CHPli meclis üyesi istifa etti
Kemer Belediyesinin CHPli meclis üyesi Batur Işık, partisinden istifa etti. Cuma günü istifasını ilçe yönetimine sunan Batur Işık, dilekçesinde şu ifadelere yer verd
Kemer Belediyesinin CHPli meclis üyesi Batur Işık, partisinden istifa etti. Cuma günü istifasını ilçe yönetimine sunan Batur Işık, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:
1 Kasım 2015 milletvekilliği seçimi sonucu ortaya çıkan ağır yenilgi tablosunu, bundan önceki diğer yenilgilerimizde olduğu gibi çeşitli basit mazeret ve demagojik anlatımlarla geçiştirip; siyasi erdemin gerektirdiği şekilde dik, onurlu ve karakterli bir duruş sergilemeyip; istifa etmeyen bir parti başkanı ve yönetimi ile çalışmayı dünya görüşüm ve eğitimim kabullenememektedir. İlkelerine ve görüşlerine hayatım boyunca bağlı kalacağım Ulu Önderimiz Atatürkün kurduğu güzide partimden; erdemli bir şekilde istifa edip, partinin önünü açmak yerine koltuk sevdasına kapılmış yetersiz siyasetçilerin varlığı nedeniyle istifa ediyorum.
BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
İstifa dilekçesinin ardından yazılı bir basın açıklamasında bulunan Batur Işık, Hata benimmiş diye başladığı açıklamasında, 1 Kasım seçimlerinde kazanan partinin belli olduğunu ancak kaybeden kim? sorusunun bir türlü cevap bulamadığını belirtti. Işık, CHP cephesine bakıyorsunuz; Kılıçdaroğlu, pişkin bir şekilde Oyu düşmeyen tek parti biziz, halkımız hiç merak etmesin demokrasimizi en güçlü şekilde korumaya devam edeceğiz, artık daha önemli bir görevimiz var gibi Andersenden masallar anlatıyor. Biz neden 13 yıldır muhalefetiz? Neden en küçük bir gelişme kaydedemiyoruz? Bu iş benimle olmuyor, istifa etmeliyim gibi en küçük bir özeleştiriyi açıkça dillendirmiyor. Sebebi çok açık; koltuk sıcak, etrafındaki şakşakçıların dalkavukluğu egosunu besliyor, bırakıp gittiğinde bir loser olarak yaşayacak (bkz D.Baykal). ifadelerine yer verdi.
BAŞARISIZLIĞIN TEK SEBEBİ BENİM
7 Haziran gecesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun istifa edeceği yönünde söylentilerin ortaya çıktığını vurgulayan Işık, şu ifadeleri kullandı:
Heyecanla bir açıklama beklerken televizyonlara Türk siyasi tarihinin en büyük demagoglarından Haluk Koç çıktı ve Bu seçim rakamlarla değerlendirilemeyecek kadar derin anlamlar içermektedir dedi. Şaşırdım, hayretler içerisinde kaldım; ne demekti bu? Acaba ABD, CHPye bonus puan mı verecekti, yoksa başka bir değerlendirme mi yapılacaktı? Haluk Koç konuşmasına devam etti; Bizim partimize oy veren yaklaşık yüzde 3-5lik kesim barajı aşması için HDPye oy verdi, bu sebeptendir ki oyumuz yüzde 25lerde kaldı diye açıklamasını sürdürdü. İçeride televizyonu seyreden Kılıçdaroğlu; eminim ki Oh istifadan yırttık diye rahat bir nefes almış oldu. Peki bu seçim ne oldu? HDP oy kaybetti, CHPden 7 Haziranda giden o meşhur oylar neden dönmedi? MHP ve HDP ile ilgili bir yorumda bulunmayacağım. Sayın Kılıçdaroğlu eminim ki biraz sonra yazacaklarım ve açıklayacaklarım sizi çok rahatlatacaktır, koltuğunuzu kurtarıp sağlamlaştırmanızı sağlayacak, etrafınızdaki şakşakçılar rahat bir oh çekeceklerdir. 1 Kasım 2015 tarihindeki genel seçimlerdeki CHPnin başarısızlığının tek sebebi benim! Halka kendimi yeterince anlatamadım. Siyasi olarak zayıf kaldım. Gelişen olaylar karşında yeterli tepkiyi veremedim, bütün bu yanlışlar sonrasında Türkiye genelinde oylarımızı arttıramadık ve yeniden muhalefette kaldık. Bu olumsuzluklara sebebiyet verdiğim için, partimizi iktidar yapamadığım için, Atatürkün kurmuş olduğu bu yüce partiden istifa ediyorum (bırakacak bir koltuğum olmadığı için). Bakın ne kadar kolaymış. Üstelik onurlu bir davranışta. Anlayana ya da onuru olana.
DHA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İşte MHP nin 402 belediye başkan adayı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, 31 Mart a yapılacak yerel seçimlerde MHP listelerinden...
İstanbul’da 15 Ağustos Salı günü 23 ilçede elektrik...
Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), İstanbul'da elektrik hatları üzerinde çalışmalar yaparken...
YSK: 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak
YSK in 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak mahalli idareler için hazırladığı seçim takvimi Resmi...
SİYASET Haberleri
TümüCHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
CHP'de kılıçlar çekildi
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...
Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.
Bahçeliden Demirtaş Yorumu
. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.
Şaibeli kurultay davası ertelendi
24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...
Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır
Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...
Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi
CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...
Ümit Özdağa Bir Beraat Daha
Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...




