Temel Karamollaoğlu: Cumhurbaşkanı adayı çıkaracağız
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 2019daki cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin bir aday çıkaracaklarını belirterek, Çıkaracağımız adayın Türkiyede her kesimi tatmin edecek bir aday olmas
Bir otelde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, uzun süre iktidarda kalan partilerde bir bakış körlüğü yaşandığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın da bu durumu parti teşkilatlarına ilişkin metal yorgunluğu olarak değerlendirdiğini söyledi.
Esas metal yorgunluğunun parti teşkilatlarında değil tepede olduğunu öne süren Karamollaoğlu, Politikalar yorgun. Bu politikalarla Türkiye idare edilemiyor. Bu hükümetin politikaları sil baştan değişmediği müddetçe Türkiye in düzlüğe çıkması mümkün değil. İnşallah bu değişiklikler olacak, bunları ben Saadet Partisinin getireceğine inanıyorum. dedi.
BİZİM GÖRÜŞÜMÜZÜN ADI MİLLİ GÖRÜŞ
Karamollaoğlu, bir gazetecinin MHP ve AK Parti
in yaptığı ittifaka yönelik sorusu üzerine de şunları kaydetti:
İttifak kelimesi kamplaşmayı da çağrıştırdığı için o kelimeyi kullanmak istemiyorum. Milli mutabakat, milli ittifak denilince içeriğine bakmak gerekir. Neyin milli olduğunda tereddütüm var. Ekonomi, dış politika, eğitim milli mi? Avrupa Birliği kapısında beklemek millilik mi? ABD ile kavgalıyken onları teröre destek vermekle itham edip ama hala stratejik ortaklığın devam etmesi milli mi? İsraille olan münasebetlerimiz milli mi? Onun için milli kelimesinin içini doldurmadan bunları söylemek bize göre sadece kamuoyunda sadece hava oluşturmaya yönelik adım olduğu kanaatindeyim. Biz milliyiz, elhamdülillah. Bizim genel görüşümüzün adı da milli görüş. Biz o gömleği çıkarmadık. Türkiye in problemlerini çözmekte biz bu milli görüş fikrinin, politikalarının gerekli olduğuna inanıyoruz.
BİZ BİR ADAY ÇIKARACAĞIZ
Türkiye in en büyük probleminin cepheleşme, kamplaşma olduğunu dile getirerek onun için bunu çağrıştıran ifadeler kullanmaktan kaçındıklarını vurguladı.
Karamollaoğlu, seçime giderken partilerin ittifakından çok bir platform üzerinde meseleleri ele almanın daha doğru olduğuna dikkati çekerek Eğer seçime iki kişi girerse onu göreceğiz. Biz bir aday çıkaracağız ve çıkaracağımız adayın Türkiyede her kesimi tatmin edecek bir aday olmasına da itina göstereceğiz. Ne kadar başarılı olur, zaman geldiğinde göreceğiz. diye konuştu.
ABDULLAH GÜL SORUSUNA YANIT
Abdullah Gül, 2019 başkanlık seçiminde milli görüş gömleğini giyer mi? şeklindeki sorusu üzerine Karamollaoğlu, O soruyu ona sormak lazım. Onun hangi gömleği giyeceğini bilmem. Sayın Abdullah Gül cumhurbaşkanlığı yaptı, önemli mevkilerde bulundu. Çok ciddi bir tecrübesi oldu. Ben en çok ona şaşırdım. Bir partinin içinde zirveye kadar çıkan bir insanın, kullandığı bir ifadeden dolayı hain ilan edilmesini anlayamadım. Abdullah Gül Beyin önümüzdeki seçimlerde aday olup, olmaması sık sık gündeme getiriliyor. Bunu şimdiden söylemek doğru değil. Varım da diyebilir yokum da diyebilir. Ama gözüken o ki onun adaylığı konusu toplumda ciddi manada görüşülüyor. Kendisi bundan bahsediyor mu? Onu bilemem. Kararı kendisi verecek. ifadelerini kullandı.
Karamollaoğlu, olağanüstü hal uygulamasını da eleştirerek, seçimin olağan hallerde yapılması gerektiğini, Türkiye in seçime olağanüstü halde giderse bunun huzursuzluk sebebi olacağını öne sürdü.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
SİYASET Haberleri
TümüKurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
CHP'de kılıçlar çekildi
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...
Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.
Bahçeliden Demirtaş Yorumu
. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.
Şaibeli kurultay davası ertelendi
24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...
Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır
Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...
Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi
CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...
Ümit Özdağa Bir Beraat Daha
Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...
Bahçeli'den Özel'in sokak çağrısına tepki:
Geçtiğimiz günlerde "Ben milleti sokağa davet edeceğim günü bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini...




