MHPden kayyum heyetiyle ilgili flaş açıklama
MHPde Genel Merkezle muhalifler arasındaki hukuk savaşı devam ediyor. Son olarak 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, olağanüstü kurultayı için tarih ve yer açıklamasında bulun
MHPde Genel Merkezle muhalifler arasındaki hukuk savaşı devam ediyor. Son olarak 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, olağanüstü kurultayı için tarih ve yer açıklamasında bulunmuştu.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Öztürk, kayyum heyetinin kararlarıyla ilgili iki ayrı mahkemenin ihtiyadi tedbir kararı verdiğini söyledi. Yaçın, Mahkeme kararlarıyla kongre süreci tedbiren durduruldu dedi.
MHPdeki muhaliflere göre çağrı heyetinin aldığı karar geçerli. Ancak MHP Genel Merkezine göre ise ortada iki mahkeme kararı var ve bu durumda son kararı Yargıtayın vermesi gerekiyor.
CEZA HUKUKÇUSU ERSAN ŞENDEN İLK AÇIKLAMA
Ceza Hukuku Profesörü Ersan Şen iki yargı kararıyla ilgili CNN Türk canlı yayınında şunları söyledi: Bu tip tedbir kararları olabilir. Şu anda 12. Sulh Hukuk Mahkemesi bir heyet görevlendirdi. Bu karar infazın iptaliyle ilgili bir karar değildir. Biz bu kararları tanımıyoruz diye hareket edilemez. İhtiyadi tedbir kararları Türkiyenin her bölgesinden verilebilir. Yargıtay bir an önce esastan bu konuyu görüşüp kararı vermelidir.
Böyle bir durumda yargı hızlı hareket etmelidir. Yargıtay 18. Hukuk Dairesi bir an önce bu dosyayı esastan görüşmesi ve kararı vermesi gerekiyor. Onuyorsa kurultay önünde kimse duramaz, ama onamıyorsa da hukuka rağmen hiç bir adım atılamaz.
SİNAN OĞANDAN İLK AÇIKLAMA
Tedbir kararının hukuksuz olduğunu kaydeden Oğan, Bunların hepsi nafile uğraşlardır. Süreci geciktirir ama durdurmaz dedi.
KURULTAY İÇİN GAZETELERE İLAN VERİLDİ
MHP olağanüstü kongresinin 15 Mayıs Pazar günü Anadolu Otel Esenboğa Termal ve Kongre ve Kültür Merkezi Tesislerinde yapılmasına ilişkin ilan gazetelerde yayımlandı.
MHP Çağrı Heyeti üyeleri Ali Sağır, Ayhan Erel ve Mehmet Bilgiç imzasıyla gazetelerde yayımlanan ilanda, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından görevlendirilen Çağrı Heyetinin 18 Nisanda yaptığı toplantıda, büyük kongre üyelerinin olağanüstü toplantıya çağrılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.
Olağanüstü Büyük Kongrenin 15 Nisan Pazar günü saat 10.00da Anadolu Otel Esenboğa Termal ve Kongre ve Kültür Merkezi Tesislerinde toplanmasına karar verildiği, çoğunluğun sağlanamaması halinde 22 Mayısta aynı yer ve saatte yapılacağı belirtilen ilanda, kongre gündemine ilişkin şu bilgilere yer verildi:
Yoklama ve açılış, kongre divan seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması, Genel Başkanın açılış konuşması, MHP tüzüğünün 63. maddesinin dördüncü fıkrasının Bu toplantılarda Büyük Kongre delegelerinin en az yirmide birinin teklifi ile gündemdeki sıranın değiştirilmesi veya bir konunun gündeme alınması talep edilebilir. Olağanüstü toplantılarda Genel Başkan, Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu seçimi yapılabilir şeklinde değiştirilmesi yönündeki teklifin görüşülmesi ve karara bağlanması, dilek ve temenniler, kapanış.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Davutoğlu: Şahıs Partisi Şahısla Gider
Ahmet Davutoğlu Karar yazarları Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’a konuştu. Kaynak:...
Kanaltürk ve Bugün TV in yayını durduruldu
Koza İpek Grubu şirketlerine kayyum atanması kararının ardından Kanaltürk ve Bugün TV in...
MHPde Kurultay kaosu
Ankara 2. İcra Mahkemesi, Ankara 25. İcra Müdürlüğünün MHPde olağanüstü kurultay yapılmasının...
SİYASET Haberleri
TümüCHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
CHP'de kılıçlar çekildi
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...
Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.
Bahçeliden Demirtaş Yorumu
. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.
Şaibeli kurultay davası ertelendi
24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...
Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır
Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...
Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi
CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...
Ümit Özdağa Bir Beraat Daha
Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...




