Erzurumda polis CHPlilerin TIRını şehir merkezine sokmuyor
CHPnin Erzurumlu adayları dışında CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlunun da bulunduğu TIR, şehir merkezine giderken, yine polis tarafından durduruldu. CHPli vek
CHPnin Erzurumlu adayları dışında CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlunun da bulunduğu TIR, şehir merkezine giderken, yine polis tarafından durduruldu. CHPli vekiller Twitterdan duruma isyan etti. Polis ile tartışan CHPli vekiller, kavşağa masa sandalye atarak seçim çalışması yaptı. Emniyet amirleri ile yapılan yarım saatlik tartışmadan sonra TIRa tekrar yol verildi. TIR aynı kavşaktan dönerken yeniden şehir merkezine yol verilmedi. Bunun üzerine eylem sürdü.
Erzurumdaki seçim TIRının polis zoruyla parka çekilmesi, CHPnin üst düzey yönetimini seferber etti.
Hürriyet gazetesi yazarı Şükrü Küçükşahinin haberine göre CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Erzuruma giderek Belediye Başkanı ile görüştü, CHPnin Erzurum adayı Gonca Aytaşın kullandığı seçim TIRını parktan kurtardı.
CHPnin stand olarak kullandığı TIRı, çekildiği yerden şehir merkezine direksiyona geçen CHP Genel Sekreteri Tekin götürdü.
CHPnin seçim çalışmalarını yürüttüğü TIR, tarihi alana zarar verdiği gerekçesiyle Yakutiye Kent Meydanından polis ve zabıta zoruyla çıkarılmış, parka çekilmişti.
CHP Erzurum Milletvekili adayları Gonca Aytaş, Orhan Bozkurt ve partililer uygulamayı, oturma eylemi yaparak protesto etmişlerdi.
CHP Erzurum 1. sıra adayı Aytaş yaptığı açıklamada, CHPnin bu ilde bir bayrağına tahammül edilmedi. Valiyi, belediye başkanını aradık telefona çıkmadılar. Zorla, cebren CHPnin standını götürdüler. Hukuksuz götürdüler demişti.
POLİS CHP TIRINI YİNE DURDURDU
İçinde CHPli Erzurum adayları dışında CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlunun da bulunduğu TIR, bulunduğu parktan, seçim çalışmaları için kullanılacağı şehir merkezine giderken, yine polis tarafından durduruldu.
Gürsel Tekin, Twitterdan durumu, Polis TIRın geçişine izin vermiyor. Valinin ve Belediye başkanının haberi yok. Polis kimden emir alıyor? tweeti ile eleştirdi.
CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da Twitterdan bir kare paylaştı ve altına da Elimizde YSK Kararı var... Polis kararı uygulamıyor... TIRı tekrar durdular... diye yazdı.
Berberoğlu ise Twitterda Esir tır nerede, biz oradayız diye yazdı.
CHPNİN KADIN ADAYI İSYAN ETTİ: ACİL DESTEK
CHPnin Erzurum adayı Gonca Aytaş, Twitterdan An itibariyle halimiz trafik şube, özel tim önümüzü kesti! Hakim kararı olmasına rağmen şehre giremiyoruz!ACİL DESTK diye yazarak isyan etti.
CHPDEN ERZURUMDA SOKAK EYLEMİ
CHP Erzurum milletvekili adayı Gonca Aytaşın propaganda TIRını şehir merkezine sokmak istemeyen güvenlik güçleri ile CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu ve milletvekili adayları tartıştı. Polis, TIRı şehir merkezi yerine şehir dışına yönlendirince Tekin ve arkadaşları Atatürk Üniversitesinin önündeki trafik kavşağında TIRı durdurarak eylem başlattılar. Polisin yol vermeme ısrarı nedeniyle CHPliler, kavşağa masa sandalye atarak seçim çalışması yaptı. Bu sırada etrafı polis araçları ve çevik kuvvet ekipleri tuttu.
Emniyet amirleri ile yapılan yarım saatlik tartışmadan sonra TIRa tekrar yol verildi. TIR aynı kavşaktan dönerken yeniden şehir merkezine yol verilmedi. Bunun üzerine eylem sürdü. Gürsel Tekin, ellerindeki ilçe seçim kurulunun kararını polislere göstererek okudu. Tekin, bu TIRın Yakutiye alanına yerleştirilmesi için emniyetin yardımcı olmasına hükmedildiğini tekrarladı ve emniyetten gereğinin yapılmasını istedi. Ancak buna rağmen yol açılmadı. CHPlilerin eylemi devam ediyor.
Tekin ve arkadaşlarının eylemlerinin polis kameraları tarafından kaydedildiği de gözlendi. 27 Mayıs tarihinde de CHPnin Erzurumda stant olarak kullandığı ve seçim çalışmalarını yürüttüğü TIR, Tarihi alana zarar verdiği gerekçesiyle Yakutiye Kent Meydanından polis ve zabıta zoruyla çıkarılmıştı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
SİYASET Haberleri
TümüKurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
CHP'de kılıçlar çekildi
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...
Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.
Bahçeliden Demirtaş Yorumu
. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.
Şaibeli kurultay davası ertelendi
24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...
Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır
Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...
Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi
CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...
Ümit Özdağa Bir Beraat Daha
Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...
Bahçeli'den Özel'in sokak çağrısına tepki:
Geçtiğimiz günlerde "Ben milleti sokağa davet edeceğim günü bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini...




