Kılıçdaroğlu: Neden inatlaşıyorsun?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları için geldiği Sakaryada ilçeleri geziyor. Kılıçdaroğlı, Sakarya gezisinin ilk durağı olan Karasu ilçesinin Yuvalıdere semtinde seçmenlere hitaben
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları için geldiği Sakaryada ilçeleri geziyor. Kılıçdaroğlı, Sakarya gezisinin ilk durağı olan Karasu ilçesinin Yuvalıdere semtinde seçmenlere hitaben yaptığı konuşmada 7 Haziran seçimlerinde milli iradenin tek partiye yetki vermediğini belirterek, Milli irade tek partiye yetki vermiyorum dedi. Uzlaşın, bir karar koalisyon kurun dedi. Sizin de öneriniz buydu. Biz kapımızı açtık. Buyrun gelin, milli iradeye saygılıyız. Bu millet vermiyor kardeşim. Neden inatlaşıyorsun. Milletin iradesine neden saygı duymuyorsun? dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce belde olan Yuvalıdere Mahallesinde köy kahvaltısına davet edildi. Bu davete programı yoğun olduğu için teşekkür eden Kılıçdaroğlu burada seçim otobüsünün üzerinden seçmenlere hitap etti. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
NEDEN İNATLAŞIYORSUN
Temiz bir siyasete, halkı düşünen br siyasete ihtiyacımız var. Bunun için sizden yetki, sizden destek istiyorum. Çok ama çok önemli. Önce şu soruyu kendinize sorun. 7 Haziranda sandığa gittikten sonra neden 1 Kasımda da gideceğiz? Vatandaş gitti oyunu kullandı. Milli irade tek partiye yetki vermiyorum dedi. Uzlaşın, bir karar verin koalisyon kurun dedi. Sizin de öneriniz buydu. Biz kapımızı açtık. Buyrun gelin, milli iradeye saygılıyız. Hükümet kuralım. Neden bana 400 milletvekili vermedin? Madem vermediniz bir daha gideceğiz seçime Bu millet vermiyor kardeşim. Neden inatlaşıyorsun. Milletin iradesine neden saygı duymuyorsun. Ben sizin kullandığınız her oya saygı duydum, saygı duymaya da devam edeceğim.
TARİHİN EN BÜYÜK KRİZLERİNDEN BİRİNİ YAŞIYORUZ
Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında Türkiyeye 2 milyon 200 bin Suriyelinin geldiğini de hatırlatarak, bunun yanlış politikalardan kaynaklandığını savunup;Ne olacak bunlar? Bizim çocuklarımız işsiz, şimdi onlara nasıl iş buluruz diye uğraşıp duruyoruz. Ne olacak bizim çocuklarımız? Şu anda Türkiye tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşıyor dedi.
Kılıçdaroğlu, Memleketi kimin yönettiği belli değil. O açıdan 1 Kasım seçimleri çok önemli. Sandığa giderken düşüneceğiz, elimizi vicdanımıza koyacağız. 13 yıl yetki verdik diyerek şöyle devam etti:
DİN İMAN EDEBİYATI YAPIP ARKADAN KÖŞEYİ DÖNÜYORLAR
13 yılda memleletin hangi sorununu çözdüler? Bir Allahın kulu çıksın desin ki şu sorunu çözdüler. Ben sizden yetki istiyorum. Ben öyle 13 yıl, 14 yıl yetki de istemiyorum. Ben sizden 4 yıl yetki istiyorum. 4 yıl yetki verin bu ülke nasıl yönetiliyormuş dünyaya göstereyim. Allaha şükür aldığım aylık para yetiyor. Siz nasıl geçiniyorsanız ben de öyle geçiniyorum. Mütevazi biz hayatım var. Benim öyle sarayara merakım yok. Hiç bir zaman da istemedim. Ben bu ülkenin zenginleşmesini, halkın zenginleşmesini istiyorum. Çocuklarımızı hangi okula gönderdiğimizi bile bilmiyoruz. Hangi sınıfa gidecekler belli değil. Arkadan söylüyorlar. Vay efendim siz geleceksiniz imam hatipleri kapatacaksınız. İmam hatipleri kuran parti biziz neden kapatalım? Bana öğretilen; ibadet Allah için yapılır. Siyaset için değil. Yazı günahtır. Düne kadar bu propagandayı yaptılar. Herkesin inancına saygılıyım. Bunlar bıraktılar, din iman edebiyatı yapıyorlar. Arkadan köşeyi dönüyorlar. Böyle bir şey olmaz.
12 BİN ÇOCUĞUN KATİLİ KİM?
Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlunun saraydan ne talimat gelirse onu yaptığını ileri sürdüğü konuşmasında, Görev verilen bir kişi hükümeti kuramıyorsa, iradesini saraya ipotek etmişse onun bu memlekete faydası olmaz. Başbakan olan kişinin kendi iradesi olacak. Hiç bir şey olmuyor. Yazık. Olan memlekete oluyor. 12 bin çocuk öldü Suriyede 12 bin. Kim bunların katili? Kim bunlara silah gönderiyor? Ben size dedim. Ben sizden biriyim. Siz nasıl yaşıyorsanız ben de öyle yaşıyorum sözleriyle sürdürdü.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasını yaptıktan sonra çalışmaları kapsamında Hendek İlçesine hareket etti.
Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER /ADAPAZARI(Sakarya) (DHA)
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
SİYASET Haberleri
TümüKurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
CHP'de kılıçlar çekildi
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...
Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.
Bahçeliden Demirtaş Yorumu
. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.
Şaibeli kurultay davası ertelendi
24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...
Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır
Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...
Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi
CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...
Ümit Özdağa Bir Beraat Daha
Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...
Bahçeli'den Özel'in sokak çağrısına tepki:
Geçtiğimiz günlerde "Ben milleti sokağa davet edeceğim günü bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini...




