ANADOLUNUN MEZRASI, AFYON İHSANİYE İLÇESİ
Hüseyin Demir
Medeniyet ve YOL, yani dünya ile ilgili bir kurgusu, inancı, ideali olan; yolda da kendini göstermek ister.. Üstün olanın yolu da üstün, kullanışlı, sağlam, insanların hayrına olmak zorundadır. Yazın toza, kışın suya-çamura batmamalı, tahliyesi düşünülmelidir. Geçmişte, Roma Krallık Yolu, Osmanlı Menzil Sistemi, Osmanlı şehirleri-mimarisi-camisi-hamamı-çarşısı boş yere anılmaz. Çünkü onların bir iddiası bulunmaktadır. Yönetilen insanların kabullerindeki farklar önemli değildir. Yönetimdekilerin, emanetleri altındakileri mutlu etme, onlara güven duyurma, adalet içinde yaşatma zorunluluğu
vardır.
Son yıllarda merkezinde yeni gelişmeler gösteren Afyonkarahisar diğer taraftan doğudaki mezradan daha geri kalmış ilçe ve köylerini görüyoruz. Ve başta İhsaniye ilçesi bunlardan bir tanesi.
Afyonun sahipsiz kalmış ilçesi olan ihsaniye nin kasaba ve köylerine bağlayan yolların içler acısı olduğunu gördük. . İhsaniye nin (Gazlıgöl) turizm bölgesi olmasına rağmen yatırım görmemesi yıllardır ihsaniye neden ilerleyemiyor sorusunu akla getiriyor.
1959 da İlçe olan İhsaniye Afyon Karahisarın en geri kalmış ilçelerinin başında gelmektedir. Gelişme potansiyelini bünyesinde taşıdığı halde yarım asırdır gelişmeye yönelik bir arpa boyu yol alamadığını görüyoruz.
İhsaniyenin kalkınması için yeni potansiyeller oluştu Zafer hava alanı, ve Dünya Termal merkezi ilan edilmiş, gazlı göl termeleri var.
Artık ihsaniyenin gelişmesine engel ehliyetten yoksun, ufuksuz, bilgisiz, yeteneksiz, durgun, pasif beyinleri harekete geçirmenin zamanın geldiğini düşünmek lazım. Türkiye projeler devrini yaşıyor. Bizde özellikle yetkililerin durgun beyinlerini harekete geçirmesinin, ihsaniyenin kalkınması için yeni projeler üretmesinin zamanı gelmiştir. hantal bencil, benden olsunda taştan çamurdan olsun zihniyetini çöpe atıp toplumsal menfaatler için hizmet yoluna girilmesini görmek lazım değilmidir?
İhsaniyenin yıllardır geri kalmasının, gelişmemesinin başında Afyon Gazlıgöl, İhsaniye, Kütahya anayoluna bağlantının yapılmaması, yaptırılamaması, bölge yetkililerinin de bunu düşünebilecek durumda olamamasından kaynaklanmakta idi.
Bu gün Zafer hava Limanı, Dünya termal başkenti ilan edilen, Gazlı göl Termalleri, İhsaniye ve bölgenin kalkınması için en güzel imkanlardır. Bu imkanları İhsaniye ve yol güzergahındaki ilçe ve belde sorumlularının istek, arzu ve bu konuda gerekli çalışmaları yapması ve yolun bir şekilde yapılıp İhsaniyenin hareketlenmesi ve de gelişmesinin yolu açılması gerekmektedir.
Gerekmektedir çünkü bu gün Zafer Hava Yoluyla Gazlıgöle Gelen bir yolcu, Zafer Havayolundan Afyon Gazlıgöl 82 km, Zafer hava yolu, İhsaniye güzergahı Gazlıgöl 32 km. ayrıca diğer taraftan. Afyonkarahisar ile birlikte Türkiye’nin önemli kültür mirasları arasında yer alan Frig Vadisi’ni canlandırmak gerekir, bunun için de Zafer Bölgesel Havalimanı’ndan kolay ulaşım için İhsaniye ilçesine turizm yolunun açılması kaçınılmaz durumdadır. Burada muhteşem Frig Vadisi eserleri var. Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak’ın tam ortasına inşa edilen Zafer Havaalanı’ndan turizm yolu açılmalı. Yol İhsaniye ve Gazlıgöl’e gelmeli.
Bu yol ihsaniyeyi mezralıktan çıkartıp gelişmekte olan ilçeler konumuna getirecektir.
((Not, Sevindirici haber, çevre Bakanı sayın Veysel Eroğlunun, Gazlıgöl, İhsaniye , Zafer Hava limanına bağlanacak yolun yapılması ile açıklamasını yeni öğrenmiş bulunuyorum, yinede, Güzergahtaki mahalli yetkililerin takibinin faydalı olacağını düşünüyorum. ))
Selam ve dua ile.
10-08-2013
Bu Yazıyı Puanla
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.



