CHPli Koçtan Demirtaşa eleştiri
Koç, partisinin Kalecik olağan ilçe kongresine katıldı. Türkiyenin 7 Haziranda bir seçimden çıktığını ve milletin, ben bunu istiyorum dediğini aktaran Koç, Ama birileri yok yok sen bir daha düşün iyi
Koç, partisinin Kalecik olağan ilçe kongresine katıldı.
Türkiyenin 7 Haziranda bir seçimden çıktığını ve milletin, ben bunu istiyorum dediğini aktaran Koç, Ama birileri yok yok sen bir daha düşün iyi karar vermemişsin diye yaklaşık 3 ay Türkiyeyi gerdi oyaladı ve sonuçta 1 Kasımda bir daha sandığa git dedi ifadesini kullandı.
Koç, seçimler sonucu bir koalisyon gereğinin ortaya çıktığını anımsatarak, koalisyon görüşmelerinde muhalefet her şeye hayır dedi eleştirileri yapıldığını söyledi.
CHP olarak ülkenin gittiği noktayı iyi gördüklerini ve önce Türkiye dediklerini belirten Koç, Onların amacı CHPyi masadan kaçırtmaktı. Ondan sonra da dönüp millete bak gördünüz mü en zor günde CHP sorumluluk almaktan kaçıyor diyeceklerdi. Onlara bu fırsatı vermedik, oturduk, çalıştık Türkiyenin ihtiyaçlarını ortaya koyduk diye konuştu.
Terör olaylarına da değinen Haluk Koç, PKKnın eli kanlı bir terör örgütü olduğunu dile getirdi.
Koç, Binlerce yurttaşımızı katletmiştir, bunda hiç şüphe yok. Ama yaşananlar, seçim sonrasında bir koalisyon olmasın. Bir koalisyon olup da CHPye 9-10 bakanlık verilip, benim daha önce yaptıklarım kurcalanmasın, işin ucu bana, benim oğluma dokunmasın korkusuyla bu son dönemde artan olaylarda hiç şüpheniz olmasın başka birilerinin de rolü var. Yani ortak bir senaryo var. PKK, saray senaryosu işliyor şu an Türkiyede, acı olan budur ifadesini kullandı.
Koç, şu değerlendirmelerde bulundu:
Siz değil miydiniz, ya bu Apo çok iyi adam Türkiyenin önünü açıyor diyen. Bunu söyleyenler senin başbakan yardımcıların değil miydi? Bir masa kurmuşlardı, o masada ne pazarlığı yaptınız siz, ne aldınız ne verdiniz. Bu milletin bu konularda bir bilgisi var mı? O masa niye kuruldu, niye devrildi, bunları sormayacak mıyız? Her gün asfaltın altında bir ton, iki ton bomba döşenirken siz ne yapıyordunuz, şarkılı türkülü miting yapıp güya terörü lanetleyenler, siz ne yapıyordunuz? Sormayacak mıyız? Adamlar yol kesip vergi toplarken, kendi mahkemelerini kurarken, cephane yığarken siz ne yapıyordunuz? Bugün akan kanda, yaşanan acılarda sizlerin sorumluluğu var derken niye kızıyorsunuz, yok mu? Kaç operasyon yetkisi istemiş asker ama yetki onda değil. Vali verecek. Sizin istediğiniz emniyet müdürlerini, valileri atayacağız. Şimdi akan kan için hayıflanıyor, neredeydi aklın? Pazarlıkta şu vardı, Kürt kardeşlerimiz sana başkan olmak için oy versinler, sen de PKKnın yollarını aç, öyle mi? Savunma, çok saftık. Şimdi istikrar lazım bize oy verin. Bunların yüzü aynı kasap süngeriyle silinmiş gibi. İstikrarsızlığın baş sorumlusu bu kadrolardır.
Terörü bitirmek istiyordunuz, niye CHPnin önergesine destek vermediniz? diyen Haluk Koç, MHPyi, AK Partiyi düştüğü zor durumlardan kurtarmakla suçladı.
Koç, Bazen MHPyi de anlamakta zorluk çekiyorum. Siz niye ikide bir kuyruğa takılıyorsunuz, bunlar zor duruma düşünce bunlara simit atıyorsunuz. Bu kadrolar artık Türkiyeyi yönetme gücünü yitirmiştir ifadesini kullandı.
DEMİRTAŞA ELEŞTİRİ
Bir çift sözünün de HDPye olduğunu belirten Koç, HDPnin 6 milyon oy alarak 80 milletvekili çıkardığını hatırlattı.
Haluk Koç, şöyle devam etti:
Sayın Demirtaş şimdi konuşuyorsun, sen değil miydin, Gezi olaylarında bu bir darbe girişimidir diyen. Mecliste eğitim sistemi iyice çağdaşlıktan uzaklaştırılırken, AKPye her türlü desteği veren sen değil miydin? Yolsuzlukları araştırma komisyonu kurulduğunda HDPli üyeyi çeken sen değil miydin? Sana ne diye oy verildi, terörle aranı aç, meşru siyasi temsilci ol diye verildi. Önce insan diyoruz, ırk temelinde yapılan siyasetler toplumu ayrıştırır, çürütür. Bugün HDPnin geniş kitlelere konuşuyorum ben sözünün altında maalesef ırk temelli politikalar vardır. Onun için 1 Kasımda oy kullanacak, şu geçecek barajı bu geçecek, onlar zaten geçiyor. CHPnin artık hiç kimseye şu olsun bu olsun diye verecek bir tane oyu yoktur. Biz namusumuzla mücadele ediyoruz, biz önce millet dedik, ama onlar önce saray dedi. 1 Kasımda hepimize bir görev düşüyor, bu görevimizi yerine getirmek zorundayız, Türkiyede yaşayan her yurttaşımızı birinci sınıf yurttaş yapmak zorundayız.
BAŞBAKAN DAVUTOĞLUNUN ÇAĞRISI
Başbakan Ahmet Davutoğlunun dün siyasi partilere 4 konuda çağrı yaptığına işaret eden Koç, bunlardan üçüne CHP olarak katıldıklarını bildirdi.
Koç, şunları kaydetti:
Çağrısının bir tanesi hariç, üçüne katılıyoruz. Önce katıldığımızı söyleyeyim. Görüntü kirliliği ve ses kirliliği. Evet burada anlaşalım, hem milli ekonomiyi koruyalım, bayrak, ses, gürültü...Bir tek seçim merkezlerinin önünde ve ilçe merkezlerinin önünde bayrak asılsın. Dağa, taşa, mezarlığa bile bayrak asılıyordu geçen seçimlerde. Bunu bir centilmenlik anlaşmasıyla halledelim, buna varız. Siyasette bazen hakarete varabilecek eleştiriler yapılıyor. Kimseye hakaret etmeyelim. Hiç kimsenin özelini karıştırmayalım. Eyvallah, o bizim düsturumuz zaten. Ama bunları söyleyen Sayın Başbakanın, Sayın Kemal Kılıçdaroğlunun ailesiyle ilgili havuz medyasında saçma sapan iftiralar sergilendiğinde de sesini çıkarması gerekiyor. Katılmadığımız bir yön var, Sayın Cumhurbaşkanını bu işlerin dışında tutalım. Eyvallah. Sayın Cumhurbaşkanı seçilmiştir, meşrudur, çalışma koşullarını bağlayan anayasal maddeler var. Sayın Cumhurbaşkanı anayasal sınırları içinde kaldığı sürece eyvallah. Ama sen o yetkileri aşıp bir gün başbakan, bir gün AKP genel başkanı gibi meydanlara çıkıp, ağzına geleni söyler, önüne geleni yıkıp devirirsen, ozaman kusura bakma seni muhatap almasak da hakettiği cevabı, hakettiği zaman alnının ortasına yapıştırırız.
Haluk Koç, Kurban Bayramını da kutlayarak, Türk milletinin yaşadığı acıların sona ermesi dileğinde bulundu.
AA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
SİYASET Haberleri
TümüKurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
CHP'de kılıçlar çekildi
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...
Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.
Bahçeliden Demirtaş Yorumu
. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.
Şaibeli kurultay davası ertelendi
24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...
Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır
Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...
Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi
CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...
Ümit Özdağa Bir Beraat Daha
Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...
Bahçeli'den Özel'in sokak çağrısına tepki:
Geçtiğimiz günlerde "Ben milleti sokağa davet edeceğim günü bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini...




