Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKKyı kınayamamaları utanç verici
Erdoğan, Sırtını terör örgütüne dayadığını alenen ifade eden çevrelerin, PKKnın vahşi terör eylemleri karşısında sessiz kalması, yaptığı saldırıları kınayacak cesareti bile gösterememesi utanç veric
Erdoğan, Sırtını terör örgütüne dayadığını alenen ifade eden çevrelerin, PKKnın vahşi terör eylemleri karşısında sessiz kalması, yaptığı saldırıları kınayacak cesareti bile gösterememesi utanç verici bir durumdur dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfadaki terör saldırılarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Ceylanpınarda terör örgütü PKK tarafından iki polisin katledilmesini şiddetle lanetlediğini belirtti. Erdoğan, şehit polisler Feyyaz Yumuşak ve Okan Acara Allahtan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.
Alçakça cinayetler
Erdoğan şunları kaydetti: “PKK ve DAEŞ dahil terörün her türüne karşı olan devletimiz, Suruçta 32 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine yol açan terör saldırısının faillerini ve Ceylanpınarda iki polisimizi şehit edenleri ortaya çıkarmak için tüm imkanlar seferber edilmiştir. Bazı kesimlerin, iki polisimizin şehit edilmesini üstlenen PKKnın alçakça cinayetlerini görmezden gelmeleri, söz konusu terör örgütünü neredeyse şirin göstermeye yeltenmeleri, niyetlerinin ne olduğunu açıkça göstermektedir. Terörün dininin, mezhep ve milliyetinin olmadığına, vahşetin hiçbir bahaneyle haklı gösterilemeyeceğine inanan aziz milletimiz, herhangi bir terör örgütünün yekdiğerine tercih edilemeyeceğinin de bilincindedir.”
Bir kez daha lanetliyorum
Erdoğan ayrıca, “Sırtını terör örgütüne dayadığını alenen ifade eden çevrelerin PKKnın vahşi eylemleri karşısında sessiz kalması, yaptığı saldırıları kınayacak cesareti bile gösterememesi utanç vericidir” ifadesine yer verdi. Türkiyenin huzur ve istikrarına, milletin birlik ve beraberliğine kastedenlere asla izin verilmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, “Son terör saldırılarında hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.
OBAMA: PKK TERÖRÜNÜ ŞİDDETLE KINIYORUM
Cumhurbaşkanı Erdoğanı telefonla arayan ABD Başkanı Barack Obama, Suruçtaki terör saldırısında ve Adıyaman ile Ceylanpınarda yaşamını yitirenler için taziyelerini iletti. Obama, “PKK terörünü şiddetle kınıyorum” dedi. Görüşmede, DAEŞ ile mücadele de ele alındı.
DAEŞ-PKK bizden aynı cevabı alacak
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulunda, Suruçtaki hain terör eylemi ve bundan sonra sınırda alınacak ilave önlemleri detaylı bir şekilde ele aldıklarını bildirdi. Davutoğlu, “Gençlerin canına kasteden DAEŞ ya da kalleşçe polisimize, askerimize, vatandaşlarımıza kurşun sıkan PKK, hangi amaç ve kaynaktan beslenirse beslensin her terör örgütü bizden aynı cevabı alacak” ifadesini kullandı. Ceylanpınarda iki polisin şehit edilmesine dair, güvenlik güçlerinin soruşturmayı çok yönlü sürdürdüğünü belirten Davutoğlu “Bu hain saldırının fail ya da faillerinin en kısa zamanda yakalanarak adalete teslim edileceğinden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Erdoğandan sert açıklama!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada Şanlıurfanın Ceylanpınar...
Sırtını PKKya dayamakta ısrarcı
Politika Haberleri Sırtını PKKya dayamakta ısrarcı haberi...
Davutoğlu: Şahıs Partisi Şahısla Gider
Ahmet Davutoğlu Karar yazarları Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’a konuştu. Kaynak:...
SİYASET Haberleri
TümüCHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
CHP'de kılıçlar çekildi
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...
Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.
Bahçeliden Demirtaş Yorumu
. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.
Şaibeli kurultay davası ertelendi
24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...
Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır
Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...
Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi
CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...
Ümit Özdağa Bir Beraat Daha
Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...




