BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa SİYASET AK Partide başörtülü aday rekoru

AK Partide başörtülü aday rekoru

AK Parti, aday listesinde başörtülü kadınlara büyük yer verdi. AK Partinin 99 kadın adayından 42sini başörtülü kadınlar oluşturdu.

08.04.2015 - 13:16 YAYINLANMA
2 DK OKUNMA SÜRESİ
Google News
AK Partide başörtülü aday rekoru

 

En çok başörtülü aday çıkaran şehirler 9 aday ile İstanbul olurken, Ankara ve Konyada da 3er başörtülü kadın aday bulunuyor.

AK Partide Denizli milletvekili Nurcan Dalbudak, Konya milletvekili Gülay Samancı, Mardin milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ve Kahramanmaraş milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar 31 Ekim 2013deki TBMM oturumuna başörtüsüyle katılarak bir ilke imza atmışlardı. Bu vekillerden Sevde Beyazıt Kaçar ve Nurcan Dalbudak aynı illerden yeniden aday gösterildi.

KAVAKÇI ŞAHİN VE BENLİ ADAY

Aday gösterilen diğer başörtülü adaylar arasında 28 Şubat sürecinde yaşanan başörtü yasağı nedeniyle kamuoyunun yakından tanıdığı isimler de bulunuyor. Bunlardan biri 1999da Meclis Genel Kurulu dan Bülent Ecevit tarafından “burası devlete meydan okunacak yeri değil! Lütfen bu hanıma haddini bildirin” diyerek yemin etmesi engellenen ve milletvekilliği elinden alınan Merve Kavakcı ın kardeşi Ravza Kavakcı Kan. Ravza Kavakçı Kan, İstanbul 1. bölgeden aday oldu. Diğer isim ise başörtüsü yasağını AİHMye taşıyan ilk isim olan Leyla Şahin Usta. Usta, Konyadan aday gösterildi. Başörtüsü yasağı nedeniyle okulunu bırakmak zorunda kalan Avukat Fatma Benli de İstanbul 2. bölgeden aday gösterildi.

İŞTE BAŞÖRTÜLÜ ADAYLAR

AK Parti in diğer başörtülü diğer adayları ise şöyle:

Esra Yalvaç ve Asuman Tekin (Adana); Fatma Coşar Karacan, Hatice Demirtaş, Lütfiye Selva Çam (Ankara); Sema Kırcı (Balıkesir), Adile Gürbüz (Batman), Emine Yavuz Gözgeç, Halide Serpil Şahin (Bursa); Nurcan Dalbudak (Denizli); Ayşe Keşir (Düzce), Zehra Taşkesenlioğlu (Erzurum), Canan Candemir Çelik (G.Antep); Hatice Kocaoğlu (Giresun); Tülin Durgun Yetim (Hatay); Ayşe Usta (Isparta); Şeyma Döğücü, Rabia İlhan, Özlem Zengin, Betül Sayan Kaya, Betül Birer, Hatice Kübra Öztürk, Yeşil Aytulum Turut ve Fatma Nur Yavuz (İstanbul), Nursel Reyhanlıoğlu (K.Maraş), Radiye Sezer Katırcıoğlu (Kocaeli), Hüsnüye Erdoğan ve Rüveyde Gülseren Işık (Konya), Gönül Bekin Şahkulubey (Mardin), Ayşe Nilgün Tomakin (Ordu) Hamide Sürücü, Yıldız Konal Süslü (Şanlıurfa); Ayşe Doğan (Tekirdağ); Ayşe Sula Köseoğlu (Trabzon); Nahide Hakan (Van); Emine Çift (Zonguldak).

 

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...

4 gün önce

Meral Akşenerden İddalara Yalanlama

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...

2 ay önce

Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...

2 ay önce

CHP'de kılıçlar çekildi

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...

4 ay önce

Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...

4 ay önce

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.

5 ay önce

Bahçeliden Demirtaş Yorumu

. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

5 ay önce

Şaibeli kurultay davası ertelendi

24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...

7 ay önce

Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır

Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...

7 ay önce

Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi

CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...

7 ay önce

Ümit Özdağa Bir Beraat Daha

Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...

9 ay önce

Bahçeli'den Özel'in sokak çağrısına tepki:

Geçtiğimiz günlerde "Ben milleti sokağa davet edeceğim günü bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini...

9 ay önce