Emrullah İşler: CHP, İHLlerin orta kısımlarını kapatmak istiyor
Politika Haberleri Emrullah İşler: CHP, İHLlerin orta kısımlarını kapatmak istiyor haberi Emrullah İşler, CHPnin gerçek niyetinin imam hatip liselerinin orta kısımlarını kapatmak olduğu, açıklanan
Emrullah İşler, CHPnin gerçek niyetinin imam hatip liselerinin orta kısımlarını kapatmak olduğu, açıklanan seçim bildirgesi ile net olarak ortaya çıkmıştır. Milletin göz bebeği olan imam hatip liselerinin kapatılmasını isteyenler bu amaçlarına ulaşamayacaktır dedi.
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, “CHPnin gerçek niyetinin imam hatip liselerinin orta kısımlarını kapatmak olduğu, açıklanan seçim bildirgesi ile net olarak ortaya çıkmıştır. Milletin göz bebeği olan imam hatip liselerinin kapatılmasını isteyenler bu amaçlarına ulaşamayacaktır” dedi. İşler, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti iktidarında ise eğitim sisteminde milletin talepleri doğrultusunda değişiklik yapılarak, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkartıldığını ve 4+4+4 modelinin getirildiğini aktardı.
Beyannamede açıklandı
Bu düzenleme ile 28 Şubat döneminde kapatılan İHLlerin orta kısımlarının yeniden açıldığını, meslek lisesi mezunlarının üniversiteye girişlerinde ayaklarına vurulan pranga olan katsayı adaletsizliğinin de kaldırıldığını ifade eden İşler, “Ancak 7 Haziran seçimlerine gidilirken, CHPnin Seçim Bildirgesinde İHLlerin orta kısımlarını kapatmaya yönelik düzenleme yer alıyor. CHPnin seçim bildirgesinde ‘Mesleki eğitimi, 8 yıllık ilköğretimin dışına çıkaracağız. Meslek eğitimini dokuz yıllık (1+8) temel eğitim tamamlandıktan sonra, ortaöğretim aşamasında başlatacağız ifadeleri yer alıyor”diye konuştu.
Eskiye dönüşü istiyorlar
İşler, açıklamasında şunları söyledi: “Bu düzenlemeler 28 Şubat dönemine yeniden dönüş anlamına gelmektedir. CHP ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu 28 Şubat özlemi içindedir. CHPnin iktidar olması halinde 1+8+4 modeline geçilecek ve imam hatip liselerinin orta kısımları 28 Şubattaki gibi kapatılacaktır. CHPnin hala 28 Şubat dönemine geri dönüş planları yaptığı görülmektedir.”
Suriyeli mültecileri göndereceğim
CHP Genel Başkanı Kemal Klıçdaroğlu, “CHP Mersin Milletvekili Adaylarının Tanıtımı”nda Suriyeli mültecileri tehdit etti. Kılıçdaroğlu, “Sözüm söz, Ortadoğuya barışı getireceğiz. Hiçbir ülkenin iç işine karışmayacağız. Suriyeli mültecileri de geri göndereceğiz. ‘Kusura bakma diyeceğiz. Git kendi ülkene” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
SİYASET Haberleri
TümüKurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
CHP'de kılıçlar çekildi
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...
Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.
Bahçeliden Demirtaş Yorumu
. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.
Şaibeli kurultay davası ertelendi
24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...
Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır
Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...
Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi
CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...
Ümit Özdağa Bir Beraat Daha
Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...
Bahçeli'den Özel'in sokak çağrısına tepki:
Geçtiğimiz günlerde "Ben milleti sokağa davet edeceğim günü bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini...




