BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa SPOR Blatter, seçime başkan olarak girebilir

Blatter, seçime başkan olarak girebilir

Sepp Blatterin 8 Ekimde başlayan 90 gün futboldan men cezası, 5 Ocak 2016da sona erecek. FIFA Etik Kurulu, cezayı uzatmak isterse en fazla 45 gün süreyle ek bir ceza da

09.10.2015 - 14:27 · 3 dk okuma
0Yorumlar
Blatter, seçime başkan olarak girebilir
Sepp Blatterin 8 Ekimde başlayan 90 gün futboldan men cezası, 5 Ocak 2016da sona erecek. FIFA Etik Kurulu, cezayı uzatmak isterse en fazla 45 gün süreyle ek bir ceza da verebilecek. Bu durumda Blatter, 15 Şubat 2016da başlamak üzere seçim öncesi 10 gün daha görevini yapabilecek.

FIFA Etik Kurulunun, FIFA Başkanı Sepp Blatter, UEFA Başkanı ve FIFA Başkan Yardımcısı Michel Platini ile FIFA Genel Sekreteri Jerome Valckeye 90 gün futboldan men cezası vermesi sonrasında, Blatterin başkanlığı yeniden tartışılmaya başlandı.

Blatter, FIFAnın yeni başkanının belirleneceği seçimli olağanüstü genel kurula kadar istifa etmeyeceğini açıklamıştı.

İsviçre Savcılığı tarafından 25 Eylülde hakkında "ceza gerektirecek kötü yönetim" ve "zimmete geçirme" iddiaları nedeniyle soruşturma açılan Blatterin ifadesi alınmış ve ofisindeki verilere el konulmuştu.
Soruşturmadaki suçlamalar kapsamında, Blatterden 2 milyon dolar aldığı iddia edilen Platininin de konu hakkında bilgisine başvurulmuştu.

Suçlamalara adı karışan başkan adayları

Yapılacak yeni seçimde FIFA başkanlığına aday olduğunu açıklayan eski FIFA Başkan Yardımcısı Chung Mong-joon da 6 yıl futboldan men ve 100 bin İsviçre frangı para cezası aldı.

Verilen uzun süreli cezanın ardından Mong-joonun adaylığı düşmüş oldu. Aldığı men cezasının tamamlanmasından sonra Blatterin de istifa etmesi bekleniyor.

Hakkında çıkan iddialar ve sonrasında gelen men cezasıyla üzerindeki baskı artan Platininin, adaylıktan çekilme olasılığı ise yüksek gözüküyor. Bu durumda da resmi adaylık açıklamasını yapan tek isim olarak Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin kalıyor.

FIFAda yaprak dökümü

ABDde açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFAnın üst düzey yöneticileri, rüşvet aldığı ve kara para aklandığı gerekçesiyle 27 Mayısta Zürihte düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı.

FIFA İletişim ve Halkla İlişkiler Direktörü Walter De Gregorio da yaşanan yolsuzluk iddialarının ardından görevinden ayrıldığını açıklamıştı.

Daha önce kendisinin de rüşvet aldığını itiraf eden ve ABD ile iş birliği yaparak yolsuzluk iddialarının ortaya çıkmasında rol oynayan FIFA İcra Kurulunun eski üyesi Chuck Blazera da ömür boyu futboldan men cezası verilmişti.

Blatter, 29 Mayısta düzenlenen kongrede 5. kez FIFA başkanlığına seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmelerin 4 gün sonrasında da Blatter, istifa edeceğini ve yeni seçime gidileceğini açıklamıştı.

ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ise FIFAdaki rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının genişleyeceği ve daha fazla kişinin suçlama kapsamına girebileceğini ifade etmişti.

İsviçre, rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltında bulunan FIFA Başkan Yardımcısı Jeffrey Webb, FIFA yetkilileri Eugenio Figueredo, Rafael Esquivel ve Eduardo Liyi ABDye iade edecek.

Davanın iddianamesinde adı geçen FIFA yetkilileri, 1991den bu yana yapılan uluslararası futbol organizasyonlarını kirletmekle suçlanıyor.

FIFAnın yeni başkanının belirleneceği olağanüstü seçim kongresi 26 Şubat 2016da yapılacak.

Suçlamalara adı karışan Platini ve Mong-joon dışında resmen adaylığını açıklayan Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin ile Brezilyalı eski futbolcu Zico ve Liberya Futbol Federasyonu Başkanı Musa Bilitynin de adaylıklarını duyurması bekleniyor.

AA

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SPOR Haberleri

Tümü