BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
İSTANBUL 17°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa SİYASET Başbakan Ahmet Davutoğlu: Şer cephesi kurdular

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Şer cephesi kurdular

Politika Haberleri › Başbakan Ahmet Davutoğlu: Şer cephesi kurdular haberi Başbakan Davutoğlu, Paralel Yapıya yakın isimlerin HDPli Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine yaptıkları gizli görüşmeyi hatı

02.05.2015 - 13:22 · 3 dk okuma
0Yorumlar
Başbakan Ahmet Davutoğlu: Şer cephesi kurdular
Politika Haberleri ›
Başbakan Ahmet Davutoğlu: Şer cephesi kurdular haberi

Başbakan Davutoğlu, Paralel Yapıya yakın isimlerin HDPli Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine yaptıkları gizli görüşmeyi hatırlatarak, AK Parti karşıtı güçlerin Pensivanyanın talimatıyla bir şer cephesi kurduğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ve HDPnin koalisyon kuracak güce gelemeyeceğini belirterek, “Seçim öncesinde cephe kuruyorlar” dedi.

Belediye Meydanında düzenlenen mitingde konuşan Davutoğlu, CHP ve HDPnin AK Partiye tuzak kurduğunu bildirdi. Davutoğlu, “Koalisyon kuracak güce gelemezler. Seçim öncesinde cephe kuruyorlar. Bir de bakıyorsunuz Pensilvanyadan bir talimatla paralelciler gidip HDPli Diyarbakır Belediye Başkanı ile arka kapıdan gidip konuşuyorlar. Ne konuşuyorlar? ‘AK Partiyi nasıl durdurabiliriz. Siz kapalı kapılar ardında konuşuyorsunuz da millet Çankırı Meydanında konuşuyor” diye konuştu. AK Partinin kapalı kapılar ardında görüşmelerden ziyade direkt olarak milletle konuştuğunu belirten Davutoğlu, “Diyarbakır Belediye Başkanı diyor ki ‘Nezaket ziyaretine gelmişti Davutoğlu, “Peki nezaket ziyaretine gelen neden garaj kapısından gelir” sorusunu yönetti. Başbakan Davutoğlu, ‘Bunların hepsi bir tuzak diyerek, Çankırı halkını “büyük oyunu bozmaya” ve 7 Haziranda oy kullanmaya davet etti.

‘Selahattin demeyeceğim

Konuşmasında HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaşa da yüklenen Ahmet Davutoğlu, “Artık ona Selahattin Demirtaş demeyeceğim. Niye demeyeceğim? Çünkü Selahaddin Eyyübiyi hatırlatır bize Selahaddin Eyyübiyi. O ise Kudüs için ‘Yahudilerin kutsal mekanı diyor. Cahil, Selahattin adından utan, Kudüs bizim kutsal diyarımızdır” dedi.

İHL ve Diyanetle uğraşıyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun imam hatiplerle ilgili yaptığı teklifte “1+8+4” dediğini anlatan Davutoğlu “Yani 28 Şubatın yapamadığını yapıp, imam hatipleri 8 yıl kesintisiz eğitim üzerinden, orta okullarını tekrar kapatmak istiyor. İzin verir miyiz?” diye sordu. “Birisi imam hatiple uğraşır, birisi Diyanetle” eleştirisinde bulunan Başbakan Davutoğlu,“Biri de diyor ki ‘Diyaneti kapatacağım. İzin verir miyiz Selahattin Demirtaş” ifadelerini kullandı.

Bahçeli niye sessiz kalıyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun Esed zülmünden Türkiyeye sığınan 2 milyon Suriyeliyi ülkelerine geri göndereceğini söylediğini hatırlatan Başbakan ahmet Davutoğlu, şöyle konuştu: “Siz buna izin verir misiniz? Zalimden kaçan kadınlara kucağımızı açmışız, onları geri göndermemize razı olur musunuz? Bu ne demek biliyor musunuz? Aynı ağababası İnönü gibi. O da bize sığınan Azerileri teslim etmişti Ruslara. 146 Azeri, Iğdırda gözümüzün önünde şehit edilmişti. Bize sığınanı vermek Türklüğe, namusa yakışır mı? Şimdi Bayırbucaktan gelen Türkmenler, aynı Azeriler gibi, Halepten, Celabustan, Çobanbeyden gelen Türkmenleri gibi, biz İnönü gibi geri verir miyiz? Katledilmelerine razı olur muyuz? CHP lideri Kılıçdaroğlu, onu anladık onun insanlıkla ilgili bir meselesi yok. O Esedin arkadaşı değil mi? Ama Devlet Bahçeli niye susuyor? Bahçeli niye ‘Bayırbucak, Halep Türkmenlerini biz vermeyiz demiyor. Bu, Oğuz töresine, İslam inancına, ensar ahlakına aykırıdır.”  

 

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

CHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...

19 saat önce

Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...

12 gün önce

Meral Akşenerden İddalara Yalanlama

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...

2 ay önce

Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...

2 ay önce

CHP'de kılıçlar çekildi

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...

4 ay önce

Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...

4 ay önce

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.

5 ay önce

Bahçeliden Demirtaş Yorumu

. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

5 ay önce

Şaibeli kurultay davası ertelendi

24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...

7 ay önce

Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır

Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...

7 ay önce

Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi

CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...

7 ay önce

Ümit Özdağa Bir Beraat Daha

Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...

9 ay önce