BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa SİYASET Oy ve Ötesi kimdir nasıl çalıştı?

Oy ve Ötesi kimdir nasıl çalıştı?

Dilge Timoçin Teşekkür edilen olmak ne güzel bir duyguymuş... 1999 genel seçimlerinden beri oy kullanıyorum. İlk seçimim sonrasında her seçimimi çalışarak geçirdim. Haber merkezi nöbetleri, haber s

08.06.2015 - 16:16 YAYINLANMA
4 DK OKUNMA SÜRESİ
Google News
Oy ve Ötesi kimdir nasıl çalıştı?

Dilge Timoçin

Teşekkür edilen olmak ne güzel bir duyguymuş...

1999 genel seçimlerinden beri oy kullanıyorum. İlk seçimim sonrasında her seçimimi çalışarak geçirdim. Haber merkezi nöbetleri, haber sitesi güncellemeleri, kapalı devre yayınlar, yabancı medya mihmandarlığı derken hep ama hep çalıştım anlayacağınız. Ve kimse bana çalıştığım için teşekkür etmedi. Seçim sonuçlarına erken ulaşabilmem nedeniyle eş dosttan telefon aldım sadece.

Bu seçim ilk sivil seçimim oldu anlayacağınız. Düştüğüm boşluğu tahmin edenleriniz olacaktır. Yıllardır haberlerini yapıyorsun Dilge şaibeydi, hileydi, siyasilerin sandık başı yorumları, ünlüler nerede oy kullandı, ilk sonuçlar, nihai sonuçlar, resmi sonuçlar diye. Şimdi de boş durma dedim kendime ve sandık gönüllüsü oldum.

Oy ve Ötesi işte bu noktada devreye girdi. Bu yazıyı okuyanlara anlatmama gerek olmadığını düşündüğüm bir oluşum. Bazılarınız için gönüllüler, bazılarınız için Geziciler, bazılarınız için Sorosçular... Benim içinse sandık başında olmamın en pratik yolu oldu.

Pratik diyorum çünkü Oy ve Ötesi hem seçim eğitimi konusunda çok titiz ve organizeydi. İnternet sitesindeki pratik bilgiler ve 3 Haziranda İstanbul Abbasağadaki toplantı ile kendi adıma tüm soru işaretlerini giderdiler. (Bu toplantı internetten canlı yayınlandı, diğer illerde de haftalardır eğitimlerin sürdüğünü belirtmem gerek) Sadece iki günde sandığa hazırdım. sandık başında uyulması gereken kurallar, oy kullanma sonrası izlenen prosedür, seçim sayım çizelgesi, tutanak, mazbata, seçim müşahidinin hakları ne varsa öğrendim desem yeridir. Oy ve Ötesinin işbirliği yaptığı partilerin sağladığı müşahit kartlarıyla da artık seçime hazırdım.

Seçimde İstanbul Zeytinburnunda müşahitlik yaptım. Görevli olduğum okulda 18 sandık ve altı gönüllü vardı. Esas sandığımız dışında iki sandıkla daha ilgilendik. Kendi adıma diyebileceğim hiçbir sıkıntı yaşamadığım. Zira seçim kurulundaki partililer de Oy ve Ötesi gönüllüleri konusunda eğitilmiş gibiydi. Kendimi tanıttığım ve taleplerimizi güzel bir üslupla sunduğum sürece, her konuda çok yardımcı oldular. Müşahit kartım LDPye aitti. Benim dışımda HDP, MHP ve AKP müşahitleri de görevlerinin başındaydı. Öğle yemeğimiz CHP organizasyonundandı, akşamüstü sandviçimizi HDP sağladı. Saatlerce aynı sandık başında durunca güzel bir sohbet oluştu aramızda. Sayıma geçtiğimizde kurulun karşısına okul sıralarını çekerek öğrenci gibi dizildik ve hep beraber saydık. İmzalı tutanağımızı aldık, çuvalımızı mühürledik.

Çuvalların İlçe Seçim Kuruluna taşınması da sıkıntı olmadı zira yan binaydı ve okulla aynı bahçeyi paylaşıyordu. Sekiz gibi, arkadaşlarımın yanına seçim sonuçlarını izlemeye varmıştım ve o sonuçlar belli olmuştu bile. Ve o saatten beri telefondan ve özellikle sosyal medyadan teşekkür mesajları geliyor. İşte o teşekkür mesajları tüm yorgunluğa değiyor. Siyasilerden gazetecilere, ilkokul arkadaşlarımdan daha tanışamadığım yazarlara, ya da yolu bir şekilde benim sosyal medya hesabıma düşen insanlardan bir çok teşekkür mesajı aldım. Bu mesajlar bazen adıma bazen de Oy ve Ötesi adınaydı. Ama her teşekkürde daha bir gururlandım, çorbada tuzum olduğu için. Zira daha önce hiçbir seçimde, bana teşekkür eden olmamıştı.

Sandığına sahip çıkanlar bu seçimde çok iyi organize oldu. İş burada bitmiş değil. Gelecekteki her seçimde aynı hassasiyetle hareket etmek dileğiyle. Ve son bir not: tüm süreçte mesleğimi açıklamadım ya da kullanmadım.

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...

4 gün önce

Meral Akşenerden İddalara Yalanlama

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...

2 ay önce

Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...

2 ay önce

CHP'de kılıçlar çekildi

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...

4 ay önce

Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...

4 ay önce

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.

5 ay önce

Bahçeliden Demirtaş Yorumu

. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

5 ay önce

Şaibeli kurultay davası ertelendi

24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...

7 ay önce

Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır

Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...

7 ay önce

Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi

CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...

7 ay önce

Ümit Özdağa Bir Beraat Daha

Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...

9 ay önce

Bahçeli'den Özel'in sokak çağrısına tepki:

Geçtiğimiz günlerde "Ben milleti sokağa davet edeceğim günü bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini...

9 ay önce