Ergin Ataman kadroyu şekillendiriyor
Ataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İtalyada düzenlenen turnuvada ev sahibi ülkenin yanı sıra Çin ve Çek Cumhuriyeti ile oynadıkları hazırlık maçlarında sistemlerini ve oyuncuları deneme şansına sahip olduklarını belirtti.
Tecrübeli çalıştırıcı, geçen sezon oluşturulan sistemi geliştirmeye çalıştıklarını dile getirerek, Takımın oynayacağı basketbol, bu hafta Yunanistan maçlarında daha da netlik kazanacak. Şu anda tam olarak hazır olduğumuz söylenemez. Tam kadro hiç antrenman yapamadık. Kafamdaki beş aşağı yukarı belli, 10 kişi de belli ama geri kalan iki oyuncu için 4-5 adayımız var diye konuştu.
Spor Toto Basketbol Ligi play-off final serisinde mücadele eden oyuncuların kampa geç katıldığını anlatan Ataman, Yunanistan ile deplasmanda yapacakları maçtan önce kadroyu 14 kişiye indireceklerini belirterek, Yarın İstanbulda Filipinler ile bir hazırlık maçımız var. Son bir prova yapacağız. 22 Haziran Çarşamba günü de Yunanistana gideceğiz. Yunanistana giderken kadroyu 20 kişiden 14 kişiye indireceğiz. Yunanistan ile İstanbulda ve Atinada oynayacağımız iki maçta da tam bir olimpiyat elemesinin provasını yapmayı planlıyoruz. O maçlara kesin galibiyet parolasıyla çıkacağız ifadelerini kullandı.
Milli takım kadrosundaki oyuncuların farklı özelliklere sahip olduğunu anlatan deneyimli başantrenör, Olimpiyat elemelerinde bize faydalı olacağına inandığımız iki oyuncuyu da kadroya dahil edeceğiz. Filipinlere 14 kişi gideceğiz ve turnuva başlamadan kadroyu 12ye indireceğiz değerlendirmesinde bulundu.
Ergin Ataman, 2016 Rio Olimpiyat Oyunlarına katılma hakkı elde eden A Milli Kadın Basketbol Takımını da tebrik ederek, Kadınlarımızın olimpiyat mücadelesi verecek olması Türkiye için çok güzel bir şey. Kendilerini kutluyorum, olimpiyatlarda da başarılar diliyorum şeklinde görüş bildirdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Son dakika.. Mario Gomez Wolfsburga transfer oluyor
Yıldız futbolcunun menajeri bu akşam Fiorentina ile masaya...
Kayserispor Stevanovici kadrosuna kattı
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, Sırbistanın...
Giresunspor lige galibiyetle başlamak istiyor
Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon daha güçlü bir...
SPOR Haberleri
TümüSon dakika.. Mario Gomez Wolfsburga transfer oluyor
Yıldız futbolcunun menajeri bu akşam Fiorentina ile masaya...
Kayserispor Stevanovici kadrosuna kattı
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, Sırbistanın...
Giresunspor lige galibiyetle başlamak istiyor
Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon daha güçlü bir...
Fenerbahçe, Advocaat ile anlaşıldığını açıkladı
Fenerbahçe Kulübünden yapılan açıklamada, Futbol takımımızın...
Futbolcuların ödemeleri konusunda hiçbir sıkıntı yok
Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kulüp başkanı Turgay...
Milli güreşçi Rıza Kayaalp tarih yazdı
Yarı final maçında Alman rakibini yenerek finale çıkan Rıza...
Almanya 71-65 Türkiye
Türkiye, 16 Yaş Altı Yıldız Erkekler Avrupa Basketbol...
Adana Demirspordan yazılı açıklama
Kulüpten yapılan yazılı açıklamaya göre mavi-lacivertlilerin Bolu...
Medipol Başakşehire İspanyol hakem
UEFAdan yapılan açıklamada, Medipol Başakşehirin Shakhtar Donetsk...
Midtjylland-Osmanlıspor maçına Rumen
Osmanlısporun UEFA Avrupa Ligi elemeleri play-off turunda 18...
Özge Bayrak elendi
2016 Rio Olimpiyat Oyunlarında badminton tek kadınlarda milli...
Galatasarayda gece yarısı operasyonu!
Temmuz ayının başında Galatasarayın Antalyaspordan...



