Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
29.04.2024
Ä°stanbul /

28 Mart 2024 - 13:27
Cübbeli'den İsmailağa Cemaati'ne yanıt
-Tarikat Hasan Efendi'nin tarikatı değildir ki beni ihraç etsin-
Cübbeli'den İsmailağa Cemaati'ne yanıt

 

Mahmut UstaosmanoÄŸlu vefat ettikten sonra Ä°smailaÄŸa cemaatinde posta oturma hakkının kendisinde olduÄŸunu iddia eden Cübbeli Ahmet Hoca, 5 gün önce bir video yayınlayıp cemaatin ileri gelenlerine çarÅŸamba akÅŸamına kadar süre vermiÅŸti. Bu akÅŸam dolacak olan süre henüz bitmeden Ä°smailaÄŸa cemaati, Cübbeli Ahmet ile tüm baÄŸlarını kopardığını açıkladı. Kamuoyunda yankı uyandıran açıklamaya Cübbeli'den de yanıt gecikmedi.

CÜBBELÄ° AHMET'TEN YANIT GECÄ°KMEDÄ°

Sosyal medya hesabından yaklaşık 4 saatlik bir video paylaÅŸan Cübbeli Ahmet, Ä°smailaÄŸa Cemaati'nin açıklamasında yer alan "Åžeyhimiz Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimiz Cübbeli Ahmet Hoca'yı Reddetti" ifadesine sert çıktı.

"VÄ°DEODA MONTAJ SÖZ KONUSU"

Cübbeli Ahmet, "Åžeyhimiz Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimiz Cübbeli Ahmet Hoca'yı Reddetti" ifadesine sert çıkan Cübbeli, "Tarikat Hasan Efendi'nin tarikatı deÄŸildir ki beni ihraç etsin. Hasan Efendi nasıl Mahmud Efendi'nin müridiyse ben de Mahmud Efendi'nin müridiyim, mürit müridi nasıl ihraç edecek? Öte yandan videoda montaj söz konusu" ifadelerini kullandı.

Ä°SMAÄ°LAÄžA'DAN CÜBBELÄ° AHMET HOCA'YA SERT SÖZLER

Cemaatten yapılan uzun açıklamada Cübbeli Ahmet Hoca'nın Ä°smailaÄŸa ile bağı olmadığı bildirildi. Cübbeli Ahmet Hoca için kullanılan, "Cemaatimizin hocalarını hedef göstermektedir", "Tarikatımızın mahremini ortaya saçmıştır", "Mahmud Efendi Hazretlerimizin ailesini hedef almıştır", "Hasan Efendi Hazretlerimize hürmetsizlik etmektedir", "Cemaati dağıtmak için çalışmaktadır" gibi ifadeler dikkatlerden kaçmadı.

"KENDİSİYLE YAPILAN İSTİŞARELERE RAĞMEN TAVRINI DEĞİŞTİRMEMEKTE ISRAR EDİYOR"

Ä°smailaÄŸa Cemaati'nin açıklamasında, "Bir süredir kendisiyle yapılan istiÅŸarelere raÄŸmen tavrını deÄŸiÅŸtirmemekte ısrar eden, ihvânımızı ve kamuoyunu yanlış biçimde yönlendirmeyi sürdüren Cübbeli Ahmet Hoca, söz ve davranışlarıyla tarîkatımıza ve hizmetlerimize zarar veren biri hâline gelmiÅŸ ve Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin ÅŸeyhliÄŸini kabul etmemiÅŸtir. Bu gerçeÄŸe binaen kendisinin tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyetinin kalmadığını, görüÅŸ ve açıklamalarının cemaatimiz açısından hiçbir baÄŸlayıcılığının bulunmadığını ihvânımıza ve tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz" ifadelerine yer verildi. Açıklamanın tamamı ise ÅŸu ÅŸekilde; "Yüce NakÅŸibendî tarîkatı, 1400 yıldır kıtaların Ä°slâmlaÅŸması ve Müslüman toplumların dosdoÄŸru yol üzere sebat ve istikameti için insanlığa hizmet etmektedir. Her asırda birbirini takip eden nûrlu silsilenin 32. altın halkası Mevlânâ Mustafa Ä°smet Äžarîbullâh Büyük Åžeyh Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretleri vesilesiyle Ä°stanbul'u bereketlendirmiÅŸ ve Ali Haydar Ahıshavî (Kuddise Sirruhû) Hazretlerinin ardından emanet Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimize intikal etmiÅŸtir. Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimiz, devraldığı hizmeti, âl-i himmet ile büyük bir davaya dönüÅŸtürmüÅŸ ve bugünlere getirmiÅŸtir. Bu usûl ve dava çerçevesinde icra edilen faaliyet ve hizmetler, 2005 senesinde Mahmud Efendi Hazretlerimizin 300'ü aÅŸkın hoca efendinin huzurunda tayin etmiÅŸ olduÄŸu heyetle, Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin riyâsetinde büyüyüp geliÅŸmiÅŸtir.

Tasavvuf yolu, yüksek fazîlet ve makamlara eriÅŸme yoludur. Bu bereketine binaen seyr u sülûk yolunda her mürîdin münferid çeÅŸitli imtihanları olduÄŸu gibi, bazen de müridânın topyekûn bir imtihanı söz konusu olur. Müridân için karşılaşılabilecek en ağır durum hiç ÅŸüphesiz mürÅŸidin âhirete irtihâlidir. O topyekûn imtihanın en çetini de mürÅŸidin vefâtı sonrası baÅŸ gösterir. Ali Haydar Ahıshavî (Kuddise Sirruhû) Hazretlerinin âhirete irtihâlinden sonra da bir imtihan vâki olmuÅŸ, zamanla fitne bulutları dağılmış ve Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimiz yüce tarîkatın imamı olarak irÅŸâd faaliyetlerini ömrü boyunca sürdürmüÅŸtür. Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin manevî evlâtları olarak, bir süredir ona olan muhabbet iddiasıyla büyük bir fitne ve imtihan durumuyla karşı karşıya bulunuyoruz. Bugün de bu ulvî emanet, altın silsilenin 37. halkası Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimize intikal etmiÅŸtir. Bu hakikat, Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin tevâtür seviyesine ulaÅŸan vasiyetine baÄŸlı olarak, cenaze namazının hemen ardından mahdûmu Ahmet UstaosmanoÄŸlu Hoca Efendi tarafından ihvânımıza ve kamuoyuna ilân edilmiÅŸtir. Bizler inanıyoruz ki bu yol, Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin Mültezem'de yaptığı, kabulü müjdelenen duânın bereketiyle kıyamete kadar payidar olacaktır.

Nispet yolunun Hazreti Mehdî'ye (Aleyhi'r-Rıdvân) ulaÅŸacağını beyan eden Ä°mâm-ı Rabbânî (Kuddise Sirruhû) Hazretlerinden sonra nasıl ki silsile altın halkalarla devam etmiÅŸ ve bu durum nispetin kesilmesine mâni olmamışsa, Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizden sonra da bu yol birbiri ardına eklenen altın halkalarla devam edecektir. MeÅŸâyih arasında altın halkaların gelip geçmesi, o büyüklerin nispet ve tasarrufunun ulaÅŸmasına engel olmamıştır. Yakın tarihte vekiller vasıtasıyla devam edeceÄŸi iddia edilen baÅŸka tarîkat kollarının zamanla kapanıp nispetinin kesildiÄŸi gerçeÄŸi de önemle hatırlanmalıdır.

Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin âhirete irtihâlinin ardından belli çevreler eliyle kirli bir propaganda baÅŸlatılmış ve daha önce Ä°stiÅŸare Heyetinin açıklamasında yer aldığı üzere ÅŸahidler huzurunda tevatür seviyesinde sabit olan bir hakikat gizlenmeye çalışılmıştır. Oysaki Ali Haydar Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerinden bizlere yadigâr olan ve bir kısmı bugün hâlâ hayatta ve afiyette bulunan büyüklerimizin ÅŸahidliÄŸi de ortadadır. Bugün fitneden korunmak, o büyüklerin ÅŸâhidlik ve bereketine tâbi olmakla mümkündür.

"ÅžEYMÄ°ZÄ° CÜBBELÄ° AHMET HOCA'YI REDDETTÄ°"

Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin âhirete irtihâliyle baÅŸlatılan ve özellikle son altı aydır Cübbeli Ahmet Hoca tarafından yayınlanan telefon görüÅŸmeleri, gizli ses kayıtları, zuhûrât ve rüya yığınlarıyla kirli bir yola bürünen propaganda doÄŸrultusunda kamuoyuna da yansıdığı üzere, Cübbeli Ahmet Hoca, Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizle görüÅŸmek istemiÅŸtir. Konu Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimize arz edildiÄŸinde -videoda da görüldüÄŸü gibi- görüÅŸmek istemediÄŸini açıkça beyân etmiÅŸtir.

Bu teklifin kabul edilmemesinin, tarîkat-ı aliyyenin edep sınırlarını aÅŸmasının yanında muhakkak birçok sebebi vardır ve bu sebeplerin bir kısmını açıklama zarureti ortaya çıkmıştır. Bizim bugüne kadar Cübbeli Ahmet Hoca'nın yalan ve iftiralarına cevap vermememizin sebebi, tarikatımızla ilgili mahrem meselelerin kamuoyunda tartışma konusu olmaması ve ÅŸeyhimiz Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin, "Susun!" emri gereÄŸincedir.

"TARÄ°KATIMIZIN MAHREMÄ°NÄ° ORTAYA SAÇTI"

Cübbeli Ahmet Hoca, yolumuzun medyaya bakışı açıkça belli olduÄŸu hâlde, defaatle uyarılmasına ve her seferinde söz vermesine raÄŸmen, tarîkatımızın mahrem konularını kürsülere hatta televizyon programlarına taşıyarak yüce dinimiz Ä°slâmiyet'e ve Müslümanlara düÅŸmanlıkla bilinen kiÅŸilerin alay dolu yorumlarına malzeme etmiÅŸtir. Cübbeli Ahmet Hoca, bugün cemaatimizin büyüklerini dinlemediÄŸi gibi aslında Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizi de birçok noktada dinlememiÅŸtir. Bunu kendisi, çıktığı televizyon kanallarında açıkça söylemiÅŸtir. Bir taraftan, "Åžeyhlik benim neyime, mürîd olsam yeter" diyerek söze baÅŸladığı hâlde, "Bu cemaatin yüzde 95'ini ben getirdim" diyerek, Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin ve yetiÅŸtirmiÅŸ olduÄŸu güzide hocaların çalışmalarını kendisine mâl etmiÅŸtir. Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin sözünü dinlemediÄŸini katılmış olduÄŸu bir televizyon programında ÅŸöyle ifade etmiÅŸtir: 'Efendi Hazretleri bana, 'Vaaz etme, talebe okut!' dedi, dinlemedim başıma iÅŸ geldi. 'Sesini kasetlere verme!' dedi, kaydettirdim ve deprem vaazım sebebiyle hapse düÅŸtüm. 'Ä°kinci evliliÄŸini yapma!' dedi, dinlemedim başıma iÅŸ geldi. 'Televizyon kurma!' dedi, dinlemedim başıma iÅŸ geldi. 'Külliye yapma!' dedi, dinlemedim hapse düÅŸtüm…"

Cübbeli Ahmed ,Mahmud Efendi ,Cemaat , Ä°hraç ,Cevab



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.