Gazeteci Mehmet Baransu tutuklandı
Balyoz davasına ilişkin soruşturma ve davaya dayanak oluşturan belgeleri temin etme, tahrip etme ve amacı dışında kullanma iddiasıyla gözaltına alınan Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu tutuklanarak
Balyoz davasına ilişkin soruşturma ve davaya dayanak oluşturan belgeleri temin etme, tahrip etme ve amacı dışında kullanma iddiasıyla gözaltına alınan Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Baransunun dahil olduğu soruşturmanın Genelkurmayın Balyoz davası kapsamında yargılanan bazı sanıklara kumpas kurulduğu iddiasıyla yaptığı suç duyurusu üzerine başlatıldığı belirtiliyor.
Haberin Videosu Mehmet Baransu tutuklandı!startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer27808,27808,201503,27808-266987.jpg,1, 0,Mehmet Baransu tutuklandı!);
Doğan Haber Ajansının (DHA) haberine göre, Baransunun tutuklama gerekçeleri şöyle: Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hile ile alma, çalma, Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme.
Pazar gün evinde yapılan aramanın ardından gözaltına alınan Mehmet Baransuya emniyette Balyoz belgeleri ve Karargah adlı kitabına ilişkin 28 soru yöneltildiği bildirildi.
Emniyetteki sorgusunun ardından İstanbul Adalet Sarayına sevk edilen Baransu, soruşturma savcısı Gökalp Kökçü tarafından da ifadesi alınmadan tutuklama talebiyle nöbetçi 5. Sulh Ceza Hkimliğine gönderildi.
Baransu, hkim karşısında 3 saatlik sorgusunun ardından tutuklanıp Metris Cezaevine konuldu.
CDleri benim hazırlamış olmam doğaya aykırı
Taraf gazetesinden Ayzın Yazıcının haberine göre, Baransu 17 sayfalık sayfalık ifadesinde Balyoz belgeleriyle ilgili Başsavcı Turan Çolakkadıyla görüştüklerini, Tarafın manşetiyle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
Baransu şöyle devam etti: Suç duyurusunda bulunan kişilerden dilekçeyi alan Turan Çolakkadı, daha sonra benden Balyoz ile ilgili belgeleri istedi. Aynı gün kendisine bana yolda tanımadığım bir kişi tarafından verilen DVDleri teslim ettim. Baransu, Çolakkadının Tutanak tutalım dediğini söyledi.
Emniyette Tutanağa konu olan 4 adet DVD sizin tarafınızdan mı hazırlandı sorusuna Baransu, Bu çelişkiye neden olan olay Sayın Turan Çolakkadının tuttuğu kısa tutanaktan kaynaklıdır (¦) Belgeler binlerceydi, on binlerce sivil numarası vardı, on binlerce isim ve rütbe vardı. Bunları bir gazetecinin bilmesi imkansız. CDleri benim hazırlamış olma ihtimalim hayatın doğasına aykırıdır cevabını verdi.
Balyoz Darbe Planı
Balyoz, 2003 yılının Mart ayında 1. Ordu Komutanlığında dönemin hükümetini devirmek için hazırlandığı iddia edilen askeri darbe planı.
20 Ocak 2010 tarihinde Taraf gazetesinde yayımlanan Balyoz Harekt Planı haberi üzerine başlatılan soruşturma sonucunda 361 sanık yargılanmış, sanıklardan 237si hakkında Eylül 2012de mahkumiyet kararları verilmişti.
Başvurular üzerine Dosyayı inceleyen Anayasa Mahkemesi, dijital deliller ve tanık dinlenmesi konusunda sanıkların haklarının ihlal edildiğine hükmedince tutuklu sanıklar tahliye edilmiş, Yargıtayın da bozma kararının ardından davanın İstanbulda yeniden görülmesine başlanmıştı.
Haberin Videosu Siz siz olun gazeteci olarak evrak teslim etmeyin adliyeye... startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer27770,27770,201503,27770-266573.jpg,1, 0,Siz siz olun gazeteci olarak evrak teslim etmeyin adliyeye...);
BARANSU BAVULLA TAŞIMIŞTI, POLİS ÇUVALLA...
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
SİYASET Haberleri
TümüKurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
CHP'de kılıçlar çekildi
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...
Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.
Bahçeliden Demirtaş Yorumu
. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.
Şaibeli kurultay davası ertelendi
24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...
Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır
Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...
Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi
CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...
Ümit Özdağa Bir Beraat Daha
Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...
Bahçeli'den Özel'in sokak çağrısına tepki:
Geçtiğimiz günlerde "Ben milleti sokağa davet edeceğim günü bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini...




