BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa SPOR Ersandan Jason Kidde övgü

Ersandan Jason Kidde övgü

Amerikan Basketbol Liginde (NBA) Milwaukee Bucks forması giyen milli basketbolcu Ersan İlyasova, bir sezon önce ligin en kötü performasını gösteren takımın bu sezon gös

11.04.2015 - 11:55 · 3 dk okuma
0Yorumlar
Ersandan Jason Kidde övgü
Amerikan Basketbol Liginde (NBA) Milwaukee Bucks forması giyen milli basketbolcu Ersan İlyasova, bir sezon önce ligin en kötü performasını gösteren takımın bu sezon gösterdiği yükselişin, antrenör Jason Kiddin eseri olduğunu söyledi.

Bucksın deplasmanda New York Knicksi 99-91 mağlup ettiği karşılaşma sonrası AA muhabirine konuşan İlyasova, antrenör Kiddin uzun ve başarılarla dolu NBA kariyerinin getirdiği tecrübe ve oyun bilgisine vurgu yaptı.
"Kendisi point guard pozisyonunda oynadığı zaman zaten sahada bir antrenör gibiydi" diyen milli oyuncu, Kiddin oyun bilgisinin ve saha içinde neler olup biteceğine dair tecrübesinin takıma çok yardımcı olduğunu belirtti.
Kiddin sezon başı kampında takımdaki her oyuncuya bir rol biçtiğini ifade eden Ersan İlyasova, oyuncuların sezon başından itibaren başarı hedefine kitlendiğini ve bunun antrenör Kidd sayesinde olduğununu kaydetti.

Ersan İlyasova, normal sezonda kalan üç maçı da kazanarak Doğu Konferansının 6. sırasındaki yerlerini korumak istediklerini sözlerine ekledi.

Geçen sezon 15 galibiyet ve 67 yenilgi alarak sezonun en başarısız takımı olan Bucks, kalan üç maçından birini bile kazanması durumunda play-offa katılmayı garantileyecek.

"Grubumuz çok zorlu"

Eylül ayında düzenlenecek Avrupa Basketbol Şampiyonasında milli takıma faydalı olmayı hedeflediğini belirten İlyasova, turnuvaya iyi başlamaları durumunda önlerinin açık olduğunu dile getirdi.

Milli basketbolcu, "Bu Avrupa Şampiyonası çok önemli çünkü grubumuz çok zorlu. Grubu ilk iki sırada tamamlarsak son 16 turunda avantajlı oluruz ve belki finale kadar gidebiliriz" diye konuştu.

Turnuvada Türkiyenin B grubundaki rakipleri İspanya, Almanya, Sırbistan, İtalya ve İzlanda olacak.

Gruplarını ilk dört sırada tamamlayan takımların bir sonraki turdaki rakipleri çapraz eşleşme yoluyla belli olacak. B grubundan çıkan takımlar, sıralamalarına göre A grubunda yer alan Bosna-Hersek, Finlandiya, Fransa, İsrail, Polonya ve Rusyadan biriyle eşleşecek.

"Konsantrasyonum dağılmış durumda"


Eski menajeri Tolga Tuğsavulla yaşadığı anlaşmazlığa dair basında çıkan haberlere de değinen İlyasova, konunun performansını olumsuz etkilemeye devam ettiğini dile getirdi.

Türk basınında çıkan haberlerde, Tuğsavulun, imzalanan bir sözleşmeye dayanarak İlyasovaya dava açtığı ve mahkemenin milli oyuncunun Türkiyedeki malvarlığına haciz koyma kararı aldığı belirtilmişti.

"Bütün konsantrasyonum dağılmış durumda" diyen İlyasova, söz konusu haczin durdurulduğunu, fakat davanın devam ettiğini anlattı.

İlyasova, sezon sonunda Türkiyeye gidip sorunu çözmeye çalışacağını kaydetti.

Geçen yıl aralık ayında burnunun kırılması nedeniyle form tutmaya başladığı bir dönemde sahalardan bir süre uzak kaldığını hatırlatan İlyasova, şanssızlıkların geride kalacağını söyledi.

Bu arada milli oyuncu, 26 Martta Milwaukee BucksIn Indiana Pacersı 111-107 mağlup ettiği maçta 34 sayı atarak kariyer rekoru kırmıştı.

AA

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SPOR Haberleri

Tümü