BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa SİYASET Selahattin Demirtaştan kurşun açıklaması

Selahattin Demirtaştan kurşun açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın Diyarbakırda zırhlı ve kurşun geçirmez makam aracının arka camında dün tespit edilen ize Demirtaş mermi izi derken, Valilik ise sert bir cisim açıklaması yap

24.11.2015 - 10:07 YAYINLANMA
4 DK OKUNMA SÜRESİ
Google News
Selahattin Demirtaştan kurşun açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın Diyarbakırda zırhlı ve kurşun geçirmez makam aracının arka camında dün tespit edilen ize Demirtaş mermi izi derken, Valilik ise sert bir cisim açıklaması yaptı. Zırhlı makam aracının Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Demirtaşa 15 gün önce tahsis edildiği belirtildi.

Demirtaş, sosyal medya hesabından makam aracının fotoğrafını paylaşarak, Makam aracının kurşun geçirmez arka camının kafa hizasında mermi izi tespit edildi dedi, Kürtçe Ölüm Allahın emri notunu yazdı.

 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakırda dün akşam saatlerinde, kendisine tahsis edilen zırhlı makam aracı ile bir ziyaretten evine doğru dönüşe geçti. Demirtaşı evine bırakan korumalar, bu sırada otomobilin arka camında bir hasar olduğunu farketti. Demirtaşın arka koltukta oturduğu taraftaki hasarın kurşun olma ihtimali üzerine durum Emniyet Müdürlüğüne bildirildi. Emniyet Müdürlüğü otoparkına çekilen otomobil, geniş çaplı incelemeye alındı.

DEMİRTAŞ: MERMİ İZİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, olayın ardından Twitter hesabında Kürtçe yaptığı paylaşımda, Ölüm Allahın emri anlamına gelen Kürtçe, Mirin bi emre Xwede ye diye yazdı. Demirtaş, dünkü olaydan sonra bugün de Facebook hesabından makam aracının fotoğrafını yayınlayıp, Makam aracının kurşun geçirmez arka camının kafa hizasında mermi izi tespit edildi. Mirin bi emre Xwede ye. (Ölüm Allahın emridir) notu ile paylaştı. Son dönemlerde kendi korumaları dışında Emniyet Koruma Şube Müdürlüğü tarafından da sıkı bir şekilde korunan Demirtaşın makam aracının arka camındaki izin ne zaman meydana geldiği de araştırılıyor. Daha önce korumaların araç kontrollerinde tesbit edilmeyen camdaki izin, dün gün içinde meydana gelmiş olabileceği de ileri sürüldü.

Diyarbakır Valiliği ise HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın makam aracının arka camındaki hasarla ilgili yapılan incelemede herhangi bir ateşli silah atış artığına rastlanılmadığını açıkladı.

VALİLİK SERT CİSİM DEDİ

Valilikten dün gece yarısı yapılan açıklamada şöyle denildi: 22.11.2015 günü akşam saatlerinde Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanı Sayın Selahattin Demirtaşın ilimizde bulunduğu süre içerisinde kullanımına tahsis edilen, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait zırhlı araç park halinde ve içerisinde kimse yok iken koruma görevlileri tarafından aracın arka camı sağ tarafında bir hasar olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili Sayın Selahattin Demirtaşın talebi üzerine bahse konu araç Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasında gerekli kriminal incelemelere tabii tutulmuş, yapılan incelemelerde ilk belirlemelere göre aracın arka camı sağ tarafında 3X3 cm büyüklüğünde bir hasar olduğu gözlemlenmiştir. Yapılan kriminal inceleme sonucunda herhangi bir ateşli silah atış artığına rastlanılmamıştır. Hasarın sert bir cisim çarpmasından dolayı meydana geldiği değerlendirilmektedir. Sayın Selahattin Demirtaşın ilimizde bulunduğu süre içerisindeki programı Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından tahsis edilen koruma görevlilerince takip edilmiş olup, kendisine veya aracına yönelik herhangi bir saldırı olayı gerçekleşmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ARAÇ 15 GÜN ÖNCE TAHSİS EDİLDİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın dün arka camında hasar tespit edilen 21 EL 114 plakalı zırhlı makam aracının, 15 gün önce kendisinin kullanması için tahsis edildiği belirtildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait olan ve Büyükşehir yasası ile lağvedilen İl Özel İdaresinden belediyeye devredilen zırlı makam aracının Demirtaşa yönelik son aylarda artan tehdit ve suikast iddiaları nedeniyle verildiği öğrenildi. Aracın İl Özel İdaresinde iken, Valilik makam aracı olarak kullanılmış olabileceği belirtildi.

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...

4 gün önce

Meral Akşenerden İddalara Yalanlama

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...

2 ay önce

Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...

2 ay önce

CHP'de kılıçlar çekildi

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...

4 ay önce

Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...

4 ay önce

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.

5 ay önce

Bahçeliden Demirtaş Yorumu

. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

5 ay önce

Şaibeli kurultay davası ertelendi

24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...

7 ay önce

Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır

Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...

7 ay önce

Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi

CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...

7 ay önce

Ümit Özdağa Bir Beraat Daha

Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...

9 ay önce

Bahçeli'den Özel'in sokak çağrısına tepki:

Geçtiğimiz günlerde "Ben milleti sokağa davet edeceğim günü bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini...

9 ay önce