak, Suriye ordu güçlerinin kuzeybatıdaki savunma hatlarını aşması halinde Rusya destekli hükümet güçlerinin Türkiye sınırına dayanacağını söyledi.

 

Hilal, "Türk tarafının kendi oluşturduğu güvenlik noktalarını daha da güçlendirmesini, girdikleri bölgeleri savunmalarını, varlık gösterdikleri noktalarda da Rus ve Suriye jetlerinin uçmasını önlemelerini ve bu bölgelere yönelik bombardıman yapılmasını engelleyeceğini umuyoruz" ifadeleri ile Türkiye'den daha aktif olmasını istedi.

SON BİR AYDA 229 SİVİL YAŞAMINI YİTİRDİ, 727 KİŞİ DE YARALANDI

Uluslararası Tıbbi ve İnsani Yardım Organizasyonları Birliği'nin (UOSSM) verilerine göre, 28 Nisan'dan bu yana devam eden hükümet ve Rus hava saldırılarında 229 sivil yaşamını yitirdi, 727 sivil de yaralandı.

İDLİB'DE DURUM

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ili, neredeyse iç savaşın başından bu yana muhaliflerin kalesi niteliğinde.

Halihazırda iç göç ile nüfusu yaklaşık 4 milyona ulaşan İdlib'in merkezi, Mart 2015'te muhaliflerin kontrolüne geçti. İdlib, rejimin en yoğun hedef aldığı bölgelerin başında geldi.

Türkiye, Rusya ve İran, 4-5 Mayıs 2017'deki Astana toplantısında, İdlib ve çevresini "Gerginliği Azaltma Bölgesi" ilan etti. Rejim güçlerinin ateşkesi sık sık ihlal etmesi üzerine Türkiye ve Rusya, ek mutabakata vardı. Rejim, destekçilerinin yardımıyla 17 Eylül 2018'de Soçi'de imzalanan mutabakata rağmen saldırılarına devam ediyor. Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da 25-26 Nisan'da Türkiye, Rusya ve İran arasında düzenlenen 12. toplantı sırasında artan saldırılar aynı yoğunlukta sürüyor.

Esed rejimi ve destekçilerinin, Türkiye ve Rusya'nın İdlib mutabakatını imzaladığı 17 Eylül 2018'den bu yana ateşkesi ihlal ederek gerçekleştirdiği saldırılarda 553 binden fazla sivil yerlerinden edildi.

Rejim, İran destekli terörist gruplar ve Rusya'nın hava desteğiyle, bir ay önce başlattığı "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"ne geniş çaplı saldırılarla 100 kilometrekare civarında bir alanı ele geçirdi. Askeri muhalifler ise söz konusu bölgeleri rejim güçlerinden geri almak için zaman zaman operasyon düzenliyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024