Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
19.05.2024
Ä°stanbul /

29 Nisan 2024 - 14:21
Özgür Özel'den Yerlikaya'ya "1 Mayıs" telefonu
Yerlikaya'yı telefonla arayan CHP lideri Özel, gerekirse CHP üyelerinin de 1 Mayıs günü görev yapabileceğini belirterek Taksim kararının gözden geçirilmesini istedi.
Özgür Özel'den Yerlikaya'ya

 

CHP Genel BaÅŸkanı Özgür Özel, Ä°çiÅŸleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı telefonla arayarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Taksim'de kutlanmaması yönündeki kararın gözden geçirilmesini istedi.

CHP'den yapılan yazılı açıklamaya göre; Özel, Bakan Yerlikaya'yı telefonla aradı. GörüÅŸmede Taksim'in ve 1 Mayıs'ın sembolik önemi olduÄŸunu vurgulayan Özgür Özel, kutlamaların Taksim'de sorunsuz yapılması konusunda ana muhalefet partisi genel baÅŸkanı olarak kefil olduÄŸunu söyledi.

 

Gerekirse CHP üyelerinin de 1 Mayıs günü görev yapabileceÄŸini bildiren Özel, Taksim kararının yeniden deÄŸerlendirilmesini talep etti.

TAKSÄ°M'DE GÖSTERÄ°YE Ä°ZÄ°N YOK

1 Mayıs'a iliÅŸkin açıklama yapan Bakan Yerlikaya ise Taksim kararını ÅŸöyle açıkladı: "Bu yıl Ä°stanbul'da 40 ayrı yer ve güzergah ilan edilmiÅŸtir. Tıpkı geçmiÅŸ olduÄŸumuz yıllarda olduÄŸu gibi. Ä°ÅŸçi konfederasyonları ve onlara baÄŸlı sendikaların ilan edilen yerlere yaptıkları müracaatlara izin verilmektedir. Ancak bu yıl 1 konfederasyon ve bazı sendikalar 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak için hem yazılı baÅŸvuruda bulundular hem de Taksim'de buluÅŸalım çaÄŸrısı yapmaya devam ediyorlar. Oysa kendilerine bu taleplerine izin verilmeyeceÄŸi Ä°stanbul ValiliÄŸi'miz tarafından yazılı olarak bildirildi.

"TERÖR ÖRGÜTLERÄ° 'TAKSÄ°M MEYDANINA GELÄ°N' ÇAÄžRISI YAPIYORLAR"

 

Ayrıca görüyoruz ki terör örgütleri son bir aydır 54 ayrı sosyal medya hesabından 'Taksim meydanına gelin' çaÄŸrısı yapıyorlar. Burada çok açık ve net bir ÅŸekilde ifade etmek istiyorum. Taksim Meydanı toplantı ve gösteri yürüyüÅŸleri kanunu kapsamında belirlenen ve ilan edilen yer ve güzergahlar arasında deÄŸildir. Çünkü Taksim Meydanı ve çevresi konumu itibarıyla toplantı ve gösteri yürüyüÅŸü için uygun deÄŸildir."

CHP ,#Özgür Özel , ,Bir Mayıs



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.