Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 5468 kez okundu. | Fatih Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Ekim 2014 - 11:16

Ak Parti Fatih’te delege krizi

Büyüt
Küçült
Ak Parti Fatih’te delege
Ak Parti Fatih’te delege krizi.delege seçimlerinde ititraz dilekçelerinin sayısı 100 ü buldu

Bazı ilçelerde delege seçimi adaletli ve usulüne göre yapıldığı halde bazı ilçelerde delege seçiminin teşkilata verilen emek kriterinden ziyade kongrede ilçe başkanının seçimde kendi iradesi dışında  hareket edemeyecek yakın çevresi ve heşehrileri içinde belirlediği ile alakalı haber ihbar hattımıza bir çok şikayet yağdı. 

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber  

Bu ilçelerin başında Fatih ilçesi geldi

19 Ekim 2014de Fatih ilçesinde yapılan delege seçiminde usulsüzlük yapıldığı öne sürülüyor. Delege olarak belirlenen bir çok kişinin oturmadıkları mahallerde üye gösterilerek delege yapıldığı iddiası ciddi bir şekilde dillendiriliyor.

Islak İmzalı el yazılı İl başkanlığı ve genel merkeze şikayet dilekçesi yağdığı iddia ediliyor

Yıllardır Fatih Ak Parti teşkilatına hizmet eden kişilerin delege listesine yazılmadığı,buna karşın teşkilat içinde  tanınmayan çok sayıda kişinin adı delege listesinde görülünce  Fatih teşkilatına hizmet eden yüzlerce parti mensubunun Ak Parti İstanbul İl başkanlığını ve genel merkezi ıslak imzalı dilekçe ile bombardımana tuttukları ifade diliyor.

Teşkilat mensupları kim bu İthal üyeler diye soruyor ?

Ak  Parti Fatih İlçe başkanı Ahmet Hamdi Görkünçok sayıda kişiyi oturmadıkları mahallelerden delege yapılması partililer tarafından sorgulanıyor.

İthal delegelerin ilçe yönetim kurulu üyeleri içinde üç beş kişinin akrabalarından oluşuyor iddiası da var

Haber ihbar hattımıza mail gönderen bir okumuz ithal delegelerin ilçe yönetiminde mevcut bulunan birkaç yönetim kurulu üyelerinin akrabaları,sözüm ona ilçe başkanının güvendiği kişilerin referans olduğu akraba ve arkadaş topluluğu olduğunu iddia ediyor.İlçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin kendi teşkilatına güvenmeyip yakın akraba dostları için de delege yapmaları teşkilat  mensupları tarafından yadırganıyor.

İlçe başkanı Görkün,Gençlik ve kadın  kolları ile STKlar içinde delege gösterilmesi gerektiğini bahane ederek delegelerin % 70ini garantiye aldığını iddia eden okurlarımız da var

Haber ihbar hattımıza gelen bir mailde bir partili şunları yazmış” Yıllardır Ak Parti Fatih ilçe teşkilatında hizmet ediyorum. İlçe başkanımız sayınAhmet Hamdi Görkün kendisi ile hareket edecek delege sayısını yüksek tutmak için partimizin isminde yer alan ADALET ilkesini dikkate almayarak bir delegasyon sistemi tercih etmesini kendi adıma kabul etmem mümkün değil. Ak Parti İstanbul il başkanlığı ve genel merkezden delege yapımızın kimsenin itiraz edemeyeceği adil şekilde bir şekilde belirlenmesi hakkaniyet ilkesine uygun ne olacaktır” diyor.

Gençlik ve kadın kolları Görkün kendileri için belirlediği delege sayısının adil olmadığını iddia ederek sandık başına gitmeyerek tepkilerini ortaya koydukları için delege sayısının iki misli arttı biliniyor

İlçe başkanı Görkün gençlik kolları için başlangıçta  17i kadın kolları içinde 15 delege kontejanı ayırdığı iddia edilerek gelen itirazlardan sonra  bu sayının 40 civarına çıkarıldığı ifade ediliyor. Kadın ve gençlik kollarının bu adaletsiz delege yapısını ileri sürüp delege seçimi için sandık başına gitmeyerek tepkisini ortaya koymasının delege sayısının iki mislinden daha fazla arttırılmasında etkili olduğu iddia edildi.

Delege olamadıkları için dilekçe verenler içinde meclis üyesi ve yönetim kurulu üyeleri de var

Gerek mahalle yönetimleri, gerekse ilçede aktif rol oynayan teşkilat mensupları il başkanlığına ve genel merkeze 100e yakın itiraz dilekçesi gönderdiği ifade diliyor.

Bu dilekçe örneklerinden haber merkezimize gönderilenlerde var. Dilekçe verenler içinde  delege olamayan ilçe yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri de olduğu söyleniyor.

Ak Parti Fatih İlçe başkanı Ahmet Hamdi GörkünAk Partinin delege kriterini neden bu kadar zorladığı merak konusu oldu.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024