BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa İSTANBUL İmamoğlu deprem seferberliği için düğmeye bastı

İmamoğlu deprem seferberliği için düğmeye bastı

İmamoğlu :Deprem Dirençli İstanbul İçin Seferberlik" başlıklı toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Biz bugün itibariyle İBB olarak inisiyatif alıyoruz, düzen değişt

01.03.2023 - 07:21 YAYINLANMA
3 DK OKUNMA SÜRESİ
Google News
İmamoğlu deprem seferberliği için düğmeye bastı

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nı açıkladı. Deprem Bilim Üst Kurulu'nun çalışmaları doğrultusunda 7 başlık altında hazırlanan planda, kenti beklenen büyük depreme karşı hazırlamak için yol haritası çıkarıldı.

Türkiye'yi sarsan depremlerin ardından bölgede yaptıkları yardım çalışmalarını anlatan İmamoğlu, şunları söyledi: "Bu büyük afetin ve afette yaşadıklarımızın hepimize yüklediği çok derin bir sorumluluk var. Artık hayatımıza eskisi gibi devam edemeyiz. Bu atmosferde 10 binlerce canımız hala göçük altındayken biz normal yaşamımızı sürdüremeyiz.

Eğer bu topraklarda durmadan depremler oluyor, binalar yıkılıyor, insanlarımız ölüyorsa; iktidarı, muhalefeti, bürokratı ve vatandaşıyla birlikte hepimiz, depremi Türkiye'nin birincil sorunu kabul etmeliyiz. Bundan sonra deprem tartışması, fay hattı tartışması, deprem nerede olacak, ne zaman olacak, olacak mı, olmayacak mı, hangi büyüklükte olacak tartışmalarını bir tarafa bırakmalıyız. Deprem bu topraklar için bir realitedir.

Depremde yıkılmaması için, depreme dirençli yerleşim alanları ve deprem dirençli kentler yaratmak zorundayız. Biz bugün itibariyle İBB olarak inisiyatif alıyoruz, düzen değiştiriyoruz. Düzen değiştirmek cesaret ister. Cesur olabilmek için, önce yanlış giden düzenin bir parçası olmaktan kurtulmak gerekir.

1999'den beri depremi konuşuyoruz ama İBB,bugüne dek yeterli adımları atamadı. 2019 Haziranından bugüne imar-rant-siyaset düzeninin bütünüyle dışındadır. Bu sebeple deprem konusunda en ileri, en cesur adımları atabilecek bir konumdayız. Bu konumumuzun gereğini ilk günden beri yerine getirdiğimiz gibi, deprem konusunda da yerine getirmek için İstanbul olarak ayağa kalkıyoruz. Deprem dirençli İstanbul için seferberlik başlatıyoruz.

İnsanlarımızı korumak için, deprem dirençli kent uygulamasını ilk kez İstanbul'da başarıp Türkiye'ye örnek olacağız. Hedefimiz bu, seferberliğimizin amacı bu. Deprem, İstanbul için kaçınılmaz bir gerçek ve beka meselesidir. Tarih boyunca İstanbul'u nasıl vurduysa yine vuracaktır. Günün, saatini bilmiyoruz ama deprem bu kentte yaşanacak. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Bu ulusal seferberlikte, devletimizle, hükümetimizle, bilim insanlarımızla, sivil toplumumuzla ve milletimizle birlikte çalışmak ve birlikte başarmak istiyoruz. Her kesimin harekete geçmesi ve geçirilmesi gerekiyor; çünkü devlet görevlisinden teknik personele, sağlık görevlisinden vatandaşa uzun bir zincirin kırılmadan çalışması gerekiyor. Bilim yegane ışığımız. Deprem ve afetlere karşı bu kadim şehri dirençli bir kent haline getirmek için her şeyi sıfırdan başlatıyoruz"

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

İSTANBUL Haberleri

Tümü

İstanbulda Ekmeğe Zam

İstanbul'da ekmeğe zam geliyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) kent genelinde uygulanacak yeni...

9 ay önce

İSKİ den 3 ilçeye Su Kesintisi Duyurusu

Yapılan açıklamaya göre, Beyoğlu, Şişli ve Beşiktaş'ta 8 Temmuz Salı günü akşam 22.00'dan...

9 ay önce

Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti yönetimine geçti

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe'nin yolsuzluk soruşturması kapsamında...

10 ay önce

İstanbullular Dikkat

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), bazı hatlarda yapılacak çalışmalar nedeniyle...

10 ay önce

Güngören’de kentsel dönüşümde ilave 2 kat imar hakkı

Belediye Meclisi’nde onaylanan yeni düzenleme, parsel birleşmelerine ilave iki kat imar hakkı...

11 ay önce

İstanbula 2500 Yeni Taksi

İBB Meclisi, mahkeme kararı doğrultusunda şartları değiştirilerek '29 yıllığına ruhsat verilmek...

12 ay önce

İstanbul Avcılarda Metrobüs Kazası

İstanbul Avcılar'da bir metrobüs, önünde seyreden metrobüse arkadan çarptı. Kazada 16 yolcunun...

1 yıl önce

AKOM VE METEOROLOJİ Saat 18:00 dan sonrasına dikkat

Meteoroloji ve AKOM, akşam saatlerine dikkat çekerek yağışın artarak devam edeceğini belirtti....

1 yıl önce

İstanbul'da 8 ilçede okullar tatil edildi

Meteoroloji ve AKOM'un uyarıları sonrası İstanbul'da kar yağışı iyiden iyiye etkisini artırırken...

1 yıl önce

İstanbul a yeni İlçe

İstanbul’da 39 ilçeye bir yenisi daha ekleniyor. Beşiktaş, Sarıyer, Kağıthane ve Eyüpsultan’dan...

1 yıl önce

İBB'den 100 bin öğrenciye 15 bin TL burs

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 100 bin üniversite öğrencesine 15 bin TL eğitim desteği verecek....

1 yıl önce

İBB'den spor merkezlerine zam!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, belediyeye ait aylık yüzme havuzu üyeliği...

1 yıl önce