BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa Makaledetay
Merve Bulut

HER AN ALLAH LA OLMAK, ALLAH I HİÇ UNUTMAMAK

02.10.2014 00:00 Merve Bulut 3
HER AN ALLAH LA OLMAK, ALLAH I HİÇ UNUTMAMAK

Allaha samimi iman eden bir mümin, dünyanın ve kendisinin yaratılış amacını kavramış, hakikate ulaşmıştır. Dünya hayatının imtihan olduğunu, burada yaşadığı iyi-kötü herşeyin geçici olduğunu, hızla akıp giden zamanın sonucunda her an ölüme yaklaştığını ve asıl yurdunun ahiret olduğunu idrak eder. Var olan her şeyi Allahın yarattığını ve her yaratılanın müminler için hayır olduğunu, Allah dilemeksizin bir yaprak bile düşmeyeceğini bilir.

Samimiyetle inanan ve nefsinin bencil tutkularına göre değil, Allahın istek ve emirlerine göre yaşayan müminler her mekanda, her olayda, her konuşulanda Allahı görür hale gelirler. Sürekli Onun nimetlerini farkeder ve şükredici olurlar. Mikro ve makro alemdeki kusursuzluğa şahit olur ve Allahı hamd ile tesbih ederler. Her işlerinde Onun rızasını ararlar. Gönüllerinde her an Allah ile birliktedirler.

Onlar, ayakta iken, otururken, yan yatarken Allahı zikrederler ve göklerin ve yerin yaratılışı konusunda düşünürler. (Ve derler ki:) Rabbimiz, Sen bunu boşuna yaratmadın. Sen pek Yücesin, bizi ateşin azabından koru. (Al-i İmran Suresi, 191)

Şüphesiz bu özellik yalnızca samimi iman edenlere mahsustur. Yaratılış amacının Allaha kulluk etmek olduğunu bilen samimi müminlerin tek amaçları Allahın rızasına ulaşmaktır. Dünyaya ve insanlara ait bir beklentisi olmayan, Allah için yaşayan, Allahı her şeyden ve herkesten çok seven bu insanlar Allaha aşkla bağlıdır. Ve her aşık gibi sevdiklerini hiç unutmazlar. Kalabalıkta veya yalnızken, bolluk ve nimet içinde yada sıkıntı ve zorluk içindeyken, her şartta ve her zamanda hep Allaha yönelirler.

Rabbinin ismini zikret ve her şeyden kendini çekerek yalnızca Ona yönel.(Müzzemmil Suresi, 8)

Dünya hayatı bir imtihandır. Kişinin yaşayacağı olaylar, karşılaşacağı her şey ve kişi kaderindedir ve değişmez. Ancak Allah dilerse, kişi o olayları yaşarken devamlı Allahla olmayı irade edebilir, Ona yönelebilir, bakış açısını ve içerisinde saklı tuttuğu ancak Allaha gizli kalmayan niyetlerini Onun dilemesiyle güzelleştirebilir. Her an Allahı hatırında tutup, Onun rızasına, Kuran-ı Kerime uygun yaşayarak Allaha yakınlığını artırabilir. Bu, iman edenler için zorluk ve külfet değil, tam tersine büyük bir zevk, huzur ve mutluluk kaynağı, aşkla istenilecek bir ahlaktır.

Kim samimiyetle düşünür ve sonunda Allah için yaşamak ister, gönlünü Ona bağlar ve imanını olgunlaştırmak, düşüncelerini derinleştirmek, Yüce Allaha yakınlaşmak isterse ve bu yolda samimiyetle gayret gösterirse Allah bu kişiyi muvaffak kılacak, Onu rızasına uygun ve güzel bir hayatla yaşatacaktır. Müminlerin bu konuda kesinlikle ümitsizliğe kapılmaması, vesveseden uzak olması gerekir.

 

“Kim ahiret ekinini isterse, Biz ona kendi ekininde artırmalar yaparız. Kim dünya ekinini isterse, ona da ondan veririz; ancak onun ahirette bir nasibi yoktur.” (Şura Suresi, 20)

Paylaş:

Bu Yazıyı Puanla

0/5 (0 oy)

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu