17-25 Aralık darbesi kitap oldu
Politika Haberleri 17-25 Aralık darbesi kitap oldu haberi Paralel yapılanmaya dair özel haberleriyle dikkat çeken Star Muhabiri Helin Şahin, BERMUDA&Posta Kutusuna Düşen Darbe Planı adlı kitab
Paralel yapılanmaya dair özel haberleriyle dikkat çeken Star Muhabiri Helin Şahin, BERMUDA&Posta Kutusuna Düşen Darbe Planı adlı kitabıyla 17-25 Aralıkın perde arkasını yazdı.
17-25 Aralık yargı darbesi girişiminin ardından deşifre olan Paralel Devlet Yapılanması ilk kez resmi belgelerle kitap haline getirildi. STAR Gazetesinin başarılı muhabiri Helin Şahin tarafından kaleme alınan, “BERMUDA&Posta Kutusuna Düşen Darbe Planı” adlı kitapta, Paralel Devlet Yapılanmasının hükümete karşı geliştirdiği darbe planları perde arkasıyla anlatılıyor. Profil Yayıncılıktan çıkan kitapta, 17-25 Aralık yargı darbesi girişimin emniyet ve savcılıkta nasıl planlandığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidanın da aralarında yer aldığı binlerce kişinin nasıl yasa dışı dinlendiğinin yanısıra, örgütün yapısına dair şok bilgiler ve belgeler yer alıyor. Bir ihbar e-mailiyle başlayan iddiaların devletin zirvesine uzanan bir darbe girişimine nasıl dönüştüğünün tek tek anlatıldığı kitapta, adliye koridorlarında yaşanan güç savaşlarının ayrıntıları dikkat çekiyor.
Savcı herşeyi planlamıştı
Kitap, hakkında dava açılan Savcı Muammer Akkaşın, 25 Aralıktan bir gün önce Başsavcıya bilgi vermemek için adliyeden nasıl kaçtığını, 25 Aralık günü emniyete, “Bu kişileri alın, jandarmaya teslim edin” talimatı verdiğine değiniyor. Kitabında, Jandarmanın operasyona nasıl dahil edildiğinin de altını çizen Şahin, hükümet ile askerin karşı karşıya getirilmesinin hedeflendiğine dikkat çekiyor . Kitapta, savcılar arasında yaşanan tartışmalara dair ilginç detaylar da var.
17 Aralıkta ilginç diyaloglar
17 Aralık operasyonunu gerçekleştiren ve açığa alınan Savcı Celal Kara ile dosya sonradan atanan savcı Ekrem Aydıner arasında geçen diyalog da enteresan. Karanın ifadesini aldığı kişilere “Tayyipe güveniyorsanız yakında o da gidecek. Bu ülke çadır devleti değil” şeklinde sözler sarf ettiği belirtildi. Karanın ifade alma işlemleri sırasında meslektaşı Aydınere “İmzala şu tutanağı da işlemler bitsin” dediği ancak Aydınerin “Tatmin olmadım, imzalamayacağım” cevabını verdiği anlatıldı. Bu durum karşısında öfkelenen Karanın, “Şunu imzala bak bunlar bir ay sonra gidici” diyerek darbe planı içinde olduklarını itiraf ettiği kitapta ayrıntılarıyla yer aldı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İlhami Işık Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıkladı
Yeni Akitin haberine göre; Balıkçı lakaplı Gazeteci İlhami Işık Cumhurbaşkanlığı a adaylığını...
İşte il il AK Parti milletvekili aday listesi
Politika Haberleri İşte il il AK Parti milletvekili aday listesi haberi 7 Haziran...
Optimar'ın İstanbul anketi de çıktı
Optimar Başkanı Hilmi Daşdemir, Hadi Özışık'ın canlı yayınında İstanbul anketinin sonuçlarını ve...
SİYASET Haberleri
TümüCHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
CHP'de kılıçlar çekildi
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...
Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.
Bahçeliden Demirtaş Yorumu
. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.
Şaibeli kurultay davası ertelendi
24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...
Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır
Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...
Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi
CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...
Ümit Özdağa Bir Beraat Daha
Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...




