ABDden İç Güvenlik Paketine eleştiri
ABD Dışişleri Bakanlığı Basınla İlişkiler Direktörü Jeff Rathke, başkent Washingtonda düzenlediği basın toplantısında İç Güvenlik Paketinin kabul edilmesine ilişkin
ABD Dışişleri Bakanlığı Basınla İlişkiler Direktörü Jeff Rathke, başkent Washingtonda düzenlediği basın toplantısında İç Güvenlik Paketinin kabul edilmesine ilişkin STKların kaygılarını paylaştıklarını söyledi.
ENDİŞELİYİZ
Rathke, Türk güvenlik yasasının farkındayız. Daha önce de söylemiş olduğumuz gibi, temel özgürlüğüne getirilen engeller, demokratik toplumları güçlendirmez, daha da zayıflatır. Türkiyenin güvenlik yasasına ilişkin, başka sivil kuruluşların taşıdığı endişeleri, görüş farklılıkları alanını daraltacağı endişesini biz de paylaşıyoruz. Temel özgürlükleri güvence altına almanın yanı sıra, yasal değişiklerle temel özgürlükleri aşındırma olmaması gerektiğinin önemini, Türk hükümet yetkilileri ile görüşmeyi sürdüreceğiz dedi.
MEKTUBA YANIT VERECEĞİZ
Rathke, ABD Kongresi Dış İlişkiler Komitesi üyesi milletvekillerinin Dışişleri Bakanı John Kerryye, Türkiyede insan hakları ve hukukun üstünlüğü ile ilgili yazdıkları bir mektuba ilişkin soruyu da Mektuptan haberimiz var. Elbette ki bu mektuba yanıt vereceğiz. Ama daha genel olarak, geçmişte de söylediğimiz gibi, Türkiyede ifade özgürlüğü ve toplanma özgürlüğü konularındaki endişelerimiz sürmekte. Bu mektup, bu konudaki sorularımızı daha da artırdı diye yanıtladı.
Rathke, ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James R. Clapperın, Suriye konusunda Türkiye ile ABDnin farklı yaklaşımlarının ikili ilişkilerde gerilime yol açtı sözleri ile ilgili soruya da Bu yorumları görmedim, ne amaçla söylediğini de bilmiyorum. Türkiye ile bütün hatlarda, aylardır IŞİD ile mücadele etmekteyiz. Bunun içinde yabancı savaşçı geçişinin önlenmesi, IŞİDe para akışının önlenmesi, IŞİDin meşrulaştırılmasının önlenmesi, eğit ve donat programı da var. Yani Türkiye ile IŞİDe karşı mücadelede verimli bir ilişkimiz var böyle sürmesini umuyoruz yanıtını verdi.
DHA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
ABDdenTürkiyede seçim sonrası ilk açıklamalar
Washington Yönetimi, yaklaşık yüzde 86 gibi rekor seviyede bir...
ABDden Mısıra 57 milyon dolarlık füze satışı
Dünya Haberleri ABDden Mısıra 57 milyon dolarlık füze satışı haberi ABD Dışişleri Bakanlığı,...
ABDden İç Güvenlik Paketi değerlendirmesi
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, başkent Washingtonda konu ile ilgili olarak kendisine...
SİYASET Haberleri
TümüCHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
CHP'de kılıçlar çekildi
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...
Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.
Bahçeliden Demirtaş Yorumu
. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.
Şaibeli kurultay davası ertelendi
24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...
Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır
Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...
Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi
CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...
Ümit Özdağa Bir Beraat Daha
Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...




