Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
02.05.2024
Ä°stanbul /

17 Nisan 2024 - 12:20
Ara Zam Yok
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ve emeklilere ara zam yapılmayacağını açıkladı.
Ara Zam Yok

 

Asgari ücret ve emeklilere ara zam tartışmalarına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan son noktayı koydu.

 

Bakan Işıkhan, temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını, baÅŸtan nasıl konuÅŸulduysa öyle olacağını söyledi.Bakan Işıkhan, sorulan bir soru üzerine, "Temmuzda ara zam yok baÅŸta nasıl karar aldıysa süreç öyle iÅŸleyecek. En düÅŸük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında enflasyondan ya da sözleÅŸmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete ara zam düÅŸünmüyoruz." ifadelerini kullandı.

Emekliler yılı kapsamında yapılacak düzenlemelere deÄŸinen Işıkhan, "Birçok bakanlık ve özel sektör kuruluÅŸuyla protokollerimizi gerçekleÅŸtiriyoruz. YavaÅŸ yavaÅŸ belirli bir noktaya geldik. Yakın zaman içerisinde bir lansman gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Somut bir ÅŸey olmadığı sürece paylaÅŸmam çok etik olmaz diye düÅŸünüyorum. Emeklilerimize ayrıcalık tanıyan onları destekleyecek psikolojik sosyal ve ekonomik anlamda refahını arttırmak için çalışacağız" dedi.

Işıkhan, emekli maaÅŸlarında düzenleme olmayacağını da sözlerine ekledi.

ASGARÄ° ÜCRET 17 BÄ°N LÄ°RA

 2024 yılı için asgari ücret 17 bin 2 TL olarak belirlenmiÅŸti. Net asgari ücret yüzde 49 oranında arttı. Ä°ÅŸveren desteÄŸi ise 700 TL olarak açıklandı. 

En düÅŸük emekli maaşı ise 10 bin TL'ye yükseltilmiÅŸti. 

Vedat Işık Han , Ara Zam , Çalışma ,Ekonomi



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.