Erdoğandan Ukraynada flaş açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukraynalı mevkidaşı Poroşenko ile düzenlediği ortak toplantıda Ukraynaya 10 milyon dolarlık yardım vereceklerini kaydetti. Erdoğan, şunları söyledi:
Serbest ticaret anlaşmasını en kısa sürede hayata geçirme kararı aldık. Ukrayna hükümetine sağlayacğaımız desteğin bir bölümü de özel sektöre yönelik sağlayacağımız destekler olacak. Türkcellin bugün imzaladığı anlaşma burada önemli bir adım. Gerek TİKA gerekse Yunus Emre Merkezi ile ilişkilerimizi daha da zenginleştirmek istiyoruz. Değerli dostum Poroşenkoya, bizlere gösterdiği ilgi ve alakadan ötürü kendisine teşekkür ediyorum.
İki lider gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı
PROŞENKOYA SORU: Avrupanın ilk gündemi Yunanistan gibi duruyor. Siz Avrupa Birliğinin yaklaşımını nasıl görüyorsunuz?
Ortaklarımızla bu konuyu görüşüyoruz. IMF ile yaptığımız anlaşma sonrası Ukraynaya 17 milyar dolarlık bir kredi aktarılacak. Davosta bu görüşmeleri yaptık.
İsviçre, Kanada ve Türkiyeden gelen yardımları sayarsak yaklaşık 40 milyar dolarlık bir gelir var. IMF ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde biz reformları hayata geçirmek için girişimlerde bulunuyoruz. Sosyal güvenlikle ilgili bize önemli olan konuları koruyabildik. Ukraynada bir donör konferansının düzenleneceğini bildirmek istiyorum. Amacı Ukraynaya gelen yatırımların arttırılmasıdır. Sayın Recep Tayyip Erdoğanı da bu toplantıya davet ettim. Yatırımlar için olumlu bir ortam yaratmak için hukuk ve yolsuzluk alanında adımlar atmaktır.
ERDOĞANA SORU: Amerikanın Suriye politikasında değişiklik var mı?
Burada CIA Başkanı ve Kerrynin ifadesinde bir tutarsızlık var. Sonunda ikisi de aynı kapıya çıkıyor. Geçen haftaki açıklama yalanlandı. Liderler arasında yapacağımız görüşmeler sonrası bu ifadeleri daha iyi anlayacağız. Esedin başında olduğu bir Suriyenin huzura ermesi kesinlikle mümkün değildir. Amerikan devletinin de ve de kurumlarının da böyle bir katilin arkasında olacağına inanmıyorum.
KARADENİZİN GÜVENLİĞİ
Türkiyenin şu anda Karadeniz bölgesindeki tedbirleri, gerek hava gerek deniz mevcuttur. Kimden hangi şartlardan olursa olsun bir NATO ülkesi olarak bütün tedbirlerini almış hazır vaziyette beklemektedir. Türkiye aslında Karadenizdkei güvenlik noktasında bir sigortadır. Şu ana kadar da sorun yaşanmamıştır. Dileriz ki bundan sonra da yaşanmaz.
Türk akımıyla ilgili soruya gelince. Rusya Güney Akımı Bulgaristan üzerinden Avurpaya doğalgazını göndermek isteğindeydi. Hedef buydu. Hatta biz de kendi projelerini gerçekleştirmek için bizim sularımızı da kullanmak istediler. Biz müsade ettik fakat daha sonra Bulgaristan önce geçişe izin verdi daha sonra izin vermedi. Akabinde bize bu teklifle geldiler ve bizler de kendilerinin bu tekliflerini makul karşıladık.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
SİYASET Haberleri
TümüKurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
CHP'de kılıçlar çekildi
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...
Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.
Bahçeliden Demirtaş Yorumu
. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.
Şaibeli kurultay davası ertelendi
24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...
Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır
Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...
Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi
CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...
Ümit Özdağa Bir Beraat Daha
Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...
Bahçeli'den Özel'in sokak çağrısına tepki:
Geçtiğimiz günlerde "Ben milleti sokağa davet edeceğim günü bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini...





