BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa SİYASET Başbakan: İlk olarak Kılıçdaroğlu ile görüşeceğim

Başbakan: İlk olarak Kılıçdaroğlu ile görüşeceğim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan haftalık olağan görüşmede bir araya geldiği Başbakan Ahmet Davutoğluna hükümet kurma görevini verdi. Erdoğan-Davutoğlu zirvesinin

10.07.2015 - 14:50 · 4 dk okuma
0Yorumlar
Başbakan: İlk olarak Kılıçdaroğlu ile görüşeceğim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan haftalık olağan görüşmede bir araya geldiği Başbakan Ahmet Davutoğluna hükümet kurma görevini verdi. Erdoğan-Davutoğlu zirvesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahin Kalın da sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Kalın, Cumhurbaşkanımız, 63üncü Hükümeti kurma görevini Sayın Ahmet Davutoğluna vermiştir. Hayırlı olsun mesajını paylaşarak görevin Davutoğluna verildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, haftalık görüşmede bir araya geldiği Başbakan Davutoğluna hükümet kurma görevini verdi. 

DAVUTOĞLU TAKVİMİ İFTAR PROGRAMINDA AÇIKLADI

Hükümet kurma görevini aldıktan sonra İstanbulda 3. Köprü inşaatında işçilerle gerçekleştirilen iftar programına katılan Davutoğlu, burada davetlilere hitap etti. Konuşmasında hükümet kurma sürecine değinen Davutoğlu, Pazartesi, salı, çarşamba için genel başkanlardan randevu taleplerimiz olacak. Usulüne uygun olarak ilk sayın Kemal Kılıçdaroğlundan başlayarak görüşmeleri başlatacağız. Daha sonra Devlet Bahçeli ve Selahattin Demirtaşla HDPyle görüşeceğiz dedi.

Davutoğlu konuşmasında özetle şunları söyledi:

- İnşallah hayırlı bir başlangıç yapacağız bu akşam. 7 Haziran seçimlerinden sonra hükümetsizlik gibi bir tablo olmaması için çalışıyoruz.

- Sayın Cumhurbaşkanı bana yeni hükümeti kurma görevini verdi. Parti liderleriyle istişare yapacağız. Randevu talepleri gerçekleşiyor. Yarın Saraybosnaya gidiyorum. Türkiye her zaman Bosnanın yanında olmuştur. Pazartesi, salı, çarşamba için genel başkanlardan randevu taleplerimiz olacak. Yapıcı, uzlaşıcı bir üslupla yeni hükümeti kurmak nasip olur inşallah.

RAMAZAN BAYRAMI SONRASI İKİNCİ TUR 

- Planlı görüşmeleri yaptıktan sonra gerekirse Ramazan Bayramını müteakip ikinci tur görüşmeleri gerçekleştireceğiz. Ramazan Bayramını müteakip, oluşacak atmosfere göre ikinci tur görüşmeleri gerçekleştireceğiz. İlk turda herhangi bir önkoşul, önyargı olmaksızın görüşmelere başlamalıyız.

Başbakan Davutoğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü işçileriyle inşaat alanında düzenlenen iftarda buluştu.

ÖNCE CHP, ARDINDAN MHP VE HDP

- Usulüne uygun olarak ilk sayın Kemal Kılıçdaroğlundan başlayarak görüşmeleri başlatacağız. MHP ile HDPnin milletvekili sayısı olarak aynı olabilir ama oran itibariyle önemli bir fark var. O açıdan ikinci olarak MHP, ardından HDP ile devam edeceğiz.

PSİKOLOJİK BARİYERLERİN KALKACAĞINI UMUYORUM

- Kırmızı çizgiler gibi ifadeleri uzlaşma kültürüne çok uygun bulmuyorum. Dolayısıyla hiçbir psikolojik bariyer olmadan görüşmeleri yapacağımıza inanıyorum.

Başbakan Davutoğlunun görevlendirilmesinin ardından hükümetin kurulması için tanınan 45 günlük süre, 23 Ağustos Pazar günü sona erecek.

GÖREV TEZKERESİ RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Bakanlar Kurulunun yeniden kurulması için, Konya Milletvekili ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlunun görevlendirilmesine dair tezkere, Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın imzasını taşıyan tezkerede, şunlar kaydedildi:

Bakanlar Kurulunun yeniden kurulması için Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 109uncu maddesi uyarınca, Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu görevlendirilmiştir.

Seçilecek bakanların atanmaları yapıldıktan sonra Bakanlar Kurulu listesinin ayrıca gönderileceğine bilgilerini rica ederim.

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

CHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...

1 saat önce

Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...

12 gün önce

Meral Akşenerden İddalara Yalanlama

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...

2 ay önce

Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...

2 ay önce

CHP'de kılıçlar çekildi

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...

4 ay önce

Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...

4 ay önce

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.

5 ay önce

Bahçeliden Demirtaş Yorumu

. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

5 ay önce

Şaibeli kurultay davası ertelendi

24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...

7 ay önce

Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır

Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...

7 ay önce

Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi

CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...

7 ay önce

Ümit Özdağa Bir Beraat Daha

Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...

9 ay önce