Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
19.05.2024
Ä°stanbul /

27 Nisan 2024 - 12:36
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Bakan Vedat Işıkhan, katıldığı canlı yayında asgari ücrete ara zamma ilişkin sorulan soruya "Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor" yanıtını verdi.
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir canlı yayında asgari ücrete ara artış yapılıp yapılmayacağı sorusuna yanıt verdi.

Işıkhan, asgari ücrete temmuz ayında zam yapılmayacağını belirterek "Asgari ücretin ne olduÄŸu nasıl belirlendiÄŸi belli. Temmuzda artış yapılmayacak bu belli ÅŸartlar altında gerçekleÅŸti" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Haber Global canlı yayınında gündeme iliÅŸkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan'ın açıklamalarından öne çıkanlar: 

ÇALIÅžMA MECLÄ°SÄ°'NÄ°N GÜNDEMÄ° NE?

Sendikalarla ve sivil toplumla sürekli bir aradayız. Pazartesi günü tüm konfederasyon baÅŸkanlarıyla birlikte olacağız. Bu da bizi heyecanlandırıyor.

1 MAYIS TARTIÅžMALARI

1 Mayıs'ın resmi tatil olması olumlu bir geliÅŸmedir. Ä°stanbul ve Türkiye'nin çeÅŸitli yerlerinde kutlamalara izin veriliyor. Taksim için bir yasak yok, çelenk konulabilecek.

SENDÄ°KALI Ä°ÅžCÄ° SAYISI

SendikalaÅŸmada büyük bir mesafe katettik. Sendikalı olmayanları olmalarını içeren düzenledik. 1 milyon olan sendikalı sayısı 2 milyonu aÅŸtı. SendikalaÅŸma oranını yüzde 15'e yükselttik. Biz bunları artırmaya çalışırken CHP sürekli köstek oluyor.  

ASGARÄ° ÜCRET SORUSUNA YANIT Asgari ücreti hükümetin belirlemediÄŸini belirten Bakan Işıkhan, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirler. Biz Bakanlık olarak iÅŸçi ve iÅŸvereni bir masada toplayıp müzakerelerin saÄŸlanmasını saÄŸlayan moderatör bir kurumuz. Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge iÅŸidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor. Biz kalıcı refah artışının derdindeyiz. Åžu anda istihdamdan feragat etmeden bir büyüme sergiliyoruz. Biz de bu süreçte Bakanlık olarak iÅŸçilerimize, memurlarımıza ve emeklilerimize yönelik desteÄŸimizi sürdürmeye devam edeceÄŸiz." dedi.

Ä°stihdam sayısı tarihin en yüksek seviyesini gösteriyor. Ä°stihdamı geliÅŸtirmek önceliÄŸimiz. Son bir yılda iÅŸ gücü sayısı 775 bin arttı.

# Işıkhan . # Asgari Ücret , Bakan , Çalışma



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.