Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
19.05.2024
Ä°stanbul /

26 Nisan 2024 - 15:49
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kalbime zincir vuramazsınız
Kudüs Platformu 5. Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de katliam sürdüren İsrail'e sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Sizin tehditlerinize ve baskılarınıza asla boyun eğmeyiz" dedi. Bu sözler salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kalbime zincir vuramazsınız

 

ensonhaber.com

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, bugünkü programlarını Ä°stanbul'da sürdürdü.

Cuma namazını Hz Ali Camii'nde kılan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ardından Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı'na katıldı.

Burada konuÅŸma gerçekleÅŸtiren CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Filistin davasına yönelik önemli mesajlar verdi.

"Tayyip Erdoğan'ın kalbine zincir vuramazsınız"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Gazze'de katliam yapan Ä°srail'e "Ä°srail yönetimi bizi susturabileceÄŸini zannediyor. Buradan onlara ÅŸu hakikati tekrar hatırlatmak istiyorum. Ne yapsanız nafile Tayyip ErdoÄŸan'ın kalbine zincir vuramazsınız. Sizin tehditlerinize ve baskılarınıza asla boyun eÄŸmeyiz." sözleriyle tepki gösterdi.

Ayakta alkışlandı

"One Minute" çıkışını akıllara getiren bu sözler, salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.

Netanyahu'ya "Gazze kasabı" dedi

Ä°srail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına bir kez daha tepki gösteren CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu'ya "Gazze kasabı" dedi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Modern firavunları görmek isteyen hiç uzaÄŸa gitmesin, Gazze'yi bombalayanlara baksın." ifadesini kullandı.

"Ä°srail'le iliÅŸkilerimizi kestik"

ErdoÄŸan, "Ä°srail'le artık iliÅŸkilerimizi ticari anlamda baÅŸta olmak üzere kestik kesiyoruz." vurgusu yaptı.

"Ä°stiÅŸarelerin, temas ve ziyaretlerin baÅŸarılı geçmesini temenni ediyorum"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın açıklamalarından öne çıkan satır baÅŸları ÅŸu ÅŸekilde:

Sayın parlamento baÅŸkanları, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu'nun sayın üyeleri sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Sizleri ülkemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı'nın hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Tüm Kudüs sevdalılarına selamlarımı, sevgilerimi gönderiyorum. Sizlerin ÅŸahsında Filistin davasını kendi meselesi görüp destek veren Kudüs'e ve Filistin'e sahip çıkan tüm parlamenterlere teÅŸekkür ediyorum. Üç gün boyunca gerçekleÅŸtireceÄŸiniz istiÅŸarelerin, temas ve ziyaretlerin baÅŸarılı geçmesini temenni ediyorum. Kudüs ve Filistin'e hizmet eden siz kardeÅŸlerimi tebrik ediyorum. Müslüman olmanın Müslümanca yaÅŸamanın hakkı, hukuku ve adaleti cesaretle savunmanın gerçekten zor olduÄŸu günlerden geçiyoruz.

"Hiçbir güç kalbimizden Kudüs sevgisini sökemez"

Bilhassa ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın mahremine, tarihi statüsüne ve kutsiyetine yönelik tacizler giderek artıyor. Ä°ÅŸgalci Ä°srail tarafından Kudüs'ün kadim kimliÄŸi adım adım yok ediliyor. Kandan ve gözyaşından beslenen haçlı zihniyetinin tekrar hortlatılmak istendiÄŸini görüyoruz. Hiçbir güç kalbimizden Kudüs sevgisini sökemez. Türkiye olarak Kudüs'e sahip çıkmayı bir görev biliyoruz. Kudüs'ü savunmanın insanlığı savunmak inancıyla mücadelemizi azimle sürdürüyoruz. Ä°nsanlık ve barış adına yürüttüÄŸümüz mücadeleye destek veren Kudüs platformuna ÅŸükranlarımı sunuyorum.

"Yaşananları anlatmaya artık kelimeler yetersiz kalıyor"

Filistinli kahramanlara bir kez daha saygılarımı gönderiyorum. 7 Ekim'den bu yana yaÅŸananları anlatmaya artık kelimeler yetersiz kalıyor. Modern dönem firavunlarını görmek isteyenler Filistinlileri katledenleri baksın. Nazi zihniyeti Gazze'de 35 bin insanı katletti. Netanyahu günümüzün Hitler'i Gazze kasabıdır. Ä°srail yönetimi bizi susturabileceÄŸini zannediyor. Buradan onlara ÅŸu hakikati tekrar hatırlatmak istiyorum. Ne yapsanız boÅŸ Tayyip ErdoÄŸan'ın kalbine de kavline de zincir vuramazsınız. Sizin tehditlerinize ve baskılarınıza asla boyun eÄŸmeyiz.

"Soykırıma sessiz kalamayız"

Biz ÅŸartlara göre, esen rüzgara göre tavrını belirleyen tatlı su siyasetçilerinden deÄŸiliz. Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Hiç kimse bizden soykırıma sessiz kalmamızı bekleyemez. Hamas'a terör örgütü iftirası atanlardan olamayız. Varsın birileri rahatsız olsun, biz iÅŸgalcilere karşı vatanlarını savunan Hamas'ı Filistin'in Kuvay-ı Milliye'si olarak görmeye devam edeceÄŸiz. Gazzeli kardeÅŸlerimizin direniÅŸine destek vermeye devam edeceÄŸiz.

"GönderdiÄŸimiz yardımlar 50 bin tona yaklaÅŸtı"

Ä°srail'le artık iliÅŸkilerimizi ticari anlamda baÅŸta olmak üzere kestik kesiyoruz. 2000 yılı aÅŸkın tarihimizin hiçbir döneminde asla soykırım yapmadık, masumlara dokunmadık. Nazilerden kaçanlara biz sahip çıktık ey Netanyahu. Gazze'ye yardımlarda ilk sırayı Türkiye yer alıyor. GönderdiÄŸimiz yardımlar 50 bin tona yaklaÅŸtı.

"Ahlak dışı iddialar"

Samimi bir üzüntümü paylaÅŸmak istiyorum. Geçen ay seçim yapıldı. Bu konuda büyük bir haksızlığa maruz kaldık. Filistin'e verdiÄŸimiz destek gölgelemeye çalışıldı. Ä°srail'e jet satışı yapıldı iftirası yapacak kadar gözlerini kararttılar. Jet yakıtı gönderdiler kadar ahlak dışı bir sürü iddia gündeme taşındı. Sizin vicdanınız var mı ya? Ahlak dışı bir sürü iddia gündeme taşındı. Ülkemiz aleyhine kullanılması çok yaralayıcı, yaralandık. Bu propagandanın içinin boÅŸ olduÄŸu görüldü. Onlar bu iftirayı atsalar da biz yolumuza aynı kararlılıkla devam ediyoruz.

"Varsa elinizde bir belgeniz çıkarsınız"

Kürecik'teki radar merkezinin, ülkemizin ve ittifakımızın güvenliÄŸi dışında hiçbir devletle iliÅŸkisi ve bağı yoktur, olamaz da. Siyasi çıkar için bize iftira attılar. Yalan söylemeyin, kurtulamazsınız. Bunun hesabını da ebedi alemde vereceksiniz. Yalan üzerinden siyaset yapılmasın. Hukukun da siyasetin de temel kuralı bellidir, müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Varsa elinizde bir belgeniz çıkarsınız. Gündeme gelmek uÄŸruna Türkiye'nin Filistin davasında duruÅŸuna gölge düÅŸürmeye hakkı yoktur.

"Gezi olaylarında Ä°stanbul'a kamp kuranların Gazze protestolarını görmüyor"

1915 olayları üzerinden Türkiye'ye yönelik asılsız iddialar yerine ABD Gazze'ye bakmalı. Ä°kiyüzlü politikalarını reddediyoruz. Siyonizmin küresel ölçekteki tahakkümünü görmüÅŸ olduk. Ekonomiyi, ticareti, sanatı, akademi dünyasını nasıl esir aldığını ortaya çıkardı. Batı'nın demokrasi, özgürlük, hukuk, basın hürriyeti gibi deÄŸerleri iÅŸin ucu Ä°srail'e gelince unutuldu. Gezi olaylarında Ä°stanbul'a kamp kuranların Gazze protestolarını görmüyor. Basın kuruluÅŸları Gazze'de öldürülen meslektaÅŸları hakkında tek bir cümle kuramıyor.

"BMGK, Gazze'deki katliamı önleyemedi"

BMGK, Ä°srail'e söz geçirememiÅŸ, Gazze'deki katliamın önüne geçememiÅŸtir. Bütün insanlığın kaderini 5 ülkenin kaderine bırakan mevcut yapıya bırakılması mümkün deÄŸildir. Gazzeli kardeÅŸlerimizin yaÅŸadığı dramların gündem düÅŸürülmemesi için çok daha çaba harcayacağız.

 

Cumhurbaşkanı , Gazze , Saldırı



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.