Başbakan: İlk olarak Kılıçdaroğlu ile görüşeceğim
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan haftalık olağan görüşmede bir araya geldiği Başbakan Ahmet Davutoğluna hükümet kurma görevini verdi. Erdoğan-Davutoğlu zirvesinin
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan haftalık olağan görüşmede bir araya geldiği Başbakan Ahmet Davutoğluna hükümet kurma görevini verdi. Erdoğan-Davutoğlu zirvesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahin Kalın da sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
Kalın, Cumhurbaşkanımız, 63üncü Hükümeti kurma görevini Sayın Ahmet Davutoğluna vermiştir. Hayırlı olsun mesajını paylaşarak görevin Davutoğluna verildiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, haftalık görüşmede bir araya geldiği Başbakan Davutoğluna hükümet kurma görevini verdi.
DAVUTOĞLU TAKVİMİ İFTAR PROGRAMINDA AÇIKLADI
Hükümet kurma görevini aldıktan sonra İstanbulda 3. Köprü inşaatında işçilerle gerçekleştirilen iftar programına katılan Davutoğlu, burada davetlilere hitap etti. Konuşmasında hükümet kurma sürecine değinen Davutoğlu, Pazartesi, salı, çarşamba için genel başkanlardan randevu taleplerimiz olacak. Usulüne uygun olarak ilk sayın Kemal Kılıçdaroğlundan başlayarak görüşmeleri başlatacağız. Daha sonra Devlet Bahçeli ve Selahattin Demirtaşla HDPyle görüşeceğiz dedi.
Davutoğlu konuşmasında özetle şunları söyledi:
- İnşallah hayırlı bir başlangıç yapacağız bu akşam. 7 Haziran seçimlerinden sonra hükümetsizlik gibi bir tablo olmaması için çalışıyoruz.
- Sayın Cumhurbaşkanı bana yeni hükümeti kurma görevini verdi. Parti liderleriyle istişare yapacağız. Randevu talepleri gerçekleşiyor. Yarın Saraybosnaya gidiyorum. Türkiye her zaman Bosnanın yanında olmuştur. Pazartesi, salı, çarşamba için genel başkanlardan randevu taleplerimiz olacak. Yapıcı, uzlaşıcı bir üslupla yeni hükümeti kurmak nasip olur inşallah.
RAMAZAN BAYRAMI SONRASI İKİNCİ TUR
- Planlı görüşmeleri yaptıktan sonra gerekirse Ramazan Bayramını müteakip ikinci tur görüşmeleri gerçekleştireceğiz. Ramazan Bayramını müteakip, oluşacak atmosfere göre ikinci tur görüşmeleri gerçekleştireceğiz. İlk turda herhangi bir önkoşul, önyargı olmaksızın görüşmelere başlamalıyız.
Başbakan Davutoğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü işçileriyle inşaat alanında düzenlenen iftarda buluştu.
ÖNCE CHP, ARDINDAN MHP VE HDP
- Usulüne uygun olarak ilk sayın Kemal Kılıçdaroğlundan başlayarak görüşmeleri başlatacağız. MHP ile HDPnin milletvekili sayısı olarak aynı olabilir ama oran itibariyle önemli bir fark var. O açıdan ikinci olarak MHP, ardından HDP ile devam edeceğiz.
PSİKOLOJİK BARİYERLERİN KALKACAĞINI UMUYORUM
- Kırmızı çizgiler gibi ifadeleri uzlaşma kültürüne çok uygun bulmuyorum. Dolayısıyla hiçbir psikolojik bariyer olmadan görüşmeleri yapacağımıza inanıyorum.
Başbakan Davutoğlunun görevlendirilmesinin ardından hükümetin kurulması için tanınan 45 günlük süre, 23 Ağustos Pazar günü sona erecek.
GÖREV TEZKERESİ RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI
Bakanlar Kurulunun yeniden kurulması için, Konya Milletvekili ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlunun görevlendirilmesine dair tezkere, Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın imzasını taşıyan tezkerede, şunlar kaydedildi:
Bakanlar Kurulunun yeniden kurulması için Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 109uncu maddesi uyarınca, Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu görevlendirilmiştir.
Seçilecek bakanların atanmaları yapıldıktan sonra Bakanlar Kurulu listesinin ayrıca gönderileceğine bilgilerini rica ederim.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başbakan Davutoğlundan Demirtaşa sert tepki
Başbakan Davutoğlu, Silahların bırakılması çağrısıyla ilgili Bu açıklamayla birlikte yeni bir...
Davutoğlu: Şahıs Partisi Şahısla Gider
Ahmet Davutoğlu Karar yazarları Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’a konuştu. Kaynak:...
Davutoğlu açıkladı: Üç bakan istifa edecek
Başbakan Ahmet Davutoğlu , Portekiz ve ABD ziyaretleri öncesi Esenboğa Havalimanında basın...
SİYASET Haberleri
TümüCHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
CHP'de kılıçlar çekildi
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...
Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.
Bahçeliden Demirtaş Yorumu
. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.
Şaibeli kurultay davası ertelendi
24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...
Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır
Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...
Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi
CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...
Ümit Özdağa Bir Beraat Daha
Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...




