Ahmet Davutoğlu: Hükümet kurma şansını sonuna kadar arayalım
Politika Haberleri Ahmet Davutoğlu: Hükümet kurma şansını sonuna kadar arayalım haberi Önceki gün partisinin il başkanlarıyla görüşen Başbakan Davutoğlu, dün de il belediye başkanları ve gençlik k
Önceki gün partisinin il başkanlarıyla görüşen Başbakan Davutoğlu, dün de il belediye başkanları ve gençlik kolları yönetimiyle görüştü. İl başkanları, hükümet için tüm yolların denenmesi, olmazsa seçime gidilmesi yönünde öneri sundu.
Seçim sonrası parti yetkili organlarıyla yaptığı değerlendirmeleri sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğluna il başkanlarından, koalisyon görüşmelerinin samimi bir şekilde yapılması talebi geldi. İl başkanları, “mış” gibi yapmadan, samimi olarak görüşmelerin sürdürülmesi, olmazsa muhalefetin hükümet oluşturmasının beklenmesi, bütün bunlar gerçekleştirilemezse seçime gidilmesini istediler. Dün de, Büyükşehir ve il belediye başkanları ve gençlik kollarıyla görüşen Başbakan Davutoğlu, Pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısını yapacak. Salı günü de, yeni dönemin ilk grup toplantısını AK Parti Genel Merkezinde gerçekleştirecek.
Kazanımları kaybetmeyelim
Önceki gün gerçekleştirilen genişletilmiş il başkanları toplantısında söz alan 60ı aşkın il başkanının büyük bölümü, koalisyon seçeneklerinin sonuna kadar denenmesi gerektiğini söyledi. Edinilen bilgiye göre il başkanları, milletin, 1. parti çıkartarak yine hükümet kurma konusunda sorumluluğu AK Partiye verdiğine dikkat çekerek, “13 yıllık iktidarlarımız döneminde elde edilen kazanımları kaybetmemek için herhangi bir ön koşul koymadan tüm partilerle görüşmeleri yapalım. Karşıdaki partilerin çok büyük dayatmaları olursa onlar konuşulabilir. Ancak bizim, ‘kardeşim ne haliniz varsa görün deme şansımız yok. Bu, sorumluluktan kaçmak olur” dediler.
Samimi olarak yürütülmeli
Koalisyon görüşmelerinin “samimi” şekilde yürütülmesi gerektiğine de vurgu yapan il başkanları özetle, “Mevcut aritmetiğe göre bir hükümet oluşturulabilmesi için çaba gösterelim. Hiçbir partiyle görüşmekten kaçınmayalım. İyi niyetle hükümet kurmaya çalışan parti olalım. Samimi olarak görüşlerimizi ortaya koyalım. Biz tüm alternatifleri deneyelimb. Biz yapamazsak muhalefetin yapmasını bekleyelim. Hemen seçime gitmeyi doğru bulmuyoruz. Onlar da yapamazsa seçime gidilsin” görüşünü dile getirdiler.Bu çabanın gösterilmesine rağmen hükümet oluşturulamazsa seçime gidilmesini öneren il başkanları, “O zaman vatandaşa bunu anlatabiliriz. Yoksa samimi gayret göstermeden ‘mış gibi yaparak bir görüşme içinde olunmasın. Gerçekten samimi şekilde uğraşılsın ve bu gösterilsin” dediler.
SALI GÜNÜ GRUP TOPLANTISI VAR
Başbakan Davutoğlu, dün de Büyükşehir ve il belediye başkanları ile gençlik kolları yönetimiyle görüştü. Pazartesi günü Bakanlar Kurulunu toplayacak olan Başbakan, Salı günü de yeni dönemin ilk grup toplantısını Genel Merkezide gerçekleştirecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 9 Haziranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana Bakanlar Kurulunun istifasını sunmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni hükümet kurulana kadar Bakanlar Kurulu tekrar görevlendirilmişti. AK Parti Genel Merkezinde istişare toplantılarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, pazartesi günü (15 Haziranda), 2015 milletvekili genel seçimlerinden sonra Bakanlar Kurulunu ilk kez toplayacak. Bakanlar Kurulu toplantısı, Çankaya Köşkünde Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilecek.
SEÇİM OLURSA 22 KASIMDA
Seçim olasılığının en son olarak gündemde tutulmasını isteyen il başkanları, 45 gün içinde hükümet kurulamaması durumunda seçimlerin 90 günün sonundaki ilk Pazar yapılması gerektiğine dikkat çekerek, bunun da 22 Kasım tarihine denk geldiği tespitini yaptılar. Başbakan Davutoğlunun, il başkanlarının konuşmalarını tek tek not ettiği, ancak kendisinin bir değerlendirmede bulunmadığı öğrenildi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
SİYASET Haberleri
TümüKurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
CHP'de kılıçlar çekildi
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...
Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.
Bahçeliden Demirtaş Yorumu
. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.
Şaibeli kurultay davası ertelendi
24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...
Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır
Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...
Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi
CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...
Ümit Özdağa Bir Beraat Daha
Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...
Bahçeli'den Özel'in sokak çağrısına tepki:
Geçtiğimiz günlerde "Ben milleti sokağa davet edeceğim günü bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini...




