BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
İSTANBUL 11°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa SİYASET Baransu, Tuncay Opçinle her görüşmeden sonra belge yayınl...
SİYASET

Baransu, Tuncay Opçinle her görüşmeden sonra belge yayınlıyordu

28.03.2015 06:19 3
Baransu, Tuncay Opçinle her görüşmeden sonra belge yayınlıyordu
Politika Haberleri ›
Baransu, Tuncay Opçinle her görüşmeden sonra belge yayınlıyordu haberi

Bavullarla belge taşımasıyla tanınan Taraf muhabiri Mehmet Baransunun eski eşi E.K, Baransuya Tuncay Opçin yayınlaması için belge ve para veriyordu. Opçinle, görüştükten sonra önemli haberler yazıyordu dedi.

Kemal Gümüş

Balyoz soruşturması kapsamında tutuklanan Mehmet Baransuya bavul dolusu belge taşıyan isim deşifre edildi.

Baransuyu Taraf Gazetesine yerleştiren kişinin; aynı zamanda ona Balyoz ve diğer gizli devlet belgelerini servis eden Deniz Kuvvetlerinden atılma;  şu anda da Paralel Yapı medyası gazetesinin yazarı Tuncay Opçin olduğu ifade ediliyor.

Savcılığa ifade veren Mehmet Baransunun eski eşi E.K de, Baransuya belge ve para veren kişinin Tuncay Opçin olduğunu söyledi. Opçin ise E.Knin ifade verdikten bir gün sonraki yazısında Baransuyu Taraf Gazetesine kendisinin yerleştirdiğini yazdı.

VEREN KİŞİ DEŞİFRE EDİLDİ

 

3 Mart 2015 tarihinde ise yapılan ihbar üzerine söz konusu belge ve CDlere el konulduğunu anlatan E.K, ihbarı kendisinin yapmadığını ve ihbarcıyı tanımadığını söyledi. Mehmet Baransunun Balyoz belgelerinin Taraf Gazetesinde yayınlanmadan önce görüştüğü isim hakkında da detaylı bilgi veren E.K, bu kişinin paralel medyada çalışan Tuncay Opçin olduğunu söyledi. E.K ifadesinde, “Boşandığım eşim Mehmet Baransuya Tuncay Opçin yayınlaması için belge ve para veriyordu. 2010 yılı ocak ayında doğum yaptım, doğan çocuğumun rahatsızlığı vardı, o dönemde eşim Mehmet Baransu hastaneye gelirken yanında Tuncay Opçin ile geliyordu. Tuncay Opçin Mehmet Baransuya belge verdikten sonra Baransu önemli haberler yazıyordu” dedi.

BELGE VERDİKTEN SONRA...

Balyoz belgelerinin yayınlanmasından çok önceleri de Mehmet Baransudan Tuncay Opçin ismini çok duyduğunu anlatan E.K: “Opçini Mehmet Baransunun yanında ilk kez 2010 yılı Ocak ayında doğum yaptığım hastanede görmüştüm, ancak onun öncesinde Mehmet Baransudan Tuncayın ismini duyuyordum. Bana Tuncay ile görüştüğünü anlatıyordu. Baransunun yaptığı önemli haberlerle ilgili tüm belgeleri Opçinden aldığını düşünüyorum” dedi. “Tuncay Opçinin Mehmet Baransuya belge ve para verdiğini bana evliliğimiz döneminde Mehmet Baransu kendisi anlattı” diyerek Baransunun belgeyle beraber para da aldığını anlatan E.K; “Tuncay Opçin o dönemdeki ortak konutumuza hiç gelmedi. Baransu kendi kullanımındaki telefondan görüşme yaptığına şahit olmadım. Tuncay Opçin Baransuyu kullandığı farklı telefon hattından aradığında Mehmet Baransu hemen evden ayrılıyordu. Tuncay Opçin genellikle geceleri Baransuyu kullandığı farklı telefon hattından arıyordu. Tuncay Opçin Bugün gazetesinde çalışıyordu. Ben bir kaç kez kendi kullandığım araçla Mehmet Baransuyu  Bugün gazetesinin önüne bıraktım. Gazetenin yakınlarındaki bir kafede buluşuyorlardı” ifadelerini kullandı.

KÖPRÜ ALTINDA BULUŞURLARDI

Opçin ile Baransunun sık sık görüştüklerini de anlatan E.K şunları söyledi: “Baransu bana Tuncay Opçin ile zaman zaman Anadolu Yakasında köprünün ayağına yakın bir yerlerde buluştuklarını da söylemişti. Opçinin Baransuya ne kadar para verdiğini bilmiyorum. Boşandıktan sonra bana uzunca bir süre nafaka ödemedi, ancak kendisine ev ve araba almıştı. Ben nafakayı istediğimde ‘çocukları elinden alırım, savcı bir telefonuma bakar gibi şeyler söyleyerek tehdit ediyordu.”

Baransunun sık sık Boluya da gittiğini ve burada bazı askerlerle görüştüğünü söyleyen E.K, “Hatırladığım kadarıyla 2009 ve 2010 yılında sık sık ayda bir Boluya giderek orada ismini bilmediğim bir subayla görüştüğünü söylüyordu. Ben kendisine bu haberleri nasıl yaptığını sorduğumda, yaptığı haberlerden sonra süreçten rahatsız olan ordu içindeki bazı kişilerin kendisine ulaştığını söylüyordu” dedi.

10 KOLİ BELGE GÖTÜRDÜ

Balyoz soruşturması kapsamında yürütülen soruşturmada “Devlete ait gizli belgeleri ele geçirmekten” tutuklanan Mehmet Baransunun eski eşinin ikametinde bulunan belgeler üzerine ifadesine başvurulan eski eşi, Baransuya belgeleri taşıyanları deşifre etti.

STARın ulaştığı Mehmet Baransunun eski eşi E.K; geçtiğimiz günlerde bir ihbar üzerine Mehmet Baransunun eski evinin ardiyesinde ele geçirilen belgelerin, Baransu tarafından bırakıldığını söyledi.. Aramada bulunan, evraklar 2 adet DVD, 1 adet CD ile ses kasetinin boşandığı eşi Mehmet Baransuya ait olduğunu belirten E.K, “2012de Mehmet Baransudan boşandıktan sonra kendisi eşyalarını 10 koli içinde götürmüştü. Aramada elde edilen belgeler ve diğer eşyaları kendisine defaten söylememe rağmen almadı” dedi.

BARANSU İTİRAFI: TARAFA BEN YERLEŞTİRDİM

 

Mehmet Baransunun tutuklanmasından bir hafta sonra Tuncay Opçinin Bugün Gazetesinde yazdığı yazı Baransunun eşinin verdiği ifadeleri adeta doğruluyor. Mehmet Baransu ile ilişkilerinin 20 yıl önce başladığını anlatan Opçin Aksiyonun kuruluş yıllarında Baransu ile beraber çalıştıklarını yazdı.

ABDDE EV TUTTULAR

Aksiyondan sonra Aktüel dergisine geçtiğini ve orada da Baransu ile ilişki içinde olduklarını anlatan Opçin, Baransuyu Taraf Gazetesine kendisinin yerleştirdiğini yazdı. Mehmet Baransunun Taraf Gazetesinde nasıl başladığına dair ilginç bilgiler de veren Tuncay Opçin şunları yazdı: “Mehmet Baransu, ABDde döndükten sonra kısa bir dönem işsiz kalmıştı.

Bu sırada Taraf Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Alev Ere, işsiz bir muhabir arkadaşım olduğunu söyledim. Birkaç gün sonra Mehmet Baransuyu bu günlere getiren Taraf günleri başlayacaktı.”Baransunun Gülen grubu içinde yer alan bir kişi olduğunu vurgulayan Baransunun eski eşi E.K, “Sonradan Gülen Cemaatine girmiş birisi değildir. Newyork Bruglinde Cemaat bize ev tutmuştu” dedi.

Paylaş:

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...

1 gün önce

Meral Akşenerden İddalara Yalanlama

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...

2 ay önce

Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...

2 ay önce

CHP'de kılıçlar çekildi

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...

4 ay önce

Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...

4 ay önce

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.

5 ay önce

Bahçeliden Demirtaş Yorumu

. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

5 ay önce

Şaibeli kurultay davası ertelendi

24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...

6 ay önce

Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır

Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...

7 ay önce

Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi

CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...

7 ay önce

Ümit Özdağa Bir Beraat Daha

Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...

9 ay önce

Bahçeli'den Özel'in sokak çağrısına tepki:

Geçtiğimiz günlerde "Ben milleti sokağa davet edeceğim günü bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini...

9 ay önce