Federer yarı finalde
TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvasında dünya iki numarası İsviçreli tenisçi Roger Federer, İspanyol Daniel Gimeno Traveri 2-1 yenerek yarı finale yük
Garanti Koza Arenada oynanan ana tablo çeyrek final maçına servis oyununu kazanarak başlayan ve ikinci oyunda rakibinin servisini kıran Federer, sette 2-0 öne geçti. Bir sonraki oyunda İsviçreli tenisçinin servisini kıran ve kendi oyununu alan Traver, durumu 2-2ye getirdi. Setin kalan bölümünde her iki tenisçi de attıkları servis oyunlarını kazanırken, ilk setin galibini "tie break" belirledi. "Tie break"te rakibine 7-3 üstünlük sağlayan Federer, 50 dakika süren seti 7-6 kazanarak maçta 1-0 öne geçti. Bir saat 2 dakika süren karşılaşmanın ikinci seti de büyük bir çekişmeye sahne oldu. Dördüncü oyunda Federerin servisini kıran Traver, 4-1 öne geçtiği setin dokuzuncu oyununda İsviçreli tenisçisinin servisini kırmasına engel olamadı.
Tenisseverlerin heyecanla takip ettiği maçta ikinci set de "tie break"e gitti. "Tie break"te rakibine 7-5lik üstünlük sağlayarak seti 7-6 kazanan İspanyol tenisçi, maç da durumu 1-1e getirdi. Üçüncü sete servis oyununu kazanarak başlayan Federer, sekizinci oyunda rakibinin servisini kırdı. Servis attığı dokuzuncu oyunu da kazanan Federer, seti 6-3, maçı da 2-1 kazanarak turnuvada yarı finale yükseldi. Turnuvanın bir numaralı seri başı Federer, yarı finalde yarın sekiz numaralı seri başı Arjantinli Diego Schwartzmanla finale kalabilmek için mücadele edecek.
Tribünlerin büyük bir bölümü doldu
Dünya iki numarası Federerin, Traver ile yaptığı ve 2 saat 27 dakika süren mücadeleye tenisseverler büyük ilgi gösterdi. Tribünlerin büyük bölümünü dolduran tenisseverlerin sevgi gösterisinde bulunduğu Federer, maçtan sonra topları tribünlere atıp, çocuklara imza dağıttı. Bu arada Federer-Traver maçı öncesi geçen ay FED Kupası Kalp Ödülünü kazanan milli tenisçi Çağla Büyükakçaya, Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal tarafından plaket verildi. Büyükakçay ayrıca, maçın yazı tura atışını da yaptı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Federer çeyrek finalde
TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvasında dünya 2...
Marsel İlhan-Cem İlkel ikilisinden erken veda
TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvasında çiftler...
Şampiyon Roger Federer!
Dünya 2 numarası ünlü İsviçreli tenisçi Roger Federer, TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler...
SPOR Haberleri
TümüSon dakika.. Mario Gomez Wolfsburga transfer oluyor
Yıldız futbolcunun menajeri bu akşam Fiorentina ile masaya...
Kayserispor Stevanovici kadrosuna kattı
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, Sırbistanın...
Giresunspor lige galibiyetle başlamak istiyor
Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon daha güçlü bir...
Fenerbahçe, Advocaat ile anlaşıldığını açıkladı
Fenerbahçe Kulübünden yapılan açıklamada, Futbol takımımızın...
Futbolcuların ödemeleri konusunda hiçbir sıkıntı yok
Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kulüp başkanı Turgay...
Milli güreşçi Rıza Kayaalp tarih yazdı
Yarı final maçında Alman rakibini yenerek finale çıkan Rıza...
Almanya 71-65 Türkiye
Türkiye, 16 Yaş Altı Yıldız Erkekler Avrupa Basketbol...
Adana Demirspordan yazılı açıklama
Kulüpten yapılan yazılı açıklamaya göre mavi-lacivertlilerin Bolu...
Medipol Başakşehire İspanyol hakem
UEFAdan yapılan açıklamada, Medipol Başakşehirin Shakhtar Donetsk...
Midtjylland-Osmanlıspor maçına Rumen
Osmanlısporun UEFA Avrupa Ligi elemeleri play-off turunda 18...
Özge Bayrak elendi
2016 Rio Olimpiyat Oyunlarında badminton tek kadınlarda milli...
Galatasarayda gece yarısı operasyonu!
Temmuz ayının başında Galatasarayın Antalyaspordan...




