Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
19.05.2024
Ä°stanbul /

27 Nisan 2024 - 12:29
Meral AkÅŸener, veda etti
Meral Akşener, duygusal bir konuşma yaptı. Akşener, konuşmasının sonunda John F. Kennedy'nin "Zaferin binlerce babası vardır fakat yenilgi yetimdir" sözüyle veda etti.
Meral AkÅŸener,  veda etti

 

31 Mart Mahalli Ä°dareler Genel Seçimleri'nin ardından olaÄŸanüstü kurultay kararı alan Ä°YÄ° Parti'de yeni genel baÅŸkan belli oluyor. 5. olaÄŸanüstü kurultayda Koray Aydın, Müsavat DerviÅŸoÄŸlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz genel baÅŸkanlık için yarışıyor. Tekrar aday olmayacağını açıklayan AkÅŸener, salondakilere hitaben bir veda konuÅŸması yaptı.

Zaman zaman duygusal anlar yaÅŸadığı gözlenen AkÅŸener'in 19 dakikalık konuÅŸmasının sonunda John F. Kennedy'nin sözünden de alıntı yaparak "Kennedy'nin çok meÅŸhur bir sözü vardır; 'Zaferin bin babası vardır, maÄŸlubiyet yetimdir' der. Ä°ÅŸte ben o bin babanın kaçıştığı yerde o yetim maÄŸlubiyeti öksüz bırakmadım. Haksız olduÄŸumuz için deÄŸil söz verdiÄŸim için bırakmadım baÅŸarısızlığı ben aldım artık, baÅŸarıyı sizler yakalayacaksınız. bedeli ben ödedim artık, hesabı siz tutacaksınız" ifadelerini kullandı.

SALT ÇOÄžUNLUK ARANACAK

Kongrede tüzük gereÄŸi genel baÅŸkanlık seçiminde 1311 delegenin salt çoÄŸunluÄŸu aranacak. Tüm delegelerin katılması halinde beÅŸ adaydan birinin ilk turda 656 oy alması gerekiyor. Bu sayıya hiçbir aday ulaÅŸamazsa seçim ikinci tura kalacak. Bu turda da yine salt çoÄŸunluk aranacak. Hiçbir aday seçimlerde salt çoÄŸunluÄŸa ulaÅŸamazsa en çok oyu alan 2 aday 3'üncü tura kalacak.

DIÅžARIDAN KATILIMCI YOK

Kurultay delegeleri, il, ilçe ve belediye baÅŸkanları ile önceki dönem milletvekilleri dışında salona dışarıda katılımcı alınmadı. Tepki çeken bu kararı Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hakan Åžeref Olgun "Salonun fiziki ÅŸartları nedeniyle katılımcı kısıtlaması getirildi" sözleriyle savundu.

Ä°YÄ° Parti'de kurultay günü! Meral AkÅŸener, Kennedy'nin meÅŸhur sözüyle veda etti

4 ADAY YARIÅžIYOR

5. olaÄŸanüstü kurultayda Koray Aydın, Müsavat DerviÅŸoÄŸlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz genel baÅŸkanlık için yarışıyor.

AkÅŸener'in açıklamalarından satırbaÅŸları;

"Bugün karşınızda bu kürsüden son kez konuÅŸuyorum. Çünkü bugün emaneti devretme günü. Hayatımın 30 yılını farklı dönemlerde memleketimizin geleceÄŸi devletimizin güvenliÄŸi için siyaset sahnesinde çalışarak geçirdik. Beni motive eden tek bir ÅŸey vardı o da tüm eÄŸitim hayatım boyunca beni parasız yatılı okutan milletimize ve her geçen gün tahrip edilen devletimize karşı vefa borcumu ödemekti. Bu uÄŸurda 30 yıl boyunca bir kadın olarak zorluklarla iftiralarda tehditlerle karşılaÅŸtım. Her devrin ahlaksızlarıyla mücadele ettim. Zihnim de vicdanım da rahat oldu. Hiçbir zaman kiÅŸisel bir çıkarım olmadı. Hiçbir zaman utanacağım bir yaram olmadı. Hiçbir zaman vicdanımı susturabilecek bir güç olmadı. Yalan dolana hiç tahammülüm olmadı. Tehdide hiç eyvallahım olmadı. Toz zerresi kadar korkum da olmadı.

"CAZÄ°P TEKLÄ°FLER BENÄ° SUSTURAMADI"

Milletin hakkı için karşısında durduklarımın parmak sallayan elleri beni yıldıramadı cazip teklifleri beni susturamadı makam vaatleri beni durduramadı tutuklanacaksın tehditleri umurumda bile olmadı. VerdiÄŸim tüm kararların hep arkasında durdum bugün de durmaya devam ediyorum. 28 Åžubat'ta ölümle tehdit edilmeme raÄŸmen vesayetçilere karşı tutum aldım. 2010 yılında herkes yetmez ama evet diye diye ortalıkta gezinirken iktidarın en tepesi dahil olmak üzere önde gelenlerine bizzat gittim söyledim yapmayın bu garabet sizi de vuracak dedim maalesef ki milletimiz devletini sokaktan köprüden toplamak zorunda kaldı ve haklı çıktım. 2018'de 2019'da 2020'de ve 2023 yılında da milletle inatlaşılmaz diyerek hem iktidar hem ana muhalefeti uyardım. Herkes sustuÄŸunda bile milletin sesini haykıran oldum. Åžahsıma her türlü hakareti küfrü edenler iftiraya sarılanlar bugün benimle aynı ÅŸeyleri söylemeye baÅŸladılar. Bazıları kısık sesle de olsa haklıymış bile diyenler var. Ne diyeyim sabah ÅŸerifleriniz hayır olsun.

 

"SATIN ALINMIÅžLARA KARÅžI YÜREKTEN Ä°NANMIÅžLARIN MÜCADELESÄ°NÄ° YÜRÜTTÜÄžÜMÜZÜN FARKINDAYDIM"

Gelelim bugüne yani 2024'e... Yetkili kurullarımızın kararı doÄŸrultusunda 31 Mart seçimlerine hür girdik. Ä°YÄ° Parti'yi kavgalara korkulara mahkum edilen milletimize yeni bir seçenek kurmak için kurmuÅŸtuk. Ben de bugüne kadar hem kendimin hem de partimizin aldığı tüm kararların arkasında durduÄŸum gibi bu kararın da arkasında durdum. Ne kadar zorlu bir yola çıktığımızın farkındaydım. Karalamalarla üzerimize gelineceÄŸinin farkındaydım. Satın alınmışlara karşı yürekten inanmışların mücadelesini yürüttüÄŸümüzün farkındaydım. Bedel ödeme sırasında da en önde karşınızda duruyorum.

"GEREKTİĞİNDE BEDEL ÖDEMEYÄ° BÄ°LDÄ°M"

GerektiÄŸinde bedel ödemeyi bildim. Bundan dolayı asla piÅŸman olmadım, bugün de piÅŸman deÄŸilim. Bugün üzerime düÅŸen her ÅŸeyi yapmış olmanın huzuruyla son kez karşınızdayım. Hiçbir hesaba pazarlığa girmeden milletin sesini duyurmuÅŸ olmanın mutluluÄŸu ile son kez karşınızdayım. DuruÅŸumuzu pazarlık masalarına meze ettirmemiÅŸ olmanın gururuyla son kez karşınızdayım. Ä°YÄ° Parti'yi kurduÄŸumuz ilk günkü gibi bir an bile pes etmeden mücadele etmiÅŸ olmanın gönül rahatlığı ile karşınızdayım. Allah herkese böyle veda etmeyi nasip eylesin. Bu günlere çiçek bahçelerinden deÄŸil mayın tarlalarından geçerek geldik."

Ä°YÄ° Parti'de kurultay günü! Meral AkÅŸener, Kennedy'nin meÅŸhur sözüyle veda etti

"ZAFERÄ°N BÄ°N BABASI VARDIR, MAÄžLUBÄ°YET YETÄ°MDÄ°R"

Kennedy'nin çok meÅŸhur bir sözü vardır; "Zaferin bin babası vardır, maÄŸlubiyet yetimdir" der. Ä°ÅŸte ben o bin babanın kaçıştığı yerde o yetim maÄŸlubiyeti öksüz bırakmadım. Haksız olduÄŸumuz için deÄŸil baÅŸarısızlığı ben aldım artık baÅŸarıyı sizler yakalayacaksınız bedeli ben ödedim artık hesabı siz tutacaksınız. Kiminiz abla kardeÅŸ diye geldiniz benden bir yuva istediniz ben de Ä°YÄ° Parti'yi sizlere bir ev yuva yaptım. Yıkmak dağıtmak isteyenlere çökmek isteyenlere müsaade etmedim. Bugünden sonra artık bu evi siz koruyacaksınız. Bu eve artık siz bakacaksınız. Yolunuz bahtınız açık olsun."

#Ä°YÄ° Parti , Kurultay , Meral AkÅŸener , Veda



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.