Öyle denize dökerimle olmaz...
Kılıçdaroğlu konuşmasında CHP’li Hüsnü Bozkurt’un sözlerini değerlendirerek, “Öyle ‘asarım keserim denize dökerim’ bunlarla olmaz arkadaşlar” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurtun katıldığı bir televizyon programında yaptığı, hakkında soruşturma başlatılmasına da neden olan açıklamayı eleştirerek, Milli iradenin üzerinde hiçbir güç yoktur. Öyle Asarım, keserim, denize dökerim bunlarla olmaz. Her arkadaşımın, her siyasetçinin diline hakim olması lazım. Üç tane alkış geldi, diye diline hakim olamamak doğru değildir. Doğru bulmuyoruz dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankarada Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancıları (GİMAT) esnafıyla bir araya geldi. GİMAT Dernek Binası da esnafla gerçekleştirdiği buluşmada konuşan Kılıçdaroğlu, bugün Şırnak a teröristlerce uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı düzeneğinin patlatılması sonucu 3 askerin şehit olduğunu hatırlattı. Terörden bıktıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, Terör olmasın, diye bizden ne istedilerse her türlü desteği verdik; çünkü terör ortak sorunumuz. Terörün sağı, solu olmaz. Kim, hangi gerekçeyle yapıyorsa yapsın teröre karşı hepimizin milli bir duruş sergilemesi lazım. Bıktık artık bundan. Bizden ne isteniyorsa hepsini yapmaya hazırız. Yeter ki bu terör belasından bu ülkeyi kurtarmış olalım. Kurtaracağız inşallah. El birliğiyle gönül birliğiyle kurtaracağız dedi.
ÖYLE ASARIM, KESERİM, DENİZE DÖKERİM BUNLARLA OLMAZ
Türkiye in barışa ve huzura ihtiyacı olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, CHP Konya Milletvekili Bozkurtun katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamayı eleştirdi. Her arkadaşının ve her siyasetçinin diline hakim olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, Kullanacağımız dil çok ama çok önemlidir. Her seferinde, referandum sürecinde de olan olaylarda da hep şunu söyledim. Diline hakim olamayan, memleketi iyi yönetemez. Demek ki önce dilimize hakim olacağız. Milli iradenin üzerinde hiçbir güç yoktur. Öyle Asarım, keserim, denize dökerim bunlarla olmaz. Hayır, oyu kullananlar teröristtir diye suçlama yapıldı; çıktım şunu söyledim. evet oyu kullananın da hayır oyu kullananın da başımın üstünde yeri vardır; dedim. Referandum yapıyoruz, vatandaşımız sandığa gidecek. Aklında ölçecek, tartacak, biçecek, vicdanının sesini dinleyecek. evet veya hayır diyecek. Hiçbir zaman kimseyi suçlamadım. Hiçbir arkadaşımın da suçlamasına izin vermem ve doğru da bulmam. Bir referandum yapıyoruz, kavga yapmıyoruz. Her arkadaşımın, her siyasetçinin diline hakim olması lazım. Sadece içeride değil, dışarısı için de öyle olması lazım diye konuştu.
ÜÇ TANE ALKIŞ GELDİ, DİYE DİLİNE HAKİM OLAMAMAK DOĞRU DEĞİL
CHPli Bozkurtun açıklamasını doğru bulmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
Üç tane alkış geldi, diye diline hakim olamamak doğru değildir. O zaman o siyasetçi, çabuk gaza gelir ve memleketi felakete götürür. Sağduyulu olmak, artıyı ve eksiyi bir arada görmek hepimizin görevidir. O nedenle konuşmayı tasvip etmediğimi dün televizyonların genel yayın yönetmenlerinin önünde de söyledim. Doğru bulmuyoruz. Bu memleketin huzura ihtiyacı var. Birlikte yaşama irademizi ortaya koymak zorundayız. Biz dostu çok olan bir ülke değiliz. Kim bizim dostumuzdur, diye dönüp, geriye baktığımızda tarihsel sürece bakacağız. Milli Kurtuluş Savaşı
da bize kim yardım ettiyse gerçek dostlarımız onlardır. Onun dışında ülkelerin çıkarları vardır. Devletler, dış politikalarını çıkarları üzerine inşa ederler. Kavga etmezler o nedenle. Asarım, keserim, vururum, öldürürüm, şuraya giderim lafla peynir gemisi yürümez.
\HAYIR ÇIKARSA CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMI TARTIŞILMAZ
Anayasa değişikliğine ilişkin referandumdan hayır oyu çıkması halinde, cumhurbaşkanlığı makamının tartışmalı hale gelmeyeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, \Hayır, çıkarsa cumhurbaşkanı makamı tartışılır. Niye tartışılsın? Cumhurbaşkanını biz seçtik, millet seçti. Milletin seçtiği biri tartışma konusu olur mu? Hayır, olmaz. Milletin tercihine herkes saygı duymak zorundadır. Biz de saygı duyacağız. Makamını tartışma konusu yapmak, asla değil. Cumhurbaşkanlığı bizim ortak paydamızdır. 80 milyonu temsil eder dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
SİYASET Haberleri
TümüKurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
CHP'de kılıçlar çekildi
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...
Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.
Bahçeliden Demirtaş Yorumu
. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.
Şaibeli kurultay davası ertelendi
24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...
Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır
Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...
Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi
CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...
Ümit Özdağa Bir Beraat Daha
Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...
Bahçeli'den Özel'in sokak çağrısına tepki:
Geçtiğimiz günlerde "Ben milleti sokağa davet edeceğim günü bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini...




