Kılıçdaroğlu o gün Ankaraya böyle gitti
Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişiminin olduğu gece 23.00 sularında Atatürk Havalimanına indi. Ancak Kılıçdaroğlu henüz havadayken ülkede bir darbe girişimi olduğu anlaşılmıştı. Havalimanının VIP bölümüne gelen Kılıçdaroğlu burada partililer tarafından karşılandı. İlk bilgileri alan CHP lideri, Bakırköy Belediyesi Başkanı Bülent Kerimoğlunun evine gitmeyi uygun buldu.
Kerimoğlu, özetle şunları söyledi:
Genel Başkanımız o gün rutin programı için İstanbula gelecekti. 22.30 gibi inmesi planlanıyordu. Ben de karşılamak üzere havalimanına gittim. Ancak Tanklar vardı geçişimize izin vermediler. Araçtan indim, durumu izah ettim, Kılıçdaroğlunun geleceğini söyledim ve yürüyerek VIP bölümüne gittim. Uçak 23 sularında havalimanına indi. Yaklaşık 20-25 kadar partili vardık.
Kılıçdaroğlu uçak iner inmez bilgilendirilmişti. VIP bölümüne geldiğinde de durumu daha net öğrendi. İlk tepkisi Hemen Ankaraya dönmek istiyorum oldu. Henüz darbenin daha nasıl sonuçlanacağını bilmiyorduk. Ancak daha ilk dakikada bile darbeye karşı olduğunu, bunun kabul edilemeyeceğini söyledi. Yanındaki partililere bu konuda hemen talimatlarını iletti. Halkı bu şekilde bilgilendirmesini istedi.
MECLİSE GİDİN TALİMATI
Ankaraya uçak bakılıyordu. Ancak uçakların kalkmadığını öğrenince evimize davet ettik. 23.30de Yeşilyurttaki eve ulaştık. Kılıçdaroğlunun eve gelir gelmez ilk yaptığı basın danışmanı ile birlikte bir basın açıklaması yazmak oldu. Açıklamayı 23.35temedya kuruluşlarına geçmeye başladık. Gece 01.00de Meclis Başkanı aradı. Kılıçdaroğlu çok sayıda milletvekili ile görüştü. Her konuşmasında demokrasiye bağlılığını iletti. Bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Parlamentoya, demokrasiye inandığını belirtti. Bu konuda da görüştüğü partililere, milletvekillerine talimatlar verdi. Vekillere Meclisten ayrılmayın dedi. Ankarada olan diğer vekillerin de Meclise gitmesini istedi.
TEKNEYLE GEÇTİ
Bu arada sürekli gözlerimiz televizyondaydı. Meclisin vurulduğunu öğrendiğinde çok üzüldü. Hiç uyumadı. 07.45te Meclis Başkanı tekrar aradı. Meclise, genel kurula davet etti. Koruma müdürünü aradı. Hala uçakların kalkmadığını öğrendi. Köprüler de daha açılmamıştı. Biz kendisini daha sonra Ankaraya gitmesini söyledik ancak Kılıçdaroğlu bir an önce Ankaraya Meclise gitmek istiyordu. Bunun üzerine Bakırköyden bir tekne ayarladık. Tekneyle birlikte Pendik Marinaya kadar geçti. Sabah 10.30de evden çıktı. 12 gibi de Pendikte oldu. Daha sonra karayoluyla Meclise gitti. Genel Kurul başladığında da Mecliste yer aldı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
SİYASET Haberleri
TümüKurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
CHP'de kılıçlar çekildi
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...
Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.
Bahçeliden Demirtaş Yorumu
. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.
Şaibeli kurultay davası ertelendi
24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...
Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır
Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...
Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi
CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...
Ümit Özdağa Bir Beraat Daha
Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...
Bahçeli'den Özel'in sokak çağrısına tepki:
Geçtiğimiz günlerde "Ben milleti sokağa davet edeceğim günü bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini...





